От сиромашия мъж погреба баща си в двора, после се гръмна

Разчитали само на пенсията на дядото, нямало пари за погребение
120
От сиромашия мъж погреба баща си в двора, после се гръмна
Снимка: Булфото, архив

42-годишният Павлин от село Кошава преди дни зарови трупа на починалия си баща в двора, защото нямал пари за погребение. В събота се самоуби.

Мъжът е намерен с огнестрелна рана в главата. Лежал в стаята си с газов пистолет в ръката.

Явно не е могъл да понесе мисълта за сторенето, не е виждал и как ще преживява без пенсията на баща си и затова е решил да сложи край на живота си, коментираха съселяните му пред "24 часа".

За трагичната история в Кошава се разбра преди две седмици, след като 77-годишният Самуил Флоров бе обявен за издирване. Ден по-късно синът му призна пред полицията, че баща му е починал и той го е погребал в двора.

Направил го, защото нямал пари за погребение, а и за да взима пенсията му. Аутопсията на възрастния мъж не установи следи за насилие и след 24-часово задържане синът бе освободен от ареста.

Павлин не е семеен, безработен е и с баща си живеели от пенсията. Повече от година старецът бил болен на легло и затова отстъствието му не направило впечатление повече от два месеца.

Миналия понеделник останките на Самуил били погребани в местното гробище. Днес до него ще положат и тялото на сина му. Кметството е осигурило необходимото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
1
 
! Отговори
България днес преди 6 години
Тъжно и жалко.... Че синът не става и изгубил достойнство отдавна е ясно, когато е бил млад да се бори, не го е правил, сега какво ли му остава на такъв ум освен да погребе баща си в двора... Че животът ни в България е мъчение е ясно, но животът е по принцип БОРБА, не е тепсия, която ти поднасят пълна догоре.Ако няма работа в Кошава, отиваш във Видин, ако там няма-отиваш в Италия, това е животът...Другото е оскотяване, ето докъде води!
96
1
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Огнестрелна рана от газов пистолет?!
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива работи в България се случват защото българина е уникално проС индивид и формира уникално проста нация.Наскоро в съседното село (Чавдар) искаха да правят цех за изтегляне на кабели, който щеше да дава работа на 70 човека.Да ама цяло село скочи, защото щяло да им мирише на пластмаса.(няма нищо такова, но ......) А можеше 70 млади семейства да имат добри доходи.Имаше и тук новина за някакво село където искали да правят асфалтна база.Пак същото - щяло да им мирише.*** е толкова ***, че ..
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искахте Румен Радев?Ето ви Румен Радев!
93
0
 
16
 
! Отговори
Фокс Мълдър преди 6 години
Вижте сега, прави сте някои, че човекът може би е бил мързелив и прочие, но заслужава ли чак такава съдба? Радвайте се, че не сте на негово място вместо да се поставяте все едно сте над него.Сигурен съм, че повече от вас сте имали родители/близки и прочие, които са ви побутнали по някакви начини - я връзчици ви осигуряват, я финанси, а-у. Е, някои хора като този нямат тези луксове, средата им не е била благоприятна и колкото и да се опитваш да направиш нещо все си в сериозен дефицит.
92
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно ми е да го чета. Най-вече, защото и аз преди години съм бил в такова положение - баща ми със малкото което има, да ме подкрепя и нямаше надежда на хоризонта...Е, нещата се оправиха, но сега се замислям, че можеше спокойно аз да съм главния герой в същата история и затова ми действа толкова силно. Наистина тъжно...
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като не си е прочел хороскопа. Там пише, че има работа, късмет, любов, пари, здраве и всичко което му е нужно на човек. Много тъжна история, само Елин Пелин може да я опише.
90
2
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Да пробваме с тази история:Тя случката станала в село Кошава, най бедната част, в новата демократична държава, на час път, пеш, само от Европейски Видин.Сиромаха погребва баща си, в двора, на вехтата родова къщаи в самота, засрамен и тъжен, от безпереспективност, сложи край на своята същност.Този филм не сме ли го играли вече, господа, другари, братя? Нищо, дебела кратуна на дълъг огън увира.
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 93 и др.Какво му била виновна държавата!!! Не разбрахте ли, че човека нямал пари да погребе баща си? Знаете ли какво означава няма пари и няма и какво да продаде. Само се бистрят мозъци тука. Да не ви дава господ да я дотъркаляте до там, та да видиш кой бил мързелив кой какъв. Щото като няма пароци ни за ток ни за вода, па ми разправяй как щял да посади зеленчук. Ей "сития на гладния не вярва" и те така.
88
2
 
35
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Това в което живеем не е държава. Това е някаква прокълната територия ....
87
1
 
25
 
! Отговори
марксист преди 6 години
До "-"Бяхме изградили развит социализъм, а ни върнаха на ниво капитализъм, който се различава от робовладелчеството единствено по начина на производство.
86
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това гражданята особено от София сте много *** народ. По селата хората си купуват за да се пазят от крадците. Пестят от пенсията си за единият газов пистолет, защото или полиция няма или полицията не ще да ги хваща, ако ги хване съдията ги пуска.
85
2
 
40
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Такава мизерия, бедност, отчаяние и безнадеждност в Бг не е имало!Б-х му и демокрацията, и либерализма и всичките им западни "ценности", след като ни докараха до това жалко и безпомощно състояние!И подобни случаи не са единични, а ежедневие...Това не е живот, а ежедневна борба за оцеляване.
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко си има начало и край.Хубавото на суджука е,че има два края...
83
3
 
15
 
! Отговори
марксист преди 6 години
типично капиталистическа история
82
5
 
21
 
! Отговори
Цеко преди 6 години
До тука ни докараха герберастите- хората масово оскотяха
81
6
 
14
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
Има една приказка за един дето чакал на мама и тати , и като се споминали и довършил де що имало, легнал в ковчега. По пътя ги срещнал един и попитал:Що го носите жив за гробището? - каза ли му. Аз ще му дам чувал пшеница-оставете го. Надигнал се нашия и запитал:" Как се яде пшеницата?" Мелиш, месиш ,печеш и ядеш.-" А-а-а не! Носете ме за гробищата."
80
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те затова ли съдиха Енимехмедов за опит за убийство над Доган? И аз мислех, че от газов пистолет не се умира.Между другото щом намал книти за ядене и погребение, от къде го е взел този газов пистолет? Бедните обикновено се убиват по-евтино - я с въже, я се хвърлят.
79
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е бил болен в главата, а не беден.
78
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой ли не му прави впечатление, че той е здрав прав мъж на 40 и чака на пенсията на баща си? И като е умрял, понеже няма какво да яде, решил не да се хване на работа или поне да си посади някой зеленчук или да отгледа кокошки в двора, ами да зарови там баща си, за да крие смъртта му заради пенсията. И като са го хванали, взел, че се е самоубил, че сакън да не поработи.Точно пък на този какво му е виновна държава? Много е лесно да се винят другите, ама какво е направил сам за себе си?