"Мулето" Бисер за ало жертвите си: Те са толкова тъпи!

Той е от София, обвинен е, че е измамил шестима по телефона
28 юли 2016 10:44,
83
"Мулето" Бисер за ало жертвите си: Те са толкова тъпи!
Снимка: Нова тв

45-годишният Бисер Петров е от София и е обвинен, че е измамил шестима души. Представя се за муле.

Преди да влезе в схемите с телефонните измами бил шофьор в градския транспорт, карал и такси. След като му взели книжката обаче останал без работа. Тогава в биографията му идва ред на измамите по телефона.

"Моята роля беше на муле, трябваше да събирам парите. Стана случайно с обява в интернет", разказа Бисер Петров пред Нова тв. Работи за човек, когото обаче никога не вижда - телефонистът. Той е и човекът, който координира мулетата и шофьорите. Бисер се обръща към него с името "Томов".

Още по темата

По думите му има цели квартали в населените места, в които живеят телефонни измамници. Най-тиражираните версии на телефониста са катастрофа или болест, а жертвите най-често са по-възрастни хора.

Парите Бисер оставял посред нощ под билборд, като ги затискал с камък. "И в кофа за боклук съм ги оставял, кой очаква, че там ще намери хиляди левове", разказва мулето.

"Версиите не знам как им ги ражда главата. Че близкият на човека е блъснал дете, че обаждащият се е полицай, че трябва да оправи нещата, но трябват много пари", допълва той.

Много хора даже настоявали Бисер да преброи парите, за да са сигурни, че дават точната сума. Той обаче винаги изчезвал бързо, никога нямал време. Казвал, че е спукал гума и бързал да тръгне.

"Жертвите са на около 60-62 годишни. И са толкова тъпи! Той им крещи, буквално им се кара, а те излизат, дават парите и аз изчезвам до минута. Наистина трябва да си малоумен, за да повярваш на това", казва измамникът.

"Наистина ме е гнус от себе си, защото тези хора излизаха разплакани, разтревожени, даваха ми парите, аз ги взимах и бягах", сподели Бисер.

Ако бъде признат за виновен, 45-годишният мъж може да лежи до 6 години в затвора.

"Това са групи, организирани на родов принцип. Такива има в градовете Левски и Градище, Плевенска област, а във Великотърновско са Горна Оряховица, Павликени и град Ветово в Русенска област", добави инспектор Стефан Попов.

За последните пет години нямаме осъден телефонен измамник на повече от 5 години. Над 50% са случаите, в които те получават само условни присъди. Това заяви пред Нова тв инспектор Стефан Попов от ГД "Национална полиция".

"Пари се връщат само за конкретното престъпление, за което ние ги задържаме. Това е трудно доказуемо, защото е дистанционно извършено престъпление. Веригата е такава, че мулето не знае кои са хората, които го пращат. Имаме редица случаи, в които потърпевшите даже не го виждат", допълни Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто Бъчварова е Министър на МВР всичко е загубено
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 години не можаха да спрат тези Тел.измами на Вятовски власи-копанари , явно на Полицията не им се занимава
62
0
 
5
 
! Отговори
Нещо Си Грешка преди 7 години
До 69Кога преди "ДЕМОКРАЦИЯТА" се е плащало ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ на ЛЕКАРИ, АДМИНИСТРАЦИЯ и различни други видове "ДЕМОКРАТИЧНИ" МУТРИ РЕКЕТЬОРИ ......Или ТОЛЕРАСТКИЯ ТИ МОЗЪК сънува само петолъчки
61
1
 
15
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Предлагам поправка в Наказателния кодекс: "Който убие телефонен измамник не подлежи на наказателно преследване"
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема не е на възрастните хора, че са доверчиви, а е в това, че никой не закача тлф измамници.Цяла България знае, че в Г.Оряховица например е пълно с измамници, само местните ченгета, следователи, прокурори и съдии не знаят. А познайте от първия път защо :)
59
1
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Не бих се замислил- бих му счупил главата, ръцете, зъбите. От името на "тъпите" старци. На него и на "Томов" и на всички от "бранша" им.
58
1
 
