Енерго Про мисли дали да иска по-скъп ток от октомври

ЧЕЗ също тепърва ще съобщят позицията си
27
Енерго Про мисли дали да иска по-скъп ток от октомври
Архив: Булфото

Електроразпределителното дружество в Североизточна България Енерго Про не е подавало заявление за промяна на цената на тока от 1 октомври.

Управителят му Стефан Абаджиев не коментира дали компанията ще поиска увеличение, след като по-рано стана ясно, че от ЕВН са внесли заявление в ДКЕВР за среден ръст със 17.9%.

Още по темата
Това е въпрос на изчисления, заяви единствено Абаджиев, който участва в работата на Енергийния борд, създаден от служебния кабинет. Той обаче подчерта, че компанията се намира „в състояние на оцеляване от миналия месец декември“ и че е важно в сектора да има диалог.

По думите му регулаторът ДКЕВР трябва да каже къде са дефицитите в системата. Мога само да кажа, че има сериозни дефицити в много точки от електроснабдителната верига, коментира той.

Според него практиката от последните години показала, че ако има резерви, те са били изчерпани. „Не само това, самата електроенергийна система влезе в състояние на финансов дисбаланс. В нашето дружество има разходи, които са икономически обосновани, необходими за поддръжката на мрежата за дейности по обслужване на клиентите и тези разходи не са покрити в момента в необходимия размер от приходите, които имаме", подчерта той.

От ЧЕЗ отказаха коментар дали ще поискат по-висока цена на тока. Очаква се позицията им да бъде отразена в съобщение до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
До 23... Ти на Марс ли живееш, има държави с тази цена само че тока е от скъпите Възобновяеми Енергийни Източници а България има АЕЦ от където тока е много по евтин аз не знам за Европейска държава където за пускане на спрян ток ти взимат 20 или 40 евра, държава ни в една от най-силните в европа за производство на евтин ток. На българите се продава по скъп отколкото при износа на ел. енергия. Поради неграмотноста на българина монополистите измукаха и последните бг левчета.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
разберете го веднъж за винаги, не ви е скъп тока малки са ви заплатите. кат протеститате няма да викате за по-ефтин ток ами за по-големи заплати.
17
0
 
11
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Преди време бях на Палма де Майорка и се поинтересувах, има една тарифа на стойност 22евроцента, в София ЧЕЗ иска за потребители, които са на една тарифа около 17ст., ако са на две за нощна около 10ст. и за дневна около 15ст. Разликата е че на Палма никой не работи за по-малко от 19евра на час и ако се намери някой тарикат да го направи, идват едни момчета от ... произход и жална му майка на тариката, а тук работите за 20лв. на ден и всеки си трае. Та "Всекиму своето" - справка Освиенцим.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Омразните ЕРП-та само събират парите, но ги предават назад по веригата. Истинските кръвопийци са НЕК, БЕХ и ЕСО - там е заровено кучето.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реалната цена на тока в БГ е поне с около 60% над тази в момента. Зная, че ще ми нацъкате минуси, но това е истината. А тя много често горчи ...
14
1
 
4
 
! Отговори
do avg преди 9 години
ako sapostavish cenite na BG sprqmo drugite hich ne plashtame malko .... a kato sapostavish zaplatite daje s tiq na afrikancite veche i kamerun ni zadmina
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато на 5-ти октомври си докарате тъпата Мутра на власт, да не вземете да виете на умряло!? Той ще ви вдигне тока с 50 % и ще ви разреши проблемите! Бахта в тъпия народ!!!!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Чехия ръководството на ЧЕЗ и десетина депутата, министри бяха натръшкани от качулатите преди година -две! Главен акционер в ЧЕЗ се оказа тогавашния чешки президент! Имаше множество обиски и арести- не от типа Христо Бисеров- за пране на пари и др. В Чехия са разрешени безименните акции, много би било интересно кой е собственик на българското дружество!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Жоро милионера лежи за 2 мил., а тия за 800 не? Цената на Газа бе намалена през 2011г. От 500$ на 385$ , защо цената на тока да се вдига? Е трябва да проявим разбиране , особено пенсионерите, защото е човешко да си вдигнеш зплатката от 60 000 н 90 000!Има нещо ама много гнило в България!
10
11
 
6
 
! Отговори
авг преди 9 години
до 13:Ти мен не ме мисли, аз мога и по 2Е да си плащам. По скоро се запитай защо ТИ не можеш да си платиш толкова евтин ток. Проблема не ни е в цените, проблема е че сме с робско мислене и очакваме другите да направят нещо за нас. Плащаме най-ниски осигуровки, най-евтин ток, най-ниски дадъци, най-ниски здравни осигуровки и после се чудим защо са ни най-смотани болниците, учителите, лекарите, пътищата и какво ли още не. После като тръгне да се вдига нещо и всички скачат. Еми трябва да се и мисли
9
0
 
17
 
! Отговори
до авг преди 9 години
Ами отиди до Енерго Про и си напиши молба ,че искаш да плащаш тока на 20 цента!!! Няма да ти откажат! Ще се почувстваш европеец !
8
1
 
10
 
! Отговори
Енерго=Мошеници преди 9 години
От какво се оплакват, като всеки месец рекетират всяко българско семейство с един кажи речи сносен заем ! Да не говорим за зимните месеци , точно все едно плащаш един заем !
7
13
 
4
 
! Отговори
авг преди 9 години
Средна цена на тока в ЕС за 2013 (преди намаленията в бг) - 20 цента, България - 8.8 цента, Румъния - 12.8, Латвия и Литва - 13.8, Полша - 14.4, Гърция - 17, Германия - 30. После ми искайте високи заплати и хубава инфраструктура. Най-накрая българина трябва да разбере, че ако иска висока заплата, то тия пари трябва да идват отнякъде.
6
1
 
9
 
! Отговори
Мараба , енерджито преди 9 години
Аз пък мисля да си сложа енергийна мрежа в къщата, която да се захранва от слънцето и да покажа среден пръст на енергопро !! Само трябва още усъвършенстване за да ми прави поне 6,7 кв.!
5
1
 
22
 
! Отговори
bosnak преди 9 години
ББ се връща на власт, започвате ли да го усещате, сега само е подготовка
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами явно пак ще сменят прозорците Енергото :)) Точно луксозната им дограма ще направи 2 години и трябва да я сменят пак :)))))
3
3
 
14
 
! Отговори
ПОП преди 9 години
ЕРП СЪБИРАТ ПАРИТЕ, КОИТО ДКВЕР ИМ НАРЕДИ ДА ВЗЕМАТ ОТ ПОТРЕБИТЕЛЯ.*** НА ТРИ ПЪТИ ЗА 14 МЕСЕЦА НАМАЛИХА ЦЕНАТА , А СЕГА *** ОТ БАНКЯ ЩЕ ГО УВЕЛИЧИ 18-20 % И ЩЕ СИ ВЪРНАТ ЦЕНАТА ОТ 2012, КОГАТО НАРОДА НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ ВДИГНА И ГИ ИЗГОНИ. ЧАКА ВИ СЪЩОТО *** ОТ ГЕРБ
2
3
 
17
 
! Отговори
хитър петър преди 9 години
режете жиците ...така поне ще знаем защо вдигат цените и енерго разпределителите.От както са закупили далекопроводите едва ли са инвестирали повече от 2 млн. лв. в инфраструктурата,но пък за сметка на това я (инфраструктурата ) закупиха за жълти стотинки.
1
4
 
23
 
! Отговори
20 % + ТОК ИЛИ АТАКА преди 9 години
Атака иска рп-тата да бъдат изгонени - има много примери за изгонени колонизатори и осъдени - Еквадор осъди шеврон за 17 милиарда долара, България осъди зееви за 25 милиона - просто бсп, герб, дпс, сдс, костов, пръмова, ндсв - бяха и са платени от колонизаторите.

Спонсорирани публикации