Новият Land Rover Discovery – най-добрата машина в сегмента

Моделът е свалил 480 кг, предлага просвет и голям багажник
29 сеп 2016 19:02,
18
Новият Land Rover Discovery – най-добрата машина в сегмента
Снимка: Land Rover

"Най-добрият семеен SUV на планетата", така британската компания Land Rover анонсира новото поколение на модела Discovery. Той е изграден на напълно нова платформа, предлага 7 просторни места в салона, както и множество модерни технологии за комфорт, безопасност и повишаване на проходимостта.

Петото поколение Discovery стъпва върху 27-годишна традиция и се концентрира върху три основни неща - приспособимост, комфорт и безопасност, се казва в съобщението.

Всъдеходът е изграден на алуминиева платформа, благодарение на която общото тегло е намалено с внушителните 480 килограма в сравнение с предшественика. Освен това е подобрен и коефициентът на челно съпротивление, като сведен до само 0,35 Cd.

Моделът е по-дълъг, но по-нисък от предходната версия, а междуосието му е увеличено с близо 4 см. Това е позволило поставянето на 7 просторни места, разположени на три реда. Седалките се сгъват автоматично, като това може да стане както чрез бутоните в задната част и на централата конзола, така чрез приложение на телефона. Багажният обем е наистина внушителен - 1137 литра при 5-местна конфигурация и 2406 литра при сгънати втори и трети ред.

Всъдеходът разполага с водещ в класа просвет - цели 283 см, като той автоматично се редуцира с 40 мм, за да позволи по-лесен достъп на пасажерите до салона. Моделът може да тегли прицеп с тегло до 3500 кг., което е също водещ резултат.

Сред технологиите на борда могат да бъдат изброени системите за помощ при спускане Hill Descent Control и при потегляне - Gradient Release Control, технологията за предотвратяване на буксуването Electronic Traction Control, системата, която намалява опасността от преобръщане - Roll Stability Control, системата за разпознаване дълбочината на препятствията пред автомобила Wade Sensing, системата за теглене на товар Hitch Assist, и много други.

Задвижването на новото Discovery е поверено на бензинови и дизелови мотори. Двата основни, които ще се предлагат на всички пазари, са 3,0-литрови V6. Бензиновият предлага 340 к.с., а дизеловият 254 к.с. Специално за Европа ще бъде наличен още един дизел - 2,0-литров с четири цилиндъра и мощност от 240 к.с. Посоченият при него среден разход на гориво е само 6,5 л/100 км. Моторите се комбинират с автоматична кутия с 8 степени.

Що се отнася до дизайна, той е изпълнен в стила на най-новите всъдеходи на британския производител, като изоставя познатите от предишното поколение ръбати форми. Интериорът е съсредоточен върху комфорта и лукса, като демонстрира изчистен и ергономичен дизайн.

Новото Discovery стартира от 43 495 лири във Великобритания. Налична е и върхова версия First Edition, която започва от 68 295 лири.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
atm преди 7 години
Уф, аман от тия зализани паркетни джипчета...къде отиде истинския джип на LR - Дифендъра?
12
0
 
1
 
! Отговори
Форд Бош преди 7 години
"Пишете за коли до 20000лв примерно"Колега, ми то няма такива нови коли бе.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не напишете нещо за някоя кола която е по достъпна? Кой ще даде 100 хил лв за това? Пишете за коли до 20000лв примерно нещо по реално, дреме ми какъв е новия джип или новото ферари като 98% от хората тук няма да могат и след 10 години да си го позволят...
10
0
 
3
 
! Отговори
dominici преди 7 години
283 см просвет? Че то волейбол може да се играе под тоя автомобил бре!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно бая голям просвет :) поне може да го оглеждаш отдолу за щети без проблеми. Даже и столче ще ти трябва. Ама пък колко багаж може да вържеш отдолу :)
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да фотошоп е ... това да не ти е Лада бе.
7
1
 
0
 
! Отговори
Know how преди 7 години
Абе, защо фотографа е наклонил камерата
6
8
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Карал съм доста джипове, включително и новото discovery - наистина е страхотен джип. Но пак си остава една висока и скъпа кола. Настина е по-сериозен джип от X5 и същевременно много hi-tech. Въпреки това X5 е по-добър като усещане - всичко е пипнато до съвършенство. Най-мъжкарския джип според мен е Land Cruiser V8 - кара те да настръхваш от кеф,но е скъпо удоволствие - Кола за мъже, другото е за гъзарчета с пари.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по-скъп джип караш, толкова от по-далече ще викаш трактор да те дърпа.
4
4
 
11
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Мислех си, че човешкото падение и гъзолизачество има някакви граници. Явно съм сбъркал. Тролчев "3" ме убеди в това. Да думаш, че УАЗ-ката е по-добра от Ланд-Ровъра............има три варианта;1. тъпт си като задник2. нищо не разбираш от джипове3. гладна шпинга си и тролиш за копейикиСпоред мен е 1+2+3
3
3
 
6
 
! Отговори
jumper преди 7 години
До пътники с надуваема пързалка за слизане при авария ;-)
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И добре е бъдещия собственик да си купи и една Уазка, след като реши да се хвалис придобивката.Както направиха и създателите на филм за Камчатка от Дискавъри, които бяха със същите всъдеходи. Но накрая ги дърпаха с Уазки. Поне това не ги досрамя да покажат.
1
3
 
14
 
! Отговори
пътник преди 7 години
Трябва да се продава със стълба или с ескалатор - като при самолетите. Защото с този просвет от почти 3 м ще е бая зор да се влезе в него :).