2
 
! Отговори
|\/|art!n преди 7 години
Невроните не се делят и не умират. Невроните в главата ти са толкова стари, колкото си и ти. Иначе тезата на "професора" е доста повърхностна.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"1. С напредване на възрастта умирането на мозъчни клетки е нормален процес, както е нормална промяната във физическата форма на тялото, в силата на организма."Еййй много си умен бе професоре.Другият път да научищ, че няма човешка клетка която да живее повече от 7 години. Съответно (грубо казано) тялото ти преди 7 години е било друго. Само костите и зъбите ти (неживата материя) са същите.От преди 7 години досега всичките ти мозъчни клетки са измрели и са сменени с нови. Научен ФАКТ.
56
1
 
8
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
Я, при силна емоция съзнанието се замъглявало. Ми как не им се замъглява достатъчно, за да си направят сметката, че ако дадат няколко хилядарки, както им искат измамниците, техния роднина ще отърве наказание, ако е сгафил. Веднага идеята за подкуп, нерегламентирано плащане, им изгрява в главите по дифолт.
55
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До JumpКакто каза Кърт Ръсел в Дъ Хейтфул ейт - "Това е проблемът със старите хора. Можеш да ги блъснеш надолу по стълбите и да кажеш, че е било нещастен случай, но не можеш просто да ги застреляш."
54
1
 
15
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Пет години или условна присъда! Ами после пак се чудете защо се роят тарикатите! Я им лепни 10 години ефективна присъда на двама трима, да видим дали няма да вземат да се замислят дали си струва...!
53
3
 
26
 
! Отговори
Jump преди 7 години
Някой от вас има ли опит в комуникацията /ежедневна/ с над 70 годишни? Имаше момент в който си мечтаех да имам зарин или табун. Бях домоуправител на вход в който 90% са над 70 годишни. Всеки божи ден - защо електромера на входа се въртял след като няма светнати лампи. Абе хора, интернет доставчик имаме, плаща си всеки месец таксите в пъти повече от тока, която изразходва. Отговора - че за какво ни е този интернет на нас ?!?!?!?! Идеше ми , лоши неща ми идваха в мислите.
52
4
 
4
 
! Отговори
Боко преди 7 години
Измамите ще продължат- гарантирано от онези, за които гласуват измамените!
51
0
 
20
 
! Отговори
Аллах акбар преди 7 години
Обаждаха ми се. Съгласих се да дам пари. Зачаках мулето с намерението да го гръмна. Не го дочаках. Не дойде никой. После ми обещаха да дойдат да ме колят и изнасилват. Чаках ги. Щях да ги пратя при Аллах да му служат. Не дойдоха. Що така.бе, джанъм?!
50
9
 
3
 
! Отговори
ДО 52 преди 7 години
Гледам че коментара ти е под номер 52 , скоро ще станеш на толкова години , още 20 и ставаш с ментални проблеми .По твоята логика - ти подготви ли се за това време , даде ли си парите на някой Роднина ?
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно време в МВР-то друго може да не правеха, но поне биеха наред т.нар. роми и те имаха страх от властта. Сега всеки знае , че даже и да го хванат едва ли ще влезе в затвора, пък и да влезе там ще го хранят и поят по 3 пъти на ден, че даже имат право и на домашни отпуски. Т.е. респект от правосъдие няма!
48
2
 
16
 
! Отговори
60 годишен преди 7 години
До РусенецГрешите уважаеми. Грешите. Не годините са ги направили зли. Такива са си били винаги. Днес са подали сигнал до данъчни, преди 30 години се подавали сигнали до партиен контрол. Ех, спомени ...
47
2
 
27
 
! Отговори
Спокоен преди 7 години
Акцентът е поставен на грешно място. Въпросът е, кой оставя достъп до колосални суми на хора, които очевидно са неадекватни?! Да, добре, грижете са възрастните хора, не ги оставяйте без пари за ежедневни нужди, но да им поверите десетки хиляди си е безотговорност. А съвсем друг е въпросът дали хора с ментални дефицити би трябвало да имат право да гласуват.
46
9
 
14
 
! Отговори
Русенец преди 7 години
До не толкова учуденТи обясни първо на тъпите пенсии, че ми загубиха работен ден в проверки. Ден в който трябваше да изкарвам пари, съответно и за пенсиите им. Щото са били толкова *** и преди 60 години. Нещо уредена и подредена държава ли са ми оставили, че да ги изхранвам сега ?!
45
17
 
16
 
! Отговори
не толкова учуден преди 7 години
Културата на една нация се определя по отношението към възрастните хора, а не по количеството бира в торбите. *** кажи на баща си или на майка си че са *** защото са възрастни, а аз ще добавя защото са те възпитали така ...