Цените на храните - при кои има драстично увеличение?

Владимир Иванов: Тепърва ще видим ръст при плодовете и зеленчуците
Обновена: 3 яну 2022 17:39 | 3 яну 2022 17:31, Веселина Йорданова
148
Цените на храните - при кои има драстично увеличение?
Снимка: БГНЕС

"В началото на годината имаме стабилизиране на пазара. Това го отдавам на ограниченото търсене и на лошото очакване за предстоящите режийни плащания на домакинствата".

Това каза пред БНР Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

"Има натиск върху пазара, той е продиктуван от енергийната криза, от нестабилния пазар на ток. Хубавото при пазара на храни е, че тенденцията на нарастване е бавна и постепенна. Няма да видим шоково скачане на цените. От ноември до декември цената на кашкавала е нараснала с 10%, на сиренето с 11%. Няма ръст на цените при свинското месо и ориза", посочи той. 

Свръх цени има при морковите и зелето заради лошата реколта.

"При плодовете и зеленчуците тепърва ще видим ръст в цените... 2022 година ще е година на по-скъпи плодове и зеленчуци независимо от реколтата, тъй като добивът не може да компенсира по-високите разходи, които вече са направени... Пазарът няма да позволи драстични стойности. Първият ефект от това, което ще усетим, е ниското качество на предлаганите плодове и зеленчуци", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: зеленчуциплодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато тлъсти плъхове с комунистически убеждения и произход като финансовият смотлльо и Киро Слепото ви управляват и не всеки ден, а всяка минута увеличенията са ви малко .
121
2
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Питам шефа на групата за монтаж на климатика: Как е тази марка? Добра ли е? Той отговаря недвусмислено: -Всичко е на късмет. Толкоз. Но, като помисли малко човек - И да се ожениш - на късмет. И кола да си купиш - пак на късмет...Но, стига с късметите. Тия, с продължаваме с цените...да имат да взимат. С късмет, без късмет, с вили и с неокастрени дряновици, ще ги изметем набързо. Да им дойде акъла в простите кратуни.м
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цитрусовите плодове загниват в складовете поради свръх количества. Затова сме свидетели, как в големите хипермаркети цените на цитрусите сега за сега падат! Подобно е положението с цените на редица зарзавати.
119
3
 
8
 
! Отговори
гост преди 2 години
До пияница мистик Да цените са наистина добри но ще стават все по добри . Колко по-добри ще усетят първо пенсионерите впрочем вече започнаха да го усещат още с допълнителните добавки и с унизителните 75лв. стил Менгеле и понеже имаме много пенсионери няма начин да не сменят ориентацията си ,сиреч от две злини да изберат по-малкото . Но съм сигурен че на предсрочните избори Баце ще се върне с гръм и трясък.Каквото повикало такова се обадило.
118
12
 
2
 
! Отговори
какво се чудим преди 2 години
Московските агенти ишзпълняват задачите на Масква да ни извадят от ЕС и затова саботират държавата.Кога от Масква деошло нещо добро за България
117
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият световен балон ще е храните. Отдавна се готви. Ванга беше казала "Кои пошле во големите градови, ке се пцовисат от глад!".
116
11
 
9
 
! Отговори
Димитър Попов преди 2 години
За Бога братя, купувайте шиткоини и дигитален зарзават!
115
16
 
22
 
! Отговори
izh преди 2 години
Бат'Бойко е виновен. Или май тази плоча се изтърка? По старите това са го слушали в най различни аранжименти. Резултата - неграмотност и беднотия. Абе, "комунисти сър"
114
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам как скоро ще има - народът стещу Румен Радев и правителството му!
113
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз едно не разбирам.Защо има хора,които не мислят реално а искат да бъдат лъгани?И все едно и също се повтаря,а се очаква друг резултат.Как е възможно да твърдят,че ако Борисов е останел на власт няма да има повишение?По същия начин едно време си мислеха,че като гласуват за БСП ще се върне старото дето беше при бай Тошо.Това са все невъзможни неща бе хора,мислете недейте да дрънкате глупости.
112
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тенкю, Радев, тенкю!
111
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Енергията диктува цените,следователно ще скачат още.
110
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партия Продължаваме Поскъпването.
109
7
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Според мен, тази статия е писана и платена лично от C0pос!!! Няма начин да е така, всичко е лъжа. По времето на Борисов недоволните от високите цени метежници хвърляха риба, свински уши, домати и яйца, а сега, когато дойде Спасителя Фигурант и намали цените на всичко - ток, вода, топлофикация, газ и най-вече храна, хората се успокоиха и се прибраха по къщите. Да виждате някой да уринира, да пие бира и да се дрогира на Орлов мост? Не, няма! Значи всичко е нормално и цените са добри
108
2
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
този иванов е ***, говори щуротии.
107
4
 
2
 
! Отговори
от 110 преди 2 години
частлива да се чете щастлива
106
2
 
11
 
! Отговори
Ч.Н.Г.! преди 2 години
Не знам какво бъдеще идва, но отдавна не си гладам Линията на живота. Каквото дойде! Оцеляването тук е на късмет. Не съм роден под частлива звезда, така че...
105
7
 
2
 
! Отговори
реалист! преди 2 години
До Тато беше хитрец==========================================================Отцепване няма да има. На практика всички искат да са едно с силна, независима и просперираща държава. Като ни предложат и някои икономически облекчения( примерно 10% и махнат акциза за дизела, на практика минимум 90% ще гласуват за възсъединение с Новата Османска Империя! А кой не обича чалга, шкембе и турски сериали?!? А ще получим и обединение с Македония и Беломорска Тракия!
104
8
 
5
 
! Отговори
Тато беше хитрец преди 2 години
До реалист! Ние сме м/у 2 империи, руската и турската. За добро или лошо те ни влияят. Понеже днес сме малко, разединени и крайно слаби, скоро очаквам отцепване на територия към съседна държава.
103
7
 
21
 
! Отговори
Васил Радославов преди 2 години
Днес в хубав квартал на София видях човек да рови по кофите. За съжаление усещам, че това скоро ще стане честа гледка.

Спонсорирани публикации