ГЕРБ и патриотите заедно – най-логичната коалиция

Експерти: Цената, която ще плати Борисов, няма да е голяма
18
ГЕРБ и патриотите заедно – най-логичната коалиция
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов няма да плати голяма цена за коалицията с Обединени патриоти, защото тя е най-логичната в момента, смятат социологът Кънчо Стойчев и политологът професор Димитър Димитров.

Още не е почнало управлението, а започна да се говори за провал. Насажда се мнението, че щом е коалиция значи е лошо, а това съвсем не е така, коментираха те в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Относно скандала с нацистките поздрави който се завъртя около Обединени патриоти, двамата бяха единодушни, че няма да попречи на коалицията, но всеки политик трябва да внимава за публичния си облик.

"Тези поздрави, не са се случили сега. Това трябва да е обица на всеки какво може да излезе пред обществото, дори от профил в социална мрежа. Да събраха се няколко скандала наскоро, но те няма да развалят коалицията между ГЕРБ и Патриотите", отбелязаха те.

Попитани за казуса с модернизацията на армията ни, Димитров и Стойчев отново бяха единни, че логичното решение е да се закупи нова техника, а говоренето по темата ще продължи, както досега.

"Въпросът ще продължи да се коментира. Проблемът е много сложен и не може да бъде решен с едно изказване. Лъкатушенето в политиката е постоянен проблем. Стратегическото мислене изисква закупуването на нова техника, за да можем да имаме адекватна отбрана в следващите 15-20 години. За българската армия колкото и пари да се изхарчат, няма да стигнат", обясниха те.

Тема на разговора беше и икането на президента Румен Радев да разсекрети стенограмата с КТБ.

"Никаква грешка няма да е това, защото ние всички знаем за какво става въпрос. По-скоро ще се използва за политическа игра. Добре е да се знае. Ние вече сме далеч от кризата. Идеята, че в 21 век има тайни е нелепа. Разсекретяването ще потвърди това, което вече е известно", категорични бяха Стойчев и Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Бойко НИЩО не плаща!!! ПЛАЩА народът !!! С глад,мизерия и болести !!!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно управление е успешно, когато страната в няколко важни класации се е преместила по напред. Важните класации според мен са:Корупция, Свобода на словото, Здравоопазване, Място за живот, Съдебна система, Икономика и т.н. Всичко друго като оценка на едно правителство е демагогия.
14
1
 
14
 
! Отговори
МАСТЪР ШЕФ преди 6 години
Да се събере неолиберална партия като ГЕРБ с националистическа формация като ОП точно в тоя момент от развитието на света е като да поставиш парче торта в паница,пълна с шкембе чорба.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До13 Ясно е само ,че си неграмотен!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неможе цяла Европа да бяга от фашистите а тапия боико да ги слага начело на държавата не сам комонист за сведение
11
1
 
16
 
! Отговори
ДАРВИН преди 6 години
Очевидно теорията за еволюцията в природата още е актуална.Индивидът Волен Сидеров например се превърна от златен пръст в златна ваггина.
10
20
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
По-добре тази коалиция , отколкото БСП на власт :-)
9
14
 
4
 
! Отговори
Червен Кънчо преди 6 години
Всички знаят, че Кънчо Стойчев(Галъп) е червен , защото е комунист и пияница, а на комунистите и пияниците никой не вярва...
8
5
 
12
 
! Отговори
111111 преди 6 години
Много е скоро това което стана през 2013-14 г,че да се забрави.Хората гледаха телевизии,чуваха непремерени приказки от Борисов и сие -помни се.Как телевзиите определяха часа и мястото на "протестите",всичко се помни.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е , ама той и БОКО неможе да си позволи да хачри повече, нали трябва да плаща и на ДПС за подкрепата : ДПС застана зад Борисов за изтребителитеКопирано от standartnews
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перфектна коалиция.Бай *** и Тримата глуппаци управляват едно робско овче стадо.
5
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И що тъй при правителството на Орешарски,само заради това,че Сидеров присъстваше в залата и се регистрираше беше ама много лошо,страшно лошо и долно,пък сега не е ама никак лошо,даже е нормално.Къде са пърформънсите,къде са и не дотам умните и красивите,къде са "демократите" привързани към "евраотлантическите ценности".Спят унесени в сладък сън,доволни от "ценностите " си в каквито и измерения да са.Мислите ,че народа не помни -лъжете се г-да лъжедемократи,народа ви се подиграва.
4
18
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Добра е коалицията, по-добро от това няма в момента.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжете и кражбите ще продължават без проблем Каракачанов и Сидеров са стари кучета на статуквото и няма да допуснат то да се промени.Но за българите няма проблем да са бедни болни и нещастни. Народа иска да бъде крадени и лъгах и затова гласува и избира все едни и същи които го водят само надолу!
2
5
 
11
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
"Това трябва да е обица на всеки какво може да излезе пред обществото, дори от профил в социална мрежа."Тоест, не е проблемът в нацистките поздрави, а в това, че бастуните са ги постнали у фейса? Е тва е "новият" морал, дето Бойо го насади. Може всичко да си правите, ама гледайте да не ви хванат. Хванат ли ви - горите. Стга да не се казвате Лили или Цецка, разбира се.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, вече е платил!