Който не иска без бурка, да си търси друга държава!

Съюзници на Меркел засилват натиска - искат ограничения за миграцията
9 сеп 2016 22:20, Елка Василева
70
Който не иска без бурка, да си търси друга държава!
Снимка: архив, Reuters

Консервативните баварски съюзници на германския канцлер Ангела Меркел са съставили списък с искания, вкл. лимит за миграцията и забрана на бурките, задълбочавайки разделението между двете партии преди следващите федерални избори догодина, пише Ройтерс.

Управляващият консервативен блок понесе удар в неделя, когато Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел беше изтласкан на трето място в източната провинция Мекленбург-Предна Померания от антиимигрантската "Алтернатива за Германия".

Меркел признава, че нейната политика на отворени врати за мигрантите (около един милион пристигнаха в Германия през миналата година) е допринесла за конфузния неуспех, който засили натиска от страна на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) за по-твърда политика.

Петстраничният документ на ХСС, с който Ройтерс се запозна и който предстои да бъде одобрен на среща на лидерите на ХСС този уикенд, включва юридически задължителен лимит за броя на мигрантите, допускани в Германия и премахване на двойното гражданство.

"Броят от максимум 200 000 нови бежанци годишно е горната граница за успешна интеграция и тя трябва да бъде закрепена в закон", се казва в документа.

Меркел нееднократно е отхвърляла подобно ограничение на броя на мигрантите.

Политическият документ, който твърди, че отстоява германските ценности и провъзгласява, че "Германия трябва да остане Германия", призовава и за забрана на бурката и никаба. "Който не желае да живее без бурка или никаб, трябва да си търси друга държава", се казва в текста.

Документът на ХСС, който отчасти повтаря предишни искания, засилва натиска над Меркел да възприеме по-твърда политика за мигрантите, преди консерваторите да се споразумеят за предизборната кампания. ХДС и ХСС образуват парламентарен блок и се договарят за общ кандидат за канцлер.

"Открита атака"

Катарина Барли, генералният секретар на социалдемократите, които са младши партньор в коалицията на Меркел, казва, че документът на ХСС цели "да саботира" правителството. "Това е поредната открита атака срещу Ангела Меркел", заявява Барли пред германската вестникарска група "Функе медиенгрупе" и добавя: "Очаквам консерваторите да продължат да управляват конструктивно заедно с нас".

Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер още не е дал одобрението си за Меркел, а поражението на последните регионални избори породи спекулации, че тя може да не се кандидатира за четвърти мандат. Нейната популярност спадна през последната година заради подхода й към мигрантската криза, но тя все още е единственият очевиден консервативен кандидат. Меркел прикани депутатите да смекчат реториката си по адрес на мигрантската криза и нарастващата популярност на "Алтернативата", като настоя основните партии да се противопоставят с факти на опростенческите й лозунги, за да си възвърнат доверието на избирателите.

Притокът на мигранти, много от които бягат от конфликти в Сирия и други страни, рязко спадна през последните месеци вследствие на затегнатия граничен контрол в Европа и на споразумението за репатриране между Турция и ЕС.

Общият брой на бежанците в Германия бе 1,38 млн. в края на юни г.т., увеличение спрямо 1,25 млн. в края на 2016 г., съобщи вчера "Тагесцайтунг", като се позова на данни, предоставени на партията на Левите от миграционната служба. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
По-лесно биха се интегрирали в своите арабски държави - един и същ език, шалвари, бурки, многоженство, религия. Къде са тръгнали по цивилизования свят?
50
0
 
1
 
! Отговори
333 преди 7 години
"че документът на ХСС цели "да саботира" правителството"браво на ХСС!
49
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интеграцията на мюсюлманите в европейска християнска държава е невъзможна. Пример: Приятел от Франция сподели, че в града където живее има компактна група турци, чиито предци,занаятчии са дошли преди 250 год. да работят в порцеланова фабрика. И след 250 г. ходят забулени,говорят на турски и се женят само помежду си. Айде стига приказки за интеграция! Като станат достатъчно много, те ще ни интегрират.
48
1
 
9
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 7 години
...vsichki *** obratno ot kadeto sa doshli !!!!....zabrana na isliama v hristianskite darjavi !!!....vsiaka orka da si znae peshterata !!!....stiga s tazi tolerantnost !!!....tolerantnost ,no kam normalnite hora ...za orkite shut po nasranite shalvari i marsh po rodnite mesta !!!...demokratsiata e za doraslite da ia polzvat !!!
47
0
 
36
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
...а българи не искахте.....Три месеца максимум, и обратно? Честити да са ви тези, с бурките и никаба.
46
0
 
24
 
! Отговори
друг преди 7 години
Интегиран е този който си смени езика и религия, за да се интегрира с местното общество.
45
0
 
46
 
! Отговори
K.Коцев преди 7 години
Браво! Започват германците да се осъзнават - крайно време е да се върнат тия пришъл ци там ,откъдето се довлякоха ! Как досега толкова години тихо и мирно си живуркаха в страните си,а изведнаж така масово нахлуха при нас,при това с много пари?! 80 про цента от тях са от 20-30 годиниБОЕСПОСОБНИ МЪЖЕкоито спокойно можеха да останат в страните си да се сражават за по-добър живот,но даже не отидоха в заможните арабс ки страни,където цари ТЯХНАТА РЕЛИГИЯ?! Защо са ни на нас?! Интеграция?! Ала-бала
44
0
 
5
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До Пророк: Това ли са мечтите ти???? Трудно е, но все пак пробвай да мислиш с това нещо между ушите си!
43
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
фереджета, не бурки
42
0
 
4
 
! Отговори
SAVEYEZIDIS преди 7 години
Лошо иде..лошо...язък и на майката тера .SAVEYEZIDIS ( Angel Angeloff )
41
1
 
49
 
! Отговори
Съвземете се преди 7 години
Изперкел е само проводник и изпълнител на определени интереси. Целта е да се смени културата и облика на Европа. Някой има полза тази цивилизация да загине, да властва невежеството и мракобесието. Тези диваци никога няма да се интегрират, запомнете от мен, те не подлежат на възпитание, от малки са гаменчета, тяхната религия е нагла, поведението им и целите им са меркантилни,те са консуматорски душици, които имат амбицията да окрадат благата на Европа. Поздрави от Египет
40
21
 
1
 
! Отговори
az преди 7 години
До ПророкГлупости на търкалета. Очакваш нереално геройство и характер от една умираща и разсипана нация. Няма как да стане това никога за което ти мечтаеш.
39
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Притокът на мигранти, много от които бягат от конфликти в Сирия и други страни" Глупости на търкалета!Бягат към безплатната софра и беззаконието!Много добре схванаха, че ци-ганските им номера минават и могат да си правят каквото си искат в толерантна Европа, докато в родните им страни за същите деяния режат ръце, глави ... както дойде.Само и единствено за това са побегнали, да хванат ред овреме на софрата, която ще зарежда европейския данъкоплатец, заради климактеричните пристъпи на една баба
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 100 години Бавария не е била част от Германия.
37
0
 
56
 
! Отговори
Пророк преди 7 години
Никой не може да върви срещу природните закони - всяко действие си има равно по големина противодействие.Съвсем скоро ще има втора Кристалнахт.Излезне ли духът от бутилката ще има невиждана жестокост спрямо мюсюлманите и покрай сухото ще гори и мокрото.След като се разчисти всичко ненужно белият човек отново ще насочи поглед към Светите земи.
36
1
 
52
 
! Отговори
много жалко преди 7 години
Много е жалко , за най-дисциплинираната нация в света, Германия !Защо допуснаха САЩ да ги върти на малкият си пръст ?ЕС ''БЕШЕ'' ,най-силна във военно отношение, икономически, и с най-голям АВТОРИТЕТ в света , заради ПРОДАЛИ СЕ ЕВРОДЕПУТАТИ НА САЩ , ЕС загуби всичко това .САЩ не иска да има по-силна държава от нея , затова и СРИНА ЕС....
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Интеграцията'' в Германия е следващата Манипулация и Дезинформация в тая така силна икономически Държава
34
0
 
20
 
! Отговори
Виждам преди 7 години
когато "УЖ УПРАВЛЯВАЩИТЕ" правят нещо противоречащо на човешката представа за добро и правилно, и всички хора вкупом започват да обясняват какво трябва да се промени, от единствената позиция - че тези от които ТО зависи, не са се сетили и следователно не знаят за него!За да се подсили тази позиция, се помпи ЕГОТО на всички колко са важни и умни!А всъщност ако премахнете ЕГО-то си, ще видите другата възможна позиция - че то се прави нарочно, а не случайно!
33
0
 
60
 
! Отговори
INTEGRATION преди 7 години
Наще местни Роми живеят от 1000 години по нашите Земи и още не са се Интегрирали , представете си за какво Ромско Общество става въпрос
32
4
 
14
 
! Отговори
и аз съм шофьор преди 7 години
СТИГА ПРИСПИВНИ ПЕСНИ! Не ни баламосвайте!Борисов да каже на кума си Златев, Лукойл да намалят цената на бензина, на петрола падна двойно! Иначе никакъв газов хъб за руската газ- да си я затварят в буркани и да си я изнасят! Ще стане страшно-ШОФЬОРИТЕ СМЕ ГОЛЯМА СИЛА!!!ШОФЬОРИ СЪБУДЕТЕ СЕ!!!