Само за ден: 7 опита за ало измами в Сливенско

Най-честият сюжет сега е за съдействие на полицията
14 дек 2016 15:22,
3
Само за ден: 7 опита за ало измами в Сливенско
Снимка: Архив, Reuters

Седем опита за телефонни измами са били направени днес в Сливенско, но до момента няма осъществени, съобщиха от полицията.

От там съобщават, че са зачестили набезите на апашите. Полицаите съветват гражданите да се свържат със свои близки, които живеят сами и разполагат със стационарен телефон, да очакват евентуално обаждане.

Често срещан сюжет в последно време в измамите е "оказване на съдействие на полицаи при задържането на телефонни измамници, чрез предоставянето на парични суми и ценни вещи, които впоследствие да бъдат върнати".

Измамниците първо заплашвали жертвата с физическо насилие, а после по телефона звънял втори непознат, представящ се за полицай, най-често комисар. Той настоявал човека да предаде пари и вещи, уверявайки го, че след задържането на телефонните измамници, ценностите ще им бъдат върнати лично, като ще бъдат отличени и с награда от министъра на вътрешните работи.

Сред другите измамни схеми са "катастрофа с жертва, предизвикана от близък роднина", "болен близък, който е настанен в болница и за спасяването му е необходима скъпоструваща ваксина", "трудова злополука, възникнал пожар или взривена бомба, при който инцидент е пострадал тежко роднина" и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Скоро ще започна кампания с набирането на дарителски средства с пускането на СМС на стойност 0.50ст.без ДДС в помощ на полицията да започне ,най после да залавя тези измамниц!Одобряваме ли го???
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай още.
1
1
 
8
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Моля в никакъв случай не помагайте на полицията... Те са обучени сами да се справят във всяка една ситуация... И не хвърляйте пари и злато от балкона... А ако все пак сте решили МОЛЯ обадете ми се.... и аз съм Беден искам да почистя *** под терасата Ви...