Експеримент: Кошмарното ПТП с трите жертви в Пловдив

На място пристигна и вдовицата на един от загиналите - Корнелия
Обновена: 9 дек 2016 11:15 | 9 дек 2016 11:07,
21
Експеримент: Кошмарното ПТП с трите жертви в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Десетки полицаи и криминалисти затвориха за движение отсечката от булевард "Руски", в която стана тежката катастрофа с трима загинали. В  9:45 часа униформените затвориха западното платно на бул. "Руски” в отсечката между бул. "Шести септември" и ул. "Генерал Данаил Николаев". На място има три полицейски патрула, екипи на криминална полиция, както и представители на прокуратурата. Криминалистите вече започнаха измервания по пътното платно.

На мястото на жестокия инцидент пристигна и вдовицата на един от загиналите - Корнелия Петкова.

"Аз съм мазохист! Болката ми е голяма и знам, че като съм тук, ще е по-голяма, но все пак реших да дойда", коментира пред Dnes.bg Корнелия.

Още по темата

Тя разказа, че по думите на единствения оцелял от кoлата ковчег – Димитър, шофьорът се е огледал и от двете страни преди да предприеме завоя, но не е имало кола. Всичко станало за стотни от секундата. Автомобилът, управляван от съпруга на Корнелия - Атанас, предприел обратен завой от източното към западното платното на Руски. Когато колата вече се изправила, била връхлетяна от аудито на Любомир Трайков.

Миналия вторник Любомир Трайков беше върнат в ареста с решение на Апелативния съд в Пловдив. В съда стана ясно, че той е карал с превишена скорост в нощта на жестоката катастрофа. Неговото Ауди се е движело с 94 км/ч, стана ясно от доказателства, представени от прокурора.

Преди да дойде решението на съдиите, адвокатът на Трайков заяви в съдебната зала, че не отричат съпричастността на Любомир, но не трябвало дa се забравя, че другият автомобил е отнел предимство на аудито. Защитникът обясни пред съда, че Трайков има чисто съдебно минало, съдействал е на разследването и не се е укрил.

"Свидетели сме на нещо безпрецедентно. В случая има изключителен, силен медиен и обществен натиск. Разбираме колко е тежко на семействата на загиналите, но да не забравяме и Любомир и семейството му, за които това също е много тежко", заяви адвокат Михайлов.

"Няма да се крия. Готов съм да си понеса наказанието. Осъзнавам вината си за инцидента", заяви Любомир пред съдиите.

Преди седмица Трайков бе пуснат под гаранция от 15 хиляди лева от Окръжния съд. Апелативните магистрати обаче решиха той отново да бъде задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това долно ко --ле трябва да се убие с камъни, да се мъчи дълго. Също и баща му.
10
0
 
19
 
! Отговори
инструктор преди 7 години
може и да не съм вещо лице,ама тоя удар с 94км/ч дето го мъчат да ни го пробутат не е вярно....... поне 150км е било.................
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бяха писали в пловдивски вестник, че в компютъра на аудито е отчетена и запомнена скорост 94 км в момента на катастрофата. Аудито има неверятна спирачна система. Сигурно е карал 150+.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много се спекулира с отнетото предимство. Скоростта в града е 50 км/ч по много причини.Не може ти да летиш с 200 в града и да претендираш, че някой ти е отнел предимството.А този, за да ги удари с 97 не е карал със 100.
7
1
 
31
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Абе я се спрете бе! Какво ми търсите "под вола теле" Огледал ли се шофьора на Пежото! Синчето на баровеца е виновно ! Ако бяха ваши бащи , майки, и сестри ...пак ли тази щяхте да пеете?! Сигурен съм, че на този "състезател" не му е сефте - да кара из центъра на града с превишена скорост! Татко е баровец - ще ме оправи! 3ма убити!
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При 100 км/ч най-съвременните автомобили с трезвен владеещ се шофьор спират за 35 метра. За да отхвръкне блъснатата кола на 20 метра реалната скорост на удара е била с поне 130-140 км/ч. При такава сила на удара дори от претоварванията на вътрешните органи вследствие ускорението на което са подложени се причиняват необратими травми.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям парадокс - на пияния му отнели предимството и чисто съдебно минало. Адвокатът кърти с такива мисли, актът какво е - тоалетна хартия!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко удобно скоростта (неизвестно как) е определена (сигурно на око или с Лазар) на 94 км/ч, иначе става с над 50 км над разрешено, а пияния синковец трябва да се отървава...
3
0
 
26
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Напъно съм съгласен с теб.А също и ако тази ситуация се случи на трезвен шофьор и с 50 км/ч се съмнявам че ще се стигне до ПТП.Всеки може да реагира про 50 км/ч-ще намалиш, ще заобиколиш, няма да има 3 жертви.
2
1
 
33
 
! Отговори
тапак преди 7 години
Чини ми се, че всичкия панаир е за да се намерят смекчаващи вината обстоятелства за синчето... Жалка територия.
1
0
 
47
 
! Отговори
Peppi преди 7 години
А защо спряха да споменават, че е пил алкохол и се е качил да кара?