България – място за древноримски спа услуги!

Кюстендил да си сътрудничи с Португалия, препоръчват експерти
10 мар 2017 09:03,
5
България – място за древноримски спа услуги!
Снимка: flickr

България се представя като част от проект на ЕС "Римските спа курорти в Европа". С него страната се представя на международното изложение ITB в Берлин. Събитието се откри от министъра на туризма Стела Балтова, ръководителят на проекта Тобиас Биленщайн и Сийка Кацарова, зам.-председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и вицепрезидент на Европейската спа асоциация, съобщиха на ресорното ведомство.

Над 260 обекта в България развиват спа туризъм, подчерта Сийка Кацарова. Според нея е добре за град като Кюстендил например да си сътрудничи със свои колеги от Португалия, Франция и Германия и всеки да научи нещо един от друг. В рамките на този проект градовете не се съревновават, а са част от общото наследство. Идеята е, ако едната година туристът е бил в България и му хареса, на следваща да отиде в Германия.

Още по темата
Планът е насочен към две големи целеви групи. Едната са европейските туристи, като германците са сред най-активните. Но има интерес от Испания, Австрия, Швейцария, скандинавските страни. Втората група са от Япония, Китай, САЩ.
 
Основната идея стъпва на факта, че в много европейски страни съществуват дългогодишни традиции в областта на спа и балнеологичния туризъм, тези страни имат нещо общо помежду си и това е римската история. Тя е много важна част от европейското културно наследство. Целта е да се използва тази обща част от историята и в маркетинга, защото тя е определяща за спецификата на някои дестинации. Всъщност съчетаваме спа туризъм и култура. "Римските спа дестинации" е също и бранд, поставен на пазара.
 
Всяка дестинация е бранд, което я прави уникална, обясни Тобиас Биленщайн, цитиран от Монитор.

В рамките на изложението Стела Балтова се срещна с генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай. Те разговаряха за мястото на България като туристическа дестинация в национален, регионален и глобален план. Двамата определиха човешкия ресурс като едно от най-големите предизвикателства в туризма.

Министър Балтова насочи вниманието към необходимостта от работещи мерки за осигуряването на подготвени кадри за успешното и качествено развитие на туризма в България. Талеб Рифай допълни, че това започва да се очертава като световен проблем за сектора. Двамата се договориха за сътрудничество и съвместни действия в тази област.

Световната организация по туризъм очаква през 2017 г. растеж на туристите по света с 3-4% спрямо миналогодишните 1.24 млрд. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: туризъмспабалнеология
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
НЕ слагайте химия преди 7 години
Внимание наркотизирани диверсанти от ХЕИ'Дирекции обществено здраве" към министерство на тн"здравеопазване" принуждават много хотели да преотравят доказано лечебни горещи минерални води с ХЛОР ТОКСИЧНИ СПИН АКтивни препарати..Терористите следят с камери проникването на отровите в жертвите и нареждат доставки на нови по опасни. АКо в хотела басейна ви мирише на химия или водат анее сменяна редовно не влизайте.ПАЗЕТЕ СЕ>
3
0
 
5
 
! Отговори
Колушанец преди 7 години
Няма ,,римски спа,, !!! Има,, Георги Първанов спа,, ....Бившият почивен дом и сегашен Спа е НЕГОВ !!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябваше да се реставрират стари римски спа, и да се рекламира на запад. Но кой, кой, кой, кой бе кой?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е женски туризъм.