След обира в Плевен – джипът на крадците е опожарен

Откраднатите сума от инкасо автомобила е 200 000 лева
28 сеп 2016 11:07,
5

Снимка: Булфото

При обира на инкасо автомобила в Плевен са откраднати 200 000 лева. Извършителите все още се издирват, каза говорителят на Окръжна прокуратура Плевен Добринка Матеева пред "Фокус".

Тя обясни, че инцидентът е станал около 17:00 часа във вторник в централната част на града, в близост до голяма административна сграда, в която се намират областната управа, офис на банка, както и много магазини.

"Пристигнал е инкасо автомобил, който е събирал парите от различни предприятия на територията на индустриалната зона. В автомобила е имало двама охранители. Те са нападнати от четири лица, едно от които е останало в лек автомобил - джип. Другите трима са слезли. Един от тях е бил въоръжен с огнестрелно оръжие, а останалите двама - със сгъваеми палки", каза прокурорът.

След това нападателите са взели около 200 хил. лева и с джипа са тръгнали в посока кв. "Дружба" в град Плевен. По-късно джипът е намерен изоставен и опожарен, допълва Матеева. Тя уточни, че към момента продължава издирването.

"Издирват се свидетели, които могат да ни помогнат за установяване на самоличността на извършителите", допълни прокурорът.

По думите ѝ единият от охранителите е бил ударен с палка, бил е настанен за кратко в болницата и най-вероятно е освободен за домашно лечение, защото не е бил тежко ранен.

"Изстрели не са били произвеждани и огнестрелното оръжие е било намерено в хода на огледа на самото произшествие. Дали е изтървано, дали е изхвърлено умишлено, не мога да кажа", уточни още Матеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Тоя обир нещо яко намирисва...Айде само си опишете картинката -бус с 200 000 лв. ,брониран,на центъра на град като Плевен,двама охранители (предполага се въоръжени с бойно оръжие-все пак не пазят кокошарник) и изведнъж ги нападат тримата от запаса с палки и им взимат 200 бона,коя е инкасо фирмата бе....само за справка този вид дейност по някои развити страни,ако нападнете инкасо автомобил,се изваждат автомати и се започва стрелба без предупреждение,а тука им ги взимат с палки...
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огкраднали 200 хиляди и опожарили джип за горе-долу пак толкова. Нещо не се връзва. Най-вероятно джипа е краден, но тогава трябваше да си го пише. Що за новинари?!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма галерия, уникални снимки,на ниво второкласник снима улицата.
1
0
 
22
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Едни крадци обрали други крадци,нищо ново....