Кримисериал в курортите. Къпеш се – крадат те!

Туристите в Слънчев бряг са в паника от изобретателни джебчии
15 авг 2016 07:14,
40
Кримисериал в курортите. Къпеш се – крадат те!
Снимка: архив, Булфото

Туристите в Слънчев бряг са в паника от джебчии, които задигат вещите им, докато те се къпят в морето.

"Не можем спокойно да плажуваме. Два-три пъти чухме как около нас изпищяха обрани хора и не смеем да влезем във водата. Един от семейството остава да пази багажа и да се озърта. В кримисериал сме", оплакват се плажуващи пред "Труд".

Всяко лято е така, но тази година страхът е по-голям, коментираха туроператори. Крадците били много, идвали от вътрешността на страната. Преспивали в стаи под наем в околните села, в изоставени бунгала или на биваци в гористи местности край курорта. Винаги се движели в групи по двама-трима. Единият грабел, останалите го покривали и носели плячката в бивака.

Крадецът обикновено държал в ръка хавлия. Правел се, че му пари под краката, и притичвал до някой чадър, щом видел, че плажуващите под сянката му са в морето. Хвърлял хавлията си върху чантите, а после си я вземал, но с тях. Други апаши се престрували, че раздават флаери за заведения, с тях се вмъквали под чадъра и уж ги оставяли върху багажа, но той изчезвал заедно с тях.

"Дошъл съм за глътка почивка, а вместо да се излегна, без да мисля, на плажа, трупам стаж като пъдар", оплаква се счетоводител, дошъл за 10 дни в Слънчев бряг.

Дългогодишни служители на МВР прогнозират, че към края на сезона ще намалеят апашките атаки на плажа, а ще се засилят обирите на хотелските стаи.

Тогава удари търпи и персоналът. Припечелените пари са събрани и скътани в куфари и чанти. Често обират до шушка камериерки, преводачи, пикола и администратори

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
с тази статия губите си клиентите господа българи
23
0
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
кражбите стават в бг по-надолу плюват на русия плюте см на страната че не можете да си пазите от дребни крадци нали имате полиция.-----.полицията пази политиците а плажовете няма кой ама че държава
22
0
 
3
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
До препоръкаДругарю вас Сталин ви е оправял както никой друг.Ние него не го искаме, убиици не ни трябват.Той си е за вас.За нас трябва Стамболов.Да води България към просперитет и технически прогрес.Сталин може само да трепе комунисти.
21
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Ама вие какво искате? МВР има за задача да пази властта, а не вас....
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление и в Гърция започна да се краде. Вчера един колега си дойде от Неа ***(малко по на юг от Катерини) и каза че са откраднали личната карта на жена му и то от хотелската стая. А най-лошото е че тия кражби вече на са само дело на албанци и индобългари, а и самите гърци почнаха да крадат. Бяха свикнали да живеят наготово с европарите и след като им ги спряха си показаха рогцата.
19
2
 
0
 
! Отговори
Do USA преди 7 години
Te shte ti Go vzemat Ot staqta (iPhone) be -miss
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ще е до като полицията пази Дзърщелите, а не хората !
17
1
 
4
 
! Отговори
az tam преди 7 години
То доскоро на Митю хората бяха подизпълнител на полицията та въвеждаха някакъв ред. Но нищо през декември статистиката ще е много по-добра. А и какво да очакваш от полиция дето има капацитет за контрольори в градския транспорт.
16
0
 
10
 
! Отговори
елена преди 7 години
Хубава статийката,като коментар!!!Обаче,какво правим по въпроса,а?!?!?
15
0
 
7
 
! Отговори
Дзивко преди 7 години
Сега не знам как е, но преди плажовете се държаха от еднии момчета дето ако спират някой да гепи, такъв бой отнасяме че хич и не повтаряше, сега може и да е по лабаво
14
2
 
16
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Абе драскачи, докога ще ни занимавате с тая чалга-клоака Слънчев бряг?! Нормални хора там не ходят. Да се оправят.
13
6
 
8
 
! Отговори
Купонджия преди 7 години
Глупости!Последните 5 години ходя на Слънчев бряг по два пъти за лятото.Няма такова нещо.Особено ако си плащаш за чадър няма кой да влезе в платената зона да краде защото знае, че концесионерите няма да му простят, че им гони клиентите.
12
2
 
10
 
! Отговори
. преди 7 години
Живея от 7 години в Атина и тук наистина гърците (не разни джагали) не крадат , нито на море се притеснявам , нито ако изпусна нещо на улицата , в бадейна си оставяме нещата в съблекалните никой не пипа. Страшно е , че някои тук не могат да повярват , че където има много хора може и да не се краде , да крадеш е манг..лщина и където хората имат поне базов стандарт на живот , не се крафе щяло и нещяло.
11
6
 
20
 
! Отговори
Скуби Ду преди 7 години
Точно в хубавата ви Гърция ме отавиха по долни *** и пръснато стъкло, и за бонус всички документи!!! Тук поне ще ти отавят гащите.
10
11
 
26
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Кой ви промива мозъка бе хора? В Гърция не се крадяло! И кво там не ходят сигурно и по голяма нужда? Принципа е много *** - където има много хора, там има и джебчии! Не зависи от държавата! Не разбирам защо се опитват по толкова евтин начин да изкарат нашите курорти опасни?
9
16
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Живеем в USA, бяхме в сл. бряг. с малко дете, изкарахме много добре. На плажа редовно съм ходила сама с бебето без никакви проблеми - е, естествено не съм си взимала iphone :)
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милицията води статистика.те ще ви информират с усмивка колко и какво са ви откраднали.
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро!Снощи се прибрах от Гърция. Там не съм се замислял за такива неща. Хората си оставяха всичкия багаж редовно на плажа и той си стоеше непокътнат доста дълго време. Имаше и доста българи. Не вярвах, че все още има българи точно на Слънчев бряг.
6
1
 
39
 
! Отговори
цензура преди 7 години
Докато бройката на миризливите расте , ще расте и престъпността !!!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много кофти, в Гърция до сега не се бях замислял за такива прецакващи почивката елементи, ама днес си идвам и ще трябва да се приспособявам към ламердебилията в родината. Не е добре такова спокойствие за Бг, че губиш рефлекси. Фотоапарати, теледони...всичко седи непокътнато след час и кусур на кръчмето на плажа. Подчовеците да одат на черноморието и да ревът