Белезници за 26-годишен, участвал в телефонна измама

От полицията предполагат, че мъжът е бил куриер
Обновена: 28 дек 2016 13:17 | 28 дек 2016 13:14, Красимир Ангелов
8
Белезници за 26-годишен, участвал в телефонна измама
Снимка: Булфото

Силистренски криминалисти и полицаи от Русе задържаха 26-годишен мъж, участвал в телефонна измама, съобщават от Областната дирекция на МВР В Силистра.

В следобедните часове във вторник, пътувайки с личния си автомобил "Мерцедес" към Русе, мъжът бил спрян на изграден контролно-пропускателен пункт в района на община Сливо поле.

При претърсване в автомобила му била намерена сумата от 10 000 лева, взета същия ден от измамен 88-годишен силистренец. Възрастният човек получил обаждане на домашния си телефон по придобилия напоследък популярност сценарий за участие в полицейска операция по залавяне на телефонни измамници. Той повярвал на думите на мнимия полицейски служител, който поискал от него да постави в найлонов плик наличните си пари и да го завърже за портата на двора си.

Мъжът изпълнил указанието, поставяйки в плика 10 000 лева. След това бързо се прибрал в дома си, за да не пострада в очакваната престрелка при задържането на измамниците.

Получавайки информация за случая, служителите на сектор "Криминална полиция" предприели незабавни действия и със съдействието на русенските си колеги задържали измамника. Отнетата сума била намерена и иззета.

На този етап се смята, че задържаният е участвал в извършването на телефонната измама в ролята на куриер. Той е познат на органите на реда с дребни кражби в миналото.

Разследването продължава. Провеждат се оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други хора, съпричастни по случая.

Преди няколко дни друг мъж, участвал в телефонни измами, бе задържан при операция на силистренските криминалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ветово, Дългопол, Камен-Великотърновско. Това са 50 ци... щях да сбъркам, роми които се занимават с това. Местните знаят кои са измамниците и могат да ги посочат. От НАП полицаите могат да се осведомят че измамниците имат 0 нула години трудов стаж.Остава да се арестуват за недекларирани доходи, имотно състояние и неплатени данъци.От там ще се разнищи цяла та схема до последния.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ba4varova i dr mvr kak ne se spraviha s tel ismamnizi. Nali tel se podsluschvat
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бушон!!!
2
0
 
14
 
! Отговори
Телефонен техник преди 7 години
Има лесен начин да се реши проблема. Като хванат измамника веднага го бес.ят пред участъка. Като об.есят 3-***, четвътия може и да се замисли, ако не...
1
1
 
19
 
! Отговори
Комисар Курадо преди 7 години
А имаше инициатива, да се наемат повече редови полицаи от ромски произход.. Представете си тогава направо с униформата щяха да чукат по вратите.