МВР задържа четирима за въоръжен грабеж на дистрибутор

Маскираните го проследили до Горна Оряховица, били го, ограбили го
19 окт 2016 15:22, Анисия Иванова
6
МВР задържа четирима за въоръжен грабеж на дистрибутор
Снимка: Reuters, архив

Четирима души са задържани за организиран въоръжен грабеж. В разследването са били включени криминалисти на ГДНП, РMУ - Горна Оряховица, СДВР и ОДМВР - Перник.

Оперативните действия стартирали на 14 октомври, минути след 16&00 часа, когато 44-годишен мъж от Златарица позвънил в полицията в Горна Оряховица. Обяснил, че бил нападнат от двама маскирани и въоръжени мъже, които го заплашили с пистолет, били го, насила му отнели мъжка чантичка с два мобилни телефона, 300 лв. и лични документи, след което се оттеглили с "Ауди".

В хода на разследването в района на село Козаревец, в контейнер за отпадъци униформените открили регистрационната табела, монтирана на "Ауди"-то, която била изхвърлена след престъплението. Оказало се, че е принадлежала на "Трабант", собственост на мъж от София.

Започнала поредица от оперативни действия и така на три адреса в София и един в Перник били задържани трима столичани - на 20, 21 и на 24 години и 20-годишен перничанин. Двама от столичаните били с криминални регистрации за кражби и притежание на наркотици.

Според първоначалната информация един от задържаните работел в столична фирма, която тъжителят зареждал с резервни части. Той събрал информация за дните, в които се извършва доставката и навиците на потърпевшия и я предоставил на останалите трима от групата.

За два дни те взели решение да извършат престъплението - по тяхна предварителна информация в дистрибутора трябвало да има около 50 000 лв., единият предоставил автомобила, а другият – оръжието.

Те "прихванали" жертвата си още в София, проследили го до дома му в Горна Оряховица и го нападнали. След като се оттеглили в района на Козаревец изхвърлили вещите му, с изключение на парите.

След доклад в прокуратурата четиримата са привлечени като обвиняеми и мерките им за задържане са удължени до 72 часа.

Намерено и иззето е оръжието, което са използвали. По първоначални данни се касае за газов пистолет, предстои да му бъде направена експертиза. Работата по установяване участието на групата и в други престъпления, извършени на територията на страната, продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава работа ама македонска
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хубава работа"АМА турска
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава работа ама бугарска