Заради Г-20 в Хамбург: Над 100 демонстранти задържани

Близо 200 полицаи са ранени
8 юли 2017 07:56, Петя Славова
23
Заради Г-20 в Хамбург: Над 100 демонстранти задържани
Снимка: БТА

Над 100 демонстранти от протестите срещу Г-20 в Хамбург са задържани, съобщи полицията в Туитър, предаде ТАСС.
"По последни данни са задържани 83 души, пратените в ареста са 19", каза полицията.

Десетки хиляди души са се събрали в Хамбург да протестират срещу протичащата там среща на Г-20.
Хамбургската полиция съобщи, че 196 полицаи са ранени при сблъсъците с демонстрантите, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Няма официални данни за ранените демонстранти. Противопожарната служба на Хамбург съобщи, че линейки са закарали 60 цивилни в болници, в това число 11 души, които пострадали тежко след падане от стена при опит да избягат от полицията.

Местната полиция е поискала подкрепления от над 900 полицаи от други градове, за да овладее положението в Хамбург.

Организаторите на вчерашните протести в Хамбург определиха акцията си като успех, предаде ТАСС.
"Полицията ни би и ни атакува със сълзотворен газ и водни оръдия, но въпреки диспропорционалното насилие от страна на властите, ние не се предадохме. Можем да приемем този ден като наш общ успех", заяви представителят на антиглобалисткото движение BlockG20 Кристиан Бланк за в. "Хамбургер моргенпост".

Бланк уточни, че макар и протестната акция официално да е завършила, по улиците остават много демонстранти.
Полицията заяви, че протестиращите са замеряли полицаи с камъни и бутилки.

Органите на реда вече са започнали операция по силовото разпръсване на леви екстремисти, в района на квартал Шанценфиртел, в близост до мястото на провеждането на срещата на върха на Г-20, предаде ТАСС.

По оценки на полицията в района са се събрали около 2000 агресивно настроени крайнолеви активисти, които са потрошили и ограбили магазини. На улиците горят барикади, като пламъците достигат височина един метър.

В акцията по разчистване на улиците и дворовете от демонстранти участват и специалните части на полицията.
Полицията се опитва да пробие барикадите с бронирана техника и водни оръдия, а демонстрантите изстрелват по полицаите фойерверки и сигнални ракети.

В центъра на Хамбург е спряно движението на трамваите, а в други части на града водачите на автобуси отказват да се приближават до района на сблъсъците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: хамбургпротестиГ-20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Zz преди 6 години
Гледам и не мога да ви се нарадвам на левичарските коментари тук!(не)Другари,айде малко да помислите,и да ми кажете колко точно правителства на европейски държави в момента не са доминирани от леви партии?Упражнение номер две,за размърдване на гладки мозъци:Питайте и чичко ви Гугъл,колко държави в света са управлявани от леви правителства в момента.Упражнение номер три:Задайте си въпроса,"От кога е така,да му се не види?"Все въпроси с отговори,които ще ви изненадат!
19
0
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
Протестиращите /не живеещи в Хамбург / са на свои разноски там ! Всички участници в срещата на *** 20 /инча/ със своя антураж и охрани са на разноски на своите "експлоанирани " НАРОДИ!!! ЧОВЕЧЕСТВОТО И В БЪДЕЩЕ, ЩЕ БЪДЕ РЪКОВОДЕНО ОТ СВОИТЕ ЛИДЕРИ , НО НЕ КАТО ДНЕС... ОТ ГОСПОДАРИ НА СЛУГИ И РОБИ !!! Но има и друг вариант за човечеството на земята /на италиански/: " Чао бамбино сори"!!!
18
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Нумбър 15 , леко бе МОМИЧЕ ! Ще вземе да ти се обиди КИТАЙ и някои други !!!Има много "най-развити " държави извън Ге- тата !!! Просто не са военна сила .
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абслютно всеки път има такива протести на Г20, Г7 и всяко друго подобно събиране. Не знам защо сега се отделя толкова внимание на това.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Русия трябва да поиска от Германия веднага да бъдат пуснати арестуваните борци против тоталитарния режим в страната. И пълно спазване не човешките права.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин да ги пусне веднага арестуваните.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ИСКАТ РУСИЯ ДА БