Голямо доверие в Гърция към ваксините: 2/3 ще се имунизират срещу COVID

Скептиците са намалели с 20%
20 дек 2020 16:22, Нели Христова
56
Голямо доверие в Гърция към ваксините: 2/3 ще се имунизират срещу COVID
Снимка: БГНЕС

Увеличава се доверието към ваксините срещу COVID-19 в Гърция. Ново проучване показва, че две трети от населението са съгласни да се имунизират.

Две трети от гърците са съгласни да се ваксинират, сочи проучване на общественото мнение, публикувано днес. Само за два месеца скептиците срещу ваксината са намалeли с 20%, пишат от NOVA.

По отношение на необходимостта от ваксиниране 94% от анкетираните съобщават, че ваксината срещу COVID-19 е средство да се спаси човешки живот. Откриването на ваксината вдъхва оптимизъм сред гърците, като 39% са убедени, че тежките времена на пандемията отминават.

Повечето от анкетираните гърци съобщават, че се информират за ситуацията и оформят мнение от публикации в интернет и 37% от телевизионните медии.

При ваксиниране на 70% от населението рискът се намалява рязко, заяви професор Никос Сипсас от университета  в Атина. В последната седмица на декември започва ваксинирането на лекари в няколко болници в Атина, Солун и Патра. Премиерът Кириакос Мицотакис и съпругата му ще са сред първите ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
4
 
! Отговори
Спорно е преди 3 години
Дали доверие, дали безнадеждност...
46
3
 
3
 
! Отговори
Солун е български преди 3 години
Егейска Македония е българска територия, окупирани от Гърция. В нея живее погърчено българско население и привнесени от Турция гръкоговорящи.
45
3
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
маляката голямо шубе излезна
44
3
 
5
 
! Отговори
ваксина за безплодие преди 3 години
Има още от 2009 година официални разработки на ваксини, предизвикващи безплодие и това е публикувано в Националния Медицински Журнал на САЩ. Потърсете "Vaccines for immunological control of fertility". Пише ужасяващи неща. "Нарастващата човешка популация е важен движещ антропогенен фактор, наред с други, отговорен за повишената атмосферна концентрация на парникови газове... което може да доведе до разрушителни промени в глобалния климат, поставяйки на карта нашето съществуване на Земята."
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛъжциТова кога си го измисли?
42
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги са били по образовани и умни от нас.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край отиде ми морето.
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те никога не са блестели интелектуално... Имам предвид съвременните малаки
39
2
 
5
 
! Отговори
ellas grecia преди 3 години
До Чебурашка - за щастие няма 'чебурашки'!
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има възмездие ,сега византийците ще си платят за ослепяването на самуиловите войници!Да знаете има карма дори да минат 1000 години ,за провидението няма значение времето.
37
4
 
17
 
! Отговори
D преди 3 години
Дай и ние като тях, че нали така пишат по вестниците! Свърши тая вече, никой не ви вярва. И папата да се ваксинира, католиците ще пропуснат.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 "И най добрите планове на мишките и хората понякога се объркават" (Стайнбек)Надявам се плановете на тези които ни го причиняха да се объркат!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ама тогава бе 'репетиция' -------и аз така мисля, тогава беше репетиция. ама сега няма мърдане.
34
5
 
13
 
! Отговори
некой преди 3 години
Страната с най голяма смъртност в света - се опитва да бие собствения си рекорд - с помоща на повече от съмнителна Ваксина!
33
7
 
16
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
След масовата ваксина, Солун пак ще стане български. Само така, ваксина до дупка.
32
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26 - за Гърция не знам, но за Германия снам. 400 милиона за ваксини за свински грип. Никой не се ваксинира - та дадоха 1 Милиард (1) за да ги унищожат. Същото и във Франция.Ама тогава бе 'репетиция' - сега ни кроят шапката как да ни набоцкат 'уж' доброволно. Ето на нас ни разправят че гърците ще се боцнат, на тях им разправят че ние...А умрелите таз година са по малко от миналата!!! А всяка сутрин четат 'некролозите' на "геройски загиналите" от Короната - от друго вече няма!
31
6
 
15
 
! Отговори
СМЯТАТ ХОРАТА ПРОСТИ преди 3 години
Много *** манипулация като за детската градинка. Вижте сега другите деца ам ам ам как хамкат та и на вас да ви хване желанието да амкате кафяви дърдонки.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И догодина на море в Гърция с имунизационен паспорт, сигурА!
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там ги няма платените ферми за ***, които тровят публичното пространство с разни истории от типа една жена в рейса ми каза... Тук имаше лица, които твърдяха, че маските са за да им затварят устата - един деен такъв протестър използва "връзки" - премиера, срещу, който протестира и наричаше как ли не да го преместят от Видин в ВМА (шефа на която същия този даде на прокурор за всяване на паника), а жена му бе преместена в болница Лозенец....
28
2
 
5
 
! Отговори
Сталин преди 3 години
Браво!!!!!! Затминах те ме по пропаганда!