Тереза, коя? Свещеническата дъщеря!

Британски и US медии за новата първа дама на Острова
12 юли 2016 09:37,
15
Тереза, коя? Свещеническата дъщеря!
Снимка: Reuters

Водеща тема за западните издания е новината, че Тереза Мей ще стане още утре премиер на Великобритания.

Тереза Мей обеща да намери нова роля за Великобритания извън Европейския съюз, пише британският "Телеграф".

Още по темата

Мей набляга на три ключови в момента. Първо, страната има нужда от силно лидерство, за да постигне възможно най-добро споразумение за отделяне от ЕС. Второ, Великобритания трябва да се обедини и трето, страната има нужда от силна позитивна визия за бъдещето си, която е добра не само за малцина привилегировани, подчертава вестникът.

Досегашните действия на Тереза Мей показват, че тя вярва в ограничаването на миграцията и предложи Великобритания да се оттегли от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, припомня британският "Гардиън".

Тя подкрепя правата на жените и еднополовите бракове, а правата на работниците бяха основен пункт на речта й вчера, произнесена след обявяването на решението на Андреа Ледсъм да се оттегли от лидерската надпревара при торите, посочва изданието.

Мей стигна до премиерския пост, обещавайки компетентност, единство и нови идеи, но реално Брекзитът ще бъде основна точка в програмата на нейното правителство, отбелязва "Гардиън".

Студените икономически ветрове скоро може да сложат край на празничното й настроение, предупреждава изданието. В известен смисъл, тя е най-интересният и труден за разбиране лидер на консерваторите от Джон Мейджър насам, но встъпва в длъжност в момент, който би затруднил и Уинстън Чърчил, подчертава британският вестник.

Досегашната британска вътрешна министърка получава премиерския пост в момент на сериозни промени, пише американският "Ню Йорк таймс". Страната трябва не само да преговаря за изтеглянето си от ЕС - процес пълен с икономически и политически рискове - а и да запази единството си, в момент когато Шотландия отново иска независимост.

Първоначалните признаци показват, че британската икономика вече е понесла нелек удар от решението за Брекзита, добавя изданието.

Консерваторка като Тачър, Тереза Мей си е спечелила репутация на непреклонна, отбелязва американският вестник. Но за разлика от Тачър, Мей е смятана за относително умерена. Тя е сравнявана и с германската канцлерка Ангела Меркел, посочва още "Ню Йорк таймс". И двете са дъщери на свещеници и са известни с прагматичен и методичен подход.

Обявяването на името на новия британски премиер вероятно ще засили натиска от страна на ЕС за официално обявяване на изтеглянето на Великобритания от блока, пише "Вашингтон пост".

Британските лидери се надяваха да използват времето до избирането на нов лидер, за да могат да маневрират, но изненадващото решение на Ледсъм постави този подход под съмнение.

Страната все още няма позиция за преговорите с ЕС, просто защото нямаше планове в случай успех на Brexit-а, подчертава американският вестник. Но след като премиерът Дейвид Камерън напусне поста си утре, наследничката му ще се окаже под натиск от всички страни да започне процедурата по отделяне от ЕС, което може да затрудни реализацията на идеите на Мей да не задейства член 50 от Лисабонския договор официално преди края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, и тя свещеническа дъщеря, като Меркел. Бог да пази Европа!
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не забравяите как завьрши м тачьр в лудница щяха да оправят с реигьн целия святама господ се погрижи и за двамата
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, те хубаво я смятат за новата лейди Маргарет, ама ще поживеем, пък ще видим. Нещо прекалено надути ми се струват всичките приказки по неин адрес. А който тръгва с големи очаквания, често остава разочарован.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А всички в УК вече си мислят за М. Тачър. Съвсем скоро обаче безпощадната реалност ще ги удари.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дане е дъщеря на майка Тереза.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А може да са се отказали заради параформални за пара шом минават с пукот от стойка явно обучени от инструктори с визи за визи и още недоволни от местни силови служби,сякаш се покрива с измислени държави и паднали самолети и бръмчила хвърчила като мигранти на ята.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТЦ ТЦ ТЦДА, ЗА ДА МОЖЕ ДА НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА КАКТО СИ ИСКАТ
3
2
 
18
 
! Отговори
ТЦ ТЦ ТЦ преди 7 години
и предложи Великобритания да се оттегли от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи...................баша и - свещеника на нищо добро не я е научил. да не е бил симпатизант на ИД ?
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРИТАНСКАТА ИКОНОМИКА ПОТЪВА, АМЕРИКАНСКАТА СЪЩО ЗНАЧИ ПОТЪВА. ТЕ СА СКАЧЕНИ СЪДОВЕ.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хвалби в бригадирски стил