Канада готова със значителни стъпки за визите за ЕС

Срокът за отпадането на визите за българи и румънци изтече
38
Канада готова със значителни стъпки за визите за ЕС
Снимка: Flikr

ЕС и Канада са се ангажирали да предприемат "значителни" стъпки, за да "подобрят положението" по въпроса с визовата реципрочност. Това се посочва в съобщение на Европейската комисия по повод посещението в Торонто на еврокомисаря по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос.

Още по темата

Отбелязва се, че въпросът с визите, изисквани от Канада за някои от гражданите на ЕС, е бил част от двустранните разговори.

Канада и ЕС са ключови исторически партньори, решени да продължат статегическото си приятелство и връзки в бъдеще, се посочва в съобщението.

На 12 май постоянният представител на България в ЕС посланик Димитър Цанчев съобщи, че на този етап България има затруднения да подкрепи споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, без да бъде решен въпросът с визовата реципрочност между Канада, България и Румъния.

Посланикът изрази българската позиция на заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

Намеренията на председателството на Съвета са до края на юни споразумението да бъде внесено за одобрение. Предвижда се след това документът да бъде подложен на ратификация от националните парламенти.

Срокът за отпадането на визите за български и румънски граждани изтече, но все още няма решение.

ЕК трябваше да приеме решение за връщане на визите за канадски граждани, които пътуват до ЕС, но засега не е взела такова решение, а е изпратила обратно въпроса за обсъждане в Съвета и Европейския парламент.

Българската позиция е, че от страна на канадското правителство трябва да бъде показан съвсем ясен политически ангажимент в конкретни времеви срокове за решаването на въпроса с отмяната на визите за българските граждани.

Нашата страна изпълнява изискванията за отпадането на канадските визи, освен по отношение на броя на отказите за издаването на визи на българи. Решаването на този проблем се разглежда като въпрос, подлежащ на политическо решение от канадското правителство./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: канадаЕСвизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А селянката каква остава? Или може би се променя в зависимост от лунния цикъл и китайския календар?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Balgarina obicha da go yurkat na rabota da go machkat shtoto e sviknal s tova.
19
3
 
12
 
! Отговори
pasha преди 7 години
Ot balgarina po prost narod niama nikade.
18
3
 
10
 
! Отговори
До Блокиран в Дневни преди 7 години
Те пък емигрантите, ако знаеш КАК СА СЕ ЗАСИЛИЛИ ДА ИДВАТ ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ! Повечето (над 90 - 95 %) ПРОСТО НИ ПОДМИНАВАТ, КАТО БЪРЗ ВЛАК МАЛКА ГАРА! Ако изобщо РЕШАТ ДА МИНАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, а не през Гърция и Македония! Смятай колко сме "добре" щом дори хора, които БЯГАТ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИД И ОТ СИРИЙСКИЯ СТАЛИН НЕ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ ПРИ НАС! И вината за това НЕ Е НИТО НА САЩ, НИТО НА КАНАДА, НИТО НА ЕС! ИЗЦЯЛО НАША СИ Е! Ама докато го осъзнаем ЩЕ Е ВЕЧЕ ПРЕКАЛЕНО КЪСНО!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Жена - seliankata mamaV Montreal ot 18 godini
16
4
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
От доста години нямам визов проблем да пътувам до произволна точка на света. Много е удобно. :D
15
1
 
5
 
! Отговори
Canada преди 7 години
Do hodil v Canada #1Sigurno si se gledal v ogledaloto i si vidial LITSEMERIRTO!!!!!!!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Балъкът в БГ си остава балък и в Канада.НЕ махайте визите!Който има легална причина да отиде, така или иначе ще получи виза.
13
10
 
12
 
! Отговори
MONTRÉAL-VI преди 7 години
До АнонименVsichki sme zapochnali ot danoto,no tezi koito iskame da uspeem ,stiskame zabi i sme kato tankove(SILNI), i minavame prez vsichki trudnosti,a tezi kadeto mrankat kato (oshtipani po dupeto devoiki) ostavat 2-3 godini i se prebirat,zashtoto nemogat,neznaiat i gi trepi marzela. AZ sam 12 godini i imam vsichko koeto za tsial givot v BUL niamat. Super semistvo, rabota, kola, apartament MOI i vsiaka godina hodim na Cuba , Dominikana ,Mexico(na edno ot tezi 3 mesta).
12
0
 
24
 
! Отговори
3 преди 7 години
СЛЕД КАТО ТУРЦИЯ ВЛЕЗЕ В ЕС И ВИЗИТЕ ПАДНАТ..ДАЛИ КАНАДА ЩЕ ОТМЕНИ ВИЗИТЕ????
11
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ходил в КанадаLichi si, che ne si idval v CANADA. Bulgarskata zavist i zloba niama granitsi-selski tarikati stoite si v mizeriata
10
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще махнат визите за свръх развитите, богати и чисти държави САЩ и Канада, като на мига за там заминава 60% от населението ни бе
9
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде махайте визите, че искам да мия чинии бе! От дъното почвам, само да се махна от българопитещината!
8
6
 
47
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Българи и Румънци сме цървулите на ЕС и ни третират като 3-та или 5-та ръка хора...а ония 4орбаджийте ни отвъд океана както някой беше писал по надолу даже не искат да ни виждат физиономията....само да нареждат и да ни подхвърлят отпадъците си...като оня танкер с гъгрясал мисир....ай сиктир от тука!!!
7
8
 
76
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Ние сме задължени да приемеме всички африканци и афганистанци бягащи от войната в Сирия, длъжни сме да ги настаним на топло и да им спазваме правата, но нямаме право да ходим в Канада и САЩ.Едно време бяхме подчинени на Москва, само че там можехме да ходим.Новите ни господари не искат даже да ни виждат, само да им ядем ГМО-то далеч зад океана.
6
8
 
48
 
! Отговори
Пишман емигрант преди 7 години
Бачкаш като луд, нямаш социални контакти, зимата мръква в 4 следобяд, студ, депресия....леш! Канада е да отидеш, да поработиш 2-3 години, да изкараш някой лев, да си начешеш крастата и да се прибереш.
5
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС не третира гражданите си еднакво (до скоро българи и румънци не можеха да работят свободно, Англия постоянно предприема мерки за ограничаване на правата ни), а ние искаме Канада и Америка да ни приемат като равностойни членове.
4
4
 
23
 
! Отговори
младежът преди 7 години
Аз пък съм чувал хубави неща за канадците и Камада ми е на 1во място за емигриране..
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що мълчите, бащицата не ви е дал нареждане ли?
2
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Канада не бих отишъл даже и всичко без пари да ми подсигурят.