Сърбия ще купи от Русия шест самолета МиГ-29

Вучич: С тях страната ще има на разположение 10 такива машини!
19 дек 2016 20:00, Елка Василева
97
Сърбия ще купи от Русия шест самолета МиГ-29
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че по време на посещението си в Москва на 21 декември ще обсъди купуването от Русия на шест изтребителя МиГ-29, съобщи Танюг.

"Преговаряме за купуването на шест самолета. С това ще имаме на разположение десет самолета МиГ-29. Това ще означава значително по-висока степен на сигурност за гражданите", каза Вучич.

В Москва ще преговаряме не само за купуването, а и за ремонта и модернизирането на МиГ-29, добави той.

Премиерът изрази увереност, че самолетите може да бъдат в Сърбия още през следващите три месеца, както и че с помощта на специалисти ще се извърши модернизиране и оборудване с най-съвременни ракети въздух-въздух и земя-земя.

Вучич каза още, че възнамерява да обсъди и въпроса за купуването на руски системи за противовъздушна отбрана Бук.

"Ще обсъдим въпроса за системи за противовъздушна отбрана, евентуално Бук М1 или Бук М2, която ще бъде по-евтина, защото ще я плащаме. Става дума за много добра цена, доста под пазарната, и сме благодарни за това на руснаците", каза премиерът.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
6
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
И ние да си купим самолети с ракети земя-земя!
76
6
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
миг 29, първи полет на платформата - 1979. цена 30 милиона долара /брой според руски източници.сааб 39 гриппен, първи полет на платформата 1998. цена 30 милиона/брой според същите източници. да им е наздраве на сърбите селскостопанската авиация
75
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха да купуват *** батали като им е толкова акъла.
74
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анищото са същите близачи на руски подметки като нашия ***-президентин.
73
6
 
7
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Войната е мъжка работа, но нека да попитам: Защо по време на война Миговете на Сърбия стоят в хангарите?Страх ги е да не би Хамериканците да се разсърдят и да ги бият повече?Нямат резервни части? Срам ги е да не видят какви са бойните им качества (на техниката и летателния състав)? Защо? Каква е съдбата на летците от въпросните поделения?
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мислетеВсъщност Сърбия иска да влезе само в ЕС.
71
9
 
7
 
! Отговори
мислете преди 7 години
По -добре да помислете , защо Сърбия купува руски самолети, а иска да влезе в ЕС и НАТО? Има и по *** от нас, българите!
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 83Според теб Сърбия ако имаше десетина ф-16 щеше да спечели ако воюваше срещу няколко стотин миг-29.Никой не казва ,че миговете са най-добри,ако беше така руснаците нямаше да разработват су-31,35 и да се опитват да подобрят наличните им мигове с нови технологии.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност Сърбия губи 4Миг-29 през 99г и други 7 самолета и след това ,всичките им самолети са прибрани в хангарите , 35 самолета първите дни на войната са вдигнати,но след като виждат огромната авиация на НАТО преосмислят отбраната си.НАТО губи 1ф-117 стелт,,и 1ф-16 както и 2хеликоптера още няколко самолета и хеликоптери са сериозноповредени,участват с над 700самолета в бомбандировките
68
5
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 7 години
Знам си моето, щото е истина , а ти...Още през 90-та един руски генерал си призна, че МиГ-29 е само двигатели и крила, с калпава електроника и въоръжение, ама бил 2,,5 пъти по-евтин от F-16. А Галебите се водят щурмови самолети, нещо като ония чешки L- нам кви си, дето стават само за обучение на начални пилоти( ***, с една дума)
67
0
 
9
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 7 години
Индийците остават изключително доволни от своите Мираж 2000 през войната с Пакистан , които действат успешно срещу Ф16 и същевременно работят и по наземни цели , донякъде затова предпочетоха Рафал на MMRCA , където участва и последната версия на МиГ29 -МиГ 35
66
2
 
9
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 7 години
71- би ли споделил как точно МиГ 29 участва в Сирия освен да плаши гаргите ? Сърбия губи един Миг 29 свален от датски Ф16 и още два свалени от американски Ф 15 през 99-та , след което всички машини са приземени и скрити в хангарите . Съгласен съм че не качествата на самолета са причината да не може да противодейства на НАТО .
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 78 От къде имаш тази статистика 70% искали България,това не е вярно.По интересувай се за отношението на населението на Ниш към Българската екзархия през 1870г.,дори Митрополита който е българин / мисля че е от Калофер/започва да намира причини да не присъства на заседанията на Св.Синод.Дори българи признават че Ниш е загубен за Българщината още преди да бъде бъде част от Българската екзархия.Сърбия е близо и тамошното население я приема като държавата,, майка,,
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всъщност има свален МиГ 29 във въздушен бой от F 15 през 99-та , но наистина не са имали никакъв шанс . В съвременната въздушна война няколко отделни изтребителя , каквито и да са те , нямат никакво значение .
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75: Ами реално над 70% от населението е искало да живее в България,но сръбските варвари след 1918 г. не са ги питали а направо са бесели интелектуалците. Останалите накрая прости и полуграмотни хорица станали лесна плячка на сръбската денационализаторска алчност.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 73 Ти пак си знаеш твойто.През 99г.Сръбски изтребители не са водили въздушни боеве.Сърбите много добре знаеха че нямат никакъв шанс с десетина МиГ срещу цяло НАТО.,,Галеб,,са Югославски ,вече не се произвеждат
61
6
 
5
 
! Отговори
за САЩ преди 7 години
Ето защо САЩ страдат за добрите сръбско-руски отношения... защото няма НАТО-вските държави да вземат парите
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68 До колкото съм запознат с историята ,Западните покрайнини ги губим след война в която сме губещи.Случаино запознат ли си къде щеше да бъде границата м/у България и Сърбия ,ако ние бяхме спечелили.Такава нямаше да има,защото Сърбия нямаше да има .След разгрома на Сърбия Австро-Унгария и Бълария подписват спорузомение в Ниш за подялба на Сърбия като започва западно от Прокупле по Морава та чак почти до Белград каква част от населението по онова време е съгласно да живее в България?
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ако Косово нападне Сърбия боевете ще бъдат оспорвани и албанците ще се поизмъчат доста,преди да стигнат Белград.
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 65 През 99г. Сръбските МиГ нямат спечелен въздушен бой просто защото си бяха в хангарите ,както другите им самолети/основно ,,Галеб,, собствено пройзводство/Военното им командване взе решение ,че няма смисъл да ги използват срещу многократно превишаващият ги противник и решиха да се отбраняват с ПВО.Сърбите имаха повече от 4 МиГ ,но незнам защо премиерът им намалява бройката.