Гръцкият парламент прие нови мерки за икономии

Пенсиите ще бъдат намалени от 2019 г., данъците ще са по-високи
19 май 2017 07:38, Елка Василева
15
Гръцкият парламент прие нови мерки за икономии
Снимка: Reuters

Гръцкият парламент прие нови мерки за икономии, договорени от правителството с кредиторите на страната, в замяна на поредна порция международни заеми, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Законопроектът, който предвижда нови съкращения на пенсиите от 2019 г., увеличаване на данъците и ограничаване на социалните помощи, беше одобрен от 153 депутати от управляващия блок на Коалиция на радикалната левица (СИРИЗА) и партия "Независими гърци". Против гласуваха 128 депутати.

Пред сградата на парламента се бяха събрали близо 10 000 души, за да протестират срещу приемането на новите мерки за икономии. Група младежи замеряха полицията с коктейли "Молотов" и силите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Гърцияикономии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Реклама преди 6 години
Български ЧЛЕН на Европейския съюз оправя гърци всякакви.
11
1
 
1
 
! Отговори
Супер оферта... преди 6 години
...за братята гръци:Невероятни икономии ще се направят,ако зимно време патриотичните гръцки пенсионери спрат да купуват топли дрехи,ток,дърва и въглища. Така хем ще икономисате милиарди долари от дрехи и горива,хем ще спестите още повече милиарди от нераздадени пенсии.
10
2
 
5
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
До 6 ПаламудисЩеше да им е далеч по-добре. Протестират не защото знаят какво искат, а защото ги мързи да работят. Спират фериботи, заводи, централи, транспорт и какво ли не. Бизнеса и държавата им губят стотици милиони от тези стачки. После що има икономии? Ми защото няма кой да работи! На въздух държава не съществува. На заеми съществува временно и после ѝ се връща тъпкано. Гърците ни показаха ТОЧНО КАК не се прави. Най-мързеливия народ. Даже повече от нас!
9
4
 
1
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
До 7 РеалистТи ако си реалист, аз съм танк с еко стандарт!Направо не можем да вържем двата края! Половин София с нови коли вече, ревете че "КОЙ ЩЕ РАБОТИ ЗА 800 лева". Ми до преди 10 години си бяха МНОГО пари това. Врякате, ревете. Научете се да мислите сами за себе си, свободен пазар означава, че ти си причината да имаш добър или лош стандарт на живот. Ако не ти изнася, марш. Сигурно нищо не можед да работиш, само клатиш крака и се оплакваш, после що сме зле... ЩО ТИ СИ ЗЛЕ кажи!
8
1
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
гръцките пенсии бяха доста над средното западно-европейско ниво...след като си свикнал с такава висока пенсия, съвсем нормално е да се разбунтуваш срещу намалението...не може един изкуствено висок жизнен стандарт да се поддържа дълго...
7
3
 
7
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
А в Бьлгария пенсионерите живеят в разкош с 162лв мин.пенсия с 40г. трудов стаж.
6
11
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Айде стига сме гледали в чинията и "икономиите" на гърците. Май сме слепи, че не виждаме, че сме 10 пъти по-зле от тях, въпреки кризата им.
5
4
 
16
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ех,толкова е хубаво да си член на европейския съюз.Пари,работа,пенсии,здраве...Горд съм че съм евроейец!
4
21
 
19
 
! Отговори
Сиртаки преди 6 години
Омразата към гърците на най бедното комплексирано и заспало племе на Балканите е разбираемо.На абсурдистанците все друг им е виновен.Разберете че гърците не са виновни за това което представлявате.Вие сте си такива.Нито жените и дъщерите ви ще станат по малко к...ви,нито вие по умни и работни.
3
1
 
25
 
! Отговори
ами преди 6 години
Новите им мерки от 2019 година до тогава я камилата,я камиларя!!!А на нас ни казват-300 лева пенсии,да,от 2020 година!
2
15
 
18
 
! Отговори
чичо Скрудж преди 6 години
И 100 еврака са им много на малаките.
1
14
 
24
 
! Отговори
сс преди 6 години
Га ядоха кивтета ни риваха.