Скоро: 50% от велосипедите – електрически

България на челна позиция по производство на велосипеди в света
13 сеп 2016 15:07, Екип на Bloomberg
9
Скоро: 50% от велосипедите – електрически
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е една от водещите страни производителки на велосипеди в световен мащаб. В момента трендът е в процес на промяна. След няколко години в Европа 50% от продаваните велосипеди могат да бъдат електрически. Това каза международният представител на Easybike Group Джанфранко Чинкота в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му страните, които са водещи в производството на класически велосипеди, са най-заинтересовани от това да започнат производство на електрически такива. Според него съществува опасност за компаниите, които произвеждат традиционни велосипеди.

"Ако не пренастроят производството си, могат да започнат да губят все повече", уточни Чинкота. 53% от велосипедите в Холандия са електрически, даде пример той, отбелязвайки, че общият брой велосипеди в страната се запазва, но се наблюдава спад в дела на традиционните такива. Много страни като Италия, Германия и Франция, които произвеждат традиционни велосипеди, изпитват проблеми в момента.  

Международният представител на Easybike Group коментира още дали компанията разглежда България като инвестиционна възможност. "Бъдещето ни е да произвеждаме електрически велосипеди в Европа", каза той. "Ако имаме добра договореност с българското правителство, можем да инвестираме в България. Вярваме във връщането на производството на среден клас продукти обратно в Европа". 

"Разходите за изграждането на велоалея не са много високи, но почти същите биха били, ако се свържи целият град в една система", посочи още Чинкота.

Той коментира, че политиците в България трябва да обърнат внимание на проблема с градската мобилност. "Ако клиентът ни може да кара безопасно, това ще доведе до промяна в дела на продажбите". 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
лупи преди 7 години
България не е на първо място само по затлъстяване. Е,скоро ще спечели и тази класация
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиНе си съвсем прав. Моето колело е с 250w преден електромотор. Подава мощност под формата на додадени обороти - при един мой, той дава Х оборота от себе си, спрямо скоростта, на която е сложен. Може и изцяло на "газ", може и само на първа, където кажи речи само компенсира тежестта си. Но не е само при тръгване и изкачване, а когато ми трябва скорост. Много е удобен за ходене до работа, когато не трябва да съм потен и миризлив пред клиенти. А на връщане - с ***.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не е Холандия и ако велосипедите са добри за Холандия, то за България са много неподходящи. Реалността е такава, че най-добре е велосипедите в България да бъдат разрешени само на специални велосипедни алеи, по които не се движи нищо друго. Сегашната ситуация, при която велосипедистите често карат по забранени места и почти винаги нарушават правилата по много пъти, не може да продължава. Каране в насрещното, каране по тротоари, минаване на червено, каране по забранени за тях места, ...
4
3
 
1
 
! Отговори
scott преди 7 години
КАЖИ НЕ НА МЪРЗЕЛА!Нито един велосипед не може и не требва да е електрически.Сеаки мързел с ауди осма серия. Оставете велосипедите на силните хора, които се изострлят и развиват чрез тех. Долу електрическата мафиа.
3
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До чичо-дядкоПри (ел)мотопедите батерията и двигателя са много тежки и осигуряват непрекъснат поток от мощност към колелата. Пдалите ако има такива са само за извънредни случаи като свърши енергията.Електро Велосипедите имат малка батерия и лек електромотор които осигуряват само помощна мощност при тръгване или изкачване а велосипедиста разчита на силата на своите крака.
2
0
 
3
 
! Отговори
чичо-дядко преди 7 години
е... за какви велосипеди говорят, след като са електрически!? Това са си мотопеди! Важното е да се ядат бургери, да се пият газирани простотии и да се дебелее, никакво движение! То е забранено, вредно си е направо!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България световен производител или сгобяващ с китайски части велосипеди? Щото тук няма завод да направи една гайка, що остана за другите механизми като скорости или рамки.