Албанският премиер: Балканите са в опасност от руско влияние!

Напоследък антируските настроения в страната са големи
24 мар 2018 17:06,
109
Албанският премиер: Балканите са в опасност от руско влияние!
Снимка: Архив, Reuters

Албанският премиер Еди Рама заяви, че Балканите са в опасност от руско влияние. В интервю за "Файненшъл таймс" Рама заяви, че след като е известно, че Балканите са важен регион, не може да се очаква Москва да се откаже от своето влияние в този регион, съобщи Макфакс.

Еди Рама изтъкна, че именно поради това влияние Европейският съюз трябва да започне преговори с Албания. Албания заслужава тези преговори да започнат, каза Еди Рама.

Албанските медии поставят ударението върху най-нови информации от Брюксел, че Албания ще получи старт на преговори без да й бъдат поставяни условия.

В Албания в последно време както представители на институциите, така и представители на неправителствения сектор и партиите отправят остри критики към Москва, за която смятат, че увеличава влиянието си в страната.

Антируските настроения в страната са големи, а руският посланик в Тирана на няколко пъти направи публични опровержения, подчертавайки, че в това, което се разпространява в Албания, няма истина. Руският посланик предупреди, че антируските настроения са опасни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от албанската зараза кога ще се отървем? Албания е една малка, но пpocта държава...
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
също и от много по-опасно турско влияние
68
2
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 6 години
Голям брой лидери на Европейски държави са си агенти кой на ЦРУто, кой на МИ5 и подобни благородни организации.
67
1
 
1
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Когато видиш някой да е под някое влиение какво си мислиш! Кое е печелившия и кой е губещия! Ако влиянието е силово , икономичиеско , религиозно или някое друго ,кое е от всички Това!Използват се термини с различни значения! Всеки разбира различно значението! Но общо взето за *** винаги има някой да му влия! Татака де!
66
8
 
4
 
! Отговори
. преди 6 години
Даже и албанците го разбраха....
65
2
 
5
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 6 години
Нелепо изказване , на фона на напъните на Тръмп за Македония???
64
6
 
10
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 6 години
АЛВАНИЯ Е ИЗКОННА ВЕКОВНА ДРЕВНА ЕЛЛИНСКА И ВИЗАНТИИСКА-ГРЪЦКА ЗЕМЯ...ТИРАНА Е ГРЪЦКО ИМЕ И ДУМА--ОТ ТИРРАНОС, И ДИРАХИОН (ДУРЕС) СА НАШИ ГРЪЦКИ ГРАДОВЕ.ЦЯЛА АЛВАНИА Е ГРЪЦКА СОБСТВЕНОСТ И ГРЪЦКА ЗАМЯ, ЗАВИНАГИ И НАВЕКИ .ЗА ДВА ЧАСА ЩЕ Я ВКАРАМЕ В ГРЪЦКАТА НИ ПАТРИДА .ХЕЛЛАС + РОССИЯ + АРМЕНИЯ = ВИЗАНТИЯ !
63
3
 
3
 
! Отговори
има инвазия преди 6 години
та вижте извънземни зародиши в Украйна около кори с яйца в големи магазини от 2012 година вероятно и сега са там..НА яйцата пишеше" яйца по евростандарт"/симани са много пъти/.Експерти да ги огледат в различни режими виждат се ясно как се гънат като полувидми змии около корите с яйца.пътувах във спален вагон с две девойки обсебени видимо обемно от извънземни негодници..виждат се ясно като обем около девойките..
62
3
 
3
 
! Отговори
цакат Албания яко преди 6 години
На снимката нагли престъпници и диверсанти отровиха населението на албания с нагло вредни спец продукти с цел да намразело русия..били чели че Албания била руска республика или важен съюзник..Отровиха ме и мене подава човека сочилата.пускат пси активни клипове з а намразване на Русия..Да се теста хляб безалкохолни лекарств а ваксинирани,яйца ..Подобна диверсия засякохме срещу Украйна още 2012 година ..Тогава открихме и извънзмени зародишни обсебващи яйца по евростандарт.вижте ги на клипове
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в гърция им викат шиптари и са най мразеното съсловие в обществото , видош ли албанец на снимка веднага му удряш два шамара за назидание , запада и обеща земи от балканите и те за това мучат в момента , насаждат омраза , но сърбите ще ги оформят, ът русия нама да остави сърбите ако се стигне тоя път до война
60
4
 
11
 
! Отговори
Политком преди 6 години
Засилване на руското влияние на Балканите е логичното продължение след Освобождението на Крим. Само така ще оправим душевните граници на един самозабравил се падишах.
59
10
 
22
 
! Отговори
proroka Oleg преди 6 години
от Руско влияние се страхуват реотаните , а от ЕС и САЩ не .............по каква логика ???значи по същата логика Албанските рязаци приемат всякакво влияние ама само да не е Руско.........ххха егати тъпотият@
58
25
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Браво на албанците! Тези са по в час от нашите.
57
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх от Русия ,а любов към Турция ,не напразно им викат арнаути и башибозуци ,още използват турски имена
56
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия и Русия потъват в изолация, с бясна скорост.
55
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканите са в опасност отСърбия,защото точно тя,е гнездото на руското влияние в този регион.Днес в Сърбия скърбят за пострадалите от бомбардировките наНАТО в Сърбия,забравяйки,колко много несърби са избили сърбите във войната в разпадаща се Югославия,сред които жени,деза и възрастни.Колко хиляди са изнасилените от сърби,майки,съпруги и баби,колко са прогонени от разрушените им домове-всичко над 200 000.Вучич дори размаха пръст на запада,кат ого призова да се извини на Сърлия и признае вината?!
54
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57Дори албанският премиер има по-големи тoпки от нашия!
53
13
 
38
 
! Отговори
Хора, далеч от САЩ! преди 6 години
Балканите са наистина в опасност, ако не успеят спешно да се отскубнат от влиянието на САЩ. Руското влияние не е толкова вредно и болезнено за хората, както американското с цялата то си вулгарност, лицемерие и престъпност.
52
10
 
26
 
! Отговори
Още един преди 6 години
Интригант. Западното влияние е като проказата. ТЯ УБИВА.
51
7
 
32
 
! Отговори
:):) преди 6 години
тоз и той се прави на актуален, точно с шиптъри ще тръгне путин да се занимава.