Студенти в търсене на работодател: Bulgaria Air, Google...

Младежите ни предпочитат да работят в големи компании
28 сеп 2016 10:22,
21
Студенти в търсене на работодател: Bulgaria Air, Google...
Снимка: архив Reuters

Големи компании и международни корпорации – това са предпочитаните работодатели за българските студенти, сочи ежегодното проучване Universum. Тази година страната ни е включена за първи път в международната класация. 

Проучването номинира 3000 компании от над 57 пазара, като най-предпочитани работодатели сред талантливи студенти и професионалисти.

За целта на класацията компаниите са разделени в три категории: Инженерство, Информационни технологии и Бизнес и търговия.

Макар и в повечето случаи студентите да се ориентират към чужди компании, в сферата на Бизнес и търговия се нарежда и българската авиокомпания Bulgaria Air. Преди нея са само Google и Apple.

Сред студентите в инженерни специалности Топ 3 на компаниите, предпочитани от българските студенти, е оформен така - Google, Apple, Microsoft.

Сред студентите от ИТ специалностите челната тройка е същата, но в различен ред - Google, Microsoft, Apple

Цялото проучване можете да разгледате в сайта на Universum

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕРНО Е - КЛЮКАРИМ ПО ЦЯЛ ДЕН, ВЗЕМАМЕ СИ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И ПР., НО НЕ ПИЕМ КАФЕ ПО ЦЯЛ ДЕН - ВРЕДНО Е. САМО ЗЕЛЕН ЧАЙЗА 2000 ЛЕВА ТОЛКОЗ. АКО ДАВАТ ПОВЕЧЕ МОЖЕ И ДА ПРЕМЕСТИМ НЯКОЯ ПАПКА ОТ ЛЯВАТА СТРАНА НА БЮРОТО НА ДЯСНАТА.
14
2
 
35
 
! Отговори
Тути преди 7 години
До Грозната истинаКато я мързи да ходи направо на борсата, после да седи безработна. В държавната администрация ние ще й плащаме заплатата, а тя ще си люлее краката. На хората явно не им става ясно, че да работиш е изцяло твой осъзнат собствен избора. Ако не те кефи се махаш. Това е положението, драги! Никой за нищо не ви е длъжен. Точно това е и принципът на работа на западните компании.
13
3
 
33
 
! Отговори
Грозната истина преди 7 години
До ИстинатаПриятелката ти иска да получава пари без да работи ли? Кажи ѝ, че отдавна комунизмът свърши и такива глупости вече няма. Който не иска да работи винаги ще има държавна администрация, в която ще можеш по цял ден да си пиеш кафето и клюкариш и да взимаш пари от данъкоплатците, а за отпуските да не се притеснява те по цяла година не работят, едва ли ще и направят проблем за 1 месец отпуска.
12
4
 
40
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Бягайте далеч от България айр- имам приятелка,която работи отдавна там. Огромно натоварване, с.елски п.ръчки за шефове, никакво развитие! Моли се всеки път по месец за.. отпуската си!!! Бягайте далеч!!!
11
1
 
34
 
! Отговори
Йон Бухалеску преди 7 години
До АнонименАнонимниче. С такива разсъждения на природонаселението ще си останем вечно бананова република, че трябва да се плюска трябва, но общак може да е всеки, не всеки може да направи софтуерна програма. Ти въобще съвременна комбайна или трактор виждал ли си,че те са пълни със софтуер, за да могат да са по-ефективни, от цифровизацията идва прогрес във всички сфери,тва не са само компютърни игри и социални мрежи.. Въобще кво си губя времето да ти обяснявам,отивам да жуля каф
10
2
 
33
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Такива класации показват реално каква е обстановката в България. Има много избягали млади хора, но има и такива, които са останали и с потенциала си издигат българските компании на световно ниво. Много се радвам, че с такива статистики се натриват носовете на черногледите "българи", които основната им цел е да се оплакват по цял ден, че държавата нищо не им дава.
9
0
 
32
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Опорната ти точка с връзката между работните места и правото на критика е неадекватна.А аз, като ползвател на сайта, съм правилния човек, който да го критикува.Виж, ти, критикувайки мен за изразяване на мнение, се досещам коя част от мен искаш да ползваш.
8
2
 
33
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Проверих сайта на средняците Луфтханза - много по-добър е от нашия. С интуитивно търсене и адекватен размер на менютата и прозорците.А ако погледнеш пък сайта на олиго.френите от Уизеър ще те хване срам от този на България Еър.
7
2
 
37
 
! Отговори
Do 4 преди 7 години
Твоето мислене е типичното на нереализиран безработен многознайко, който винаги намира кусури на другите, но не вижда трънчето в окото си. Ти колко работни места осигури, че си позволяваш да плюеш по някой, който всеки ден изхранва стотици български семейства? И какъв сайт направи, че да даваш оценки на работещ такъв, през който хиляди хора всеки ден си правят резервациите? Не ми отговаряй. Първият ти коментар е достатъчно красноречив.
6
4
 
35
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Хората под прозорците са твоите родители, с разширени вени на краката и артритни ръце от работа.*** и вземи тяхната работа, и продължи делото им, за да видиш какво си оставил на земята след години. И за да послужиш за пример на децата си за основните човешки добродетели - труд, уважение, родолюбие.
5
2
 
38
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Явно на такива като вас каквато и класация да излезе, независимо колко е важна и голяма, вие все ще намерите нещо да се оплачете и да оплюете българското. Писна ми от такива българофоби като вас и ако толкова много разбираш от ИТ, отвори на Луфтханза и ако намериш друга разлика от интерфейса ще те призная.
4
5
 
37
 
! Отговори
До Билян преди 7 години
За съжаление, българската компания е тази, която ще им позволи да са извън България за колкото се може по-дълго време...Не си мисли, че България Еър е търсена, защото е свестен работодател и съвременен бизнес модел - само отвори и им виж жалкия сайт за резервации , застинал някъде в 2005-та...
3
3
 
37
 
! Отговори
Билян Караджов преди 7 години
Хубаво е, че българска компания е наредена след тези гиганти. Това доказва, че България не е толкова лоша, колкото се опитват да я изкарат и в нея има действащ конкурентен бизнес.
2
3
 
39
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ще си купуваме салатки и пържолки, що не. Нали изкарваме кинти. Да са живи и здрави и хората долу под лъскавите прозорци.
1
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, голямо нещо е да работиш за гуглето и за епълката, по цял ден на столче да тракат по клавиатурката и да жулят кафенца, произвеждайки единствено фотони. Ама вечерно време салатките и кюфтенцата не ги свалят от сървъра. А чинно си ги купуват от същите хора, които с пренебрежение наблюдават между 9 и 17 през лъскавите прозорци...

Спонсорирани публикации