Китайци и араби купуват имоти във Варна

Искали жилища за постоянно пребиваване
28
Китайци и араби купуват имоти във Варна
Снимка: архив, Ройтерс

Все повече китайци и клиенти от Близкия Изток купуват имоти във Варна и региона, заяви пред "Труд" Евгени Златев, регионален мениджър на агенцията за недвижими имоти Bulgarian Properties, офис Варна.

"Докато през миналата година китайците се насочваха предимно към ваканционни имоти в курортите, то през тази година име вече и сделки с жилища в центъра на Варна", допълни той.

Златев даде за пример купени от китайци апартаменти в центъра на Варна на цени между 180 000 и 190 000 евро. По думите му тези хора са купили жилищата с цел постоянно пребиваване.

"Същите клиенти купиха и ваканционни имоти – къща в голф комплекс за 220 000 евро, както и апартамент за 150 000 евро на първа линия в курорта Златни пясъци. От 2008 година работим с китайци и очакваме търсенето на имоти на купувачи от Китай да се увеличи. Клиентите ни от Близкия Изток обаче все още предпочитат и купуват ваканционни имоти на цени от 45 000 до 70 000 евро", обясни експертът.

По данни на агенцията за недвижими имоти около 80% от купувачите искат да купят жилище във Варна за собствени нужди, 12% за децата си и около 4% с инвестиционна цел и отдаване под наем.

Докато по време на кризата и годините след нея се търсеха имоти до 50 000 евро и по-рядко до 70 000 евро, то в момента се наблюдава траен интерес при сделките до 100 и над 150 000 евро.

За разлика от предходни години, когато предимно се търсеха маломерни жилища с по една спалня, сега вече се наблюдава тенденция за покупка на по големи жилища с две и повече спални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Pfi преди 7 години
Te moje i da iskat...:-):-):-)ama bulgarskite targovci prodavat samo na turski ili ruski klienti...taka pishat v obiavite daje.... samo za turski grajdani, samo za ruski grajdani...za bulgarski grajdani hich ne pishat, ama to i nema bulgarski klienti... i otkade tolkova pari s zaplati 200 evro?!:-):-):-):-)dali ima parking ili garaj, gazovo ili drugo otoplenie na obekta ne pishat...:-):-):-):-) to se vijda po snimkite, che imotite sa kat kletki za ptichki... snimki na garaji nema:-):-)-)kak?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия от близкият изток ги знаем що купуват то да му мислят съседите
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яко пране на пари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 4А русофилите сте за затвора.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗа араби - цените по три. Тя някога правили ли са ви отстъпки от цените на нефта?АКо са араби ще правят отстъпки.Арабите са стари търговци.Бедата е, че у нас нефта иде от братска Русия а тя знае само да стриже задунайската губерния.
20
2
 
1
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
*** реве, че араби, евреи и азиатци купуват земи ама хич не му дреме, че е 550 000имота са собственост на пияни агресивни руснаци, които са отколешни врагове на България и българщината.Симпатизантите на партия АТАКЛЪ най-вече.
19
0
 
5
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Всеки ден правя джогинг, разходка или с колелото из Морската. Много рашъни, мноо нещо. Не е истина. Честно казано не ми пука. По добре руснаци, отколкото китайци. За арабите изобщо да не говорим. Хора дето се гърмят, айде нема нужда.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайци и руснаци добре, обаче камилари с рокли, с четири жени, забулени като пингвини, категорично нямат работа в България, не им продавайте жилища !!!!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
kitaec преди 7 години
Един китаец си купил два имота и голям бум.Китаиците и те бягат от България гледам изнесоха се много от Илиенци.Познат разпродаде всичко тук в БГ в Китай икономиката в повечето градове и заплатите били на много доборо ниво.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо ГошоОбърни внимание на леля , чичо Гошо, че докато пишеш глупости по форумите изчyка цялата махала.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми ще купуват хората имат пари не са като вас голтаци да бачкат за 500 кинта
14
3
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Много се "притеснили" Валери Симеонов идруги "бдителни" граждани,че руснаци купували имоти у нас.Искам да изясня веднага,че купуват имота без да им разрешават собственост върху земята,освен ако не са фирми.Защо не се "притесняват"същите господа когато турски фирми купуват земя и болници?Или следвайки логиката според г-н Симеонов значи по-добре в Бургас да заселим турци отколкото руснаци.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арабите идват да ни *** жените щото чули, че са евтини долни *** и за 50$ правят всичко.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платена "партенка" на недвижимите агенции. "Насааааааам народе, че не остана"
11
8
 
3
 
! Отговори
варненец преди 7 години
Аз кьорав китаец не съм виждал, но разгождайки се в морската се спъвам в руснаци. Това не ме реадва.#varnexit
10
0
 
11
 
! Отговори
Албанска стратегия преди 7 години
Първите араби и китайци ще купуват скъпо. После сами ще искат да се махнете оттам. Който не знае, да пита македонците. Айде, успех.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека си хвърлят парите. Британците добре изгоряха по време на имотния балон, още помнят :)
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За араби - цените по три. Тя някога правили ли са ви отстъпки от цените на нефта?
7
1
 
11
 
! Отговори
Варненка преди 7 години
Пролетта бяхме в Прага - пълно с китайци - не само туристи, а и местни, които държат всички магазинчета тип "24 часа" по центъра и продават на тройни цени спрямо супермаркета. Та се питахме кога ли и у нас...И ето ти на новина!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези араби накрая да не се окажат онези араби дето навремето са се казва ли ИД?А китайците ще се справят с проблема за бездомните кучета

Спонсорирани публикации