Imoti.net стартира инициативата "Доверен брокер"

Връщането на доверието в добрите брокери е мисията на сайта през 2017 г.
Обновена: 13 фев 2017 14:06 | 13 фев 2017 14:05, Екип на Investor.bg
3
Imoti.net стартира инициативата "Доверен брокер"
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Платформата с най-качествени онлайн обяви за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, започва информационна инициатива "Доверен брокер".

Чрез серия от видеоматериали с участието на експерти, брокери, представители на браншовите организации и ресорни журналисти, инициативата ще помогне на потребителите да разпознават коректните и добри професионалисти - тези, на които всеки може да се довери във важния момент на избор на дом, офис или друг вид имот.

"Imoti.net е сайт с традиции в утвърждаването на коректните практики в рекламата на недвижимите имоти. Обявихме война на фалшивите обяви още преди години. По-трудно обаче е идентифицирането на некоректните брокери. Ние като потребители подхождаме или прекалено доверчиво към посредника, или отхвърляме помощта му изцяло, но и в двата случая рискуваме да станем жертва в сделка с имот. Чрез инициативата "Доверен брокер" ще помогнем на потребителите да правят информиран избор във важния момент на една дългосрочна инвестиция“, коментира Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

Как да се предпазим от псевдоброкери е темата на първото видео. Консултантът по недвижими имоти Мариян Гяурски, Примо +, представя наръчник от 13 въпроса и препоръки, които да ориентират потребителите дали при избора на имот до тях стои коректен и професионален посредник. Коя е компанията, която брокерът представлява, къде се намира офисът й, колко служители работят там, какви обучения провежда тя за своите служители, какво мотивира брокера да се занимава с недвижими имоти, работи ли с колеги на пазара, наясно ли е с текущата ситуация на пазара на имоти, с колко имота работи в момента, как ги популяризира? Това са част от темите, които експертът засяга.

Каузата "Доверен брокер" е в синхрон с цялостната мисия на Imoti.net да създава и подкрепя инициативи, които стимулират прозрачното развитие на бизнеса с имоти в полза на потребителите. От 2015 г. медията организира и Годишни награди на Imoti.net, които отличават най-добрите професионалисти сред агенциите и брокерите в бранша. Срокът за регистрация е 22 февруари, а церемонията по награждаване ще се проведе в края на март.

Съветите на експертите гледайте на сайта Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Засякох над 100 фалшиви и крадени обяви точно в този сайт. И различни агенции с един и същи телефонен номер.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 % са фалшиви брокери и още по лошо не плащат данъци, къде е НАП да ги провери?

Спонсорирани публикации