Субсидията за чартъри с туристи е резонна, смята Румен Драганов

От туризма така или иначе печелят много сектори
13 май 2020 10:40, Красимир Ангелов
22
Субсидията за чартъри с туристи е резонна, смята Румен Драганов

Решението на парламента да въведе държавна субсидия от 35 евро за седалка за самолетните чартъри, които превозват чуждестранни туристи до България, ще подпомогне туристическият продукт да стане по-конкурентоспособен и е много добро решение на правителството. Това мнение изрази Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сумата е резонна, а от туризма така или иначе печелят много сектори.

"Ние сме третата страна в Европа по богатство на археологическите паметници и една от най-богатите по отношение на минералните извори, така че държавата има основание да участва в привличането на туристи към своята собственост", спомена още Драганов.

По думите на госта политиците няма да издържат дълго да налагат ограничения и скоро според него ще се види значително облекчаване на мерките по отношение на карантината между съседни държави и държави в Европейския съюз.

Драганов смята, че ако авиацията и туризмът останат "приземени", Европа трябва да плаща трилиони, за да поддържа своите граждани. "Бизнесът упражнява преса и политиците трудно ще удържат баланса", поясни той.

Видео с целия разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Опапагалос преди 3 години
Не е право ,ама тоя като остави 350 лева и държавата си ги връща ,ако пускат касови де , то трябва срещу касови бележки за не по-малко от 350 лева да ги пускат да си одат
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Субсидии за евросъветски или евросъюзни туристи.Да живее българо-евросъветската дружба!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е реформи, преструктуриране и преквалификация на бизнеса. Не субсидии от държавата.Къде са либертарианците, които да протестират срещу държавните помощи?Либертарианците не протестират срещу държавните помощи за богатите.
11
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Както се вижда Господин Директора дава ценни мнения от уютното си жилище. Защо не вземе да отиде на работа със софийския градски транспорт, а може и на почивка в обикновен хотел, а не в станция на МС. Ха, имали сме и такъв "Институт за анализ и оценка на туризма" - стайчета пълни с държавни служители с хубави заплати. Дали имаме институт "Как ще оцелее редовия българин след поредните съкращения или намаление на заплатата" ?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съветските туристи като особенна ценност субсидията трябва да бъде 135 евро на четвърт седалка.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЛЯ????Принуждавате майките да напускат работа, за да си гледат децата, а ще спонсорирате туристи от чужди държави? Ама какво се учудвам от държава, в която хляба, лекарствата и учебниците са с 20%ДДС, а хотелите и ресторантите с 9%
8
2
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Досега фалирал местен ресторантьор не съм видял.Даже си разширяват бизнеса. Като има как да вземат парите на наивниците, и те го правят като политиците например.
7
0
 
12
 
! Отговори
много лошо решение преди 3 години
"Решението на парламента да въведе държавна субсидия от 35 евро за седалка за самолетните чартъри, които превозват чуждестранни туристи до България, ще подпомогне туристическият продукт да стане по-конкурентоспособен и е много добро решение на правителството."Много, много лошо!Аз да плащам на английското наркоманче да дойде на Слънчака?!? За да върви прахообразния бизнес на Митьо Зъркелите и на неговите "чадъри". Така ли излиза?Много, много лошо ще стане, хора
6
2
 
0
 
! Отговори
Млад англичанин преди 3 години
Основната ми цел в Булгария е да си сложа печат от стоте археологически сайта. Тъкмо до това време баровете ще се превърнат в исторически паметници. Аз съм оптимист - където е текло, не може все още да не тече. Другата ми цел е международен културен обмен с руските туристи.
5
0
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Един самолет средно е 180 седалки -хайде да ги сметнем -на ден (24 часа) Фрапорт Бургас кацат средно 100 самолета( на ден) в Сезона- повечето полети са чартъри -да преположим че са 50 полета - 50х180 седалки= 9000 седалки-Х-35 евро=315000 евро (630 000 лева)за 24 часа !! за 90 дни сезон -да ги смятам ли? а това е само Бургас Фрапорт- Ами Варна ? Ами София??
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, всички ние, българите, ще плащаме по 35 евро на чуждестранен турист, за да дойде в България и ни донесе заразата, защото ще попълва само декларация, че не е болен! Ами той може даже да не знае, че е болен! А българските граждани като се връщат от чужбина, не трябва да попълват декларации, а направо - 14 дена карантина! Не е ли това дискриминация спрямо българските граждани, извършвана от българското правителство, избрано от тези граждани?!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли по 35 евро за мен, жената и детето? Да ги закарам на морето с колата? Или аз съм трета категория човек за собствената ми родина?
2
0
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Народе СПИШ ЛИ?? КРАДЪТ НИ ПАРИТЕ !! И ВМЕСТО НА БЕДНИТЕ ,,ГИ ДАВАТ НА БОГАТИТЕ ПАК!!! Решението на парламента да въведе държавна субсидия от 35 евро за седалка за самолетните чартъри, които превозват чуждестранни туристи до България--ПОСЛЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО МАСОВО СЕ КАРАТ АВТОМОБИЛИ ПО 500 000 ЛВ ОТ 20 годишни синчета на 'почтенни" хотелиери!
1
1
 
8
 
! Отговори
Луи дьо Фюнес преди 3 години
Има резон, ама няма смисъл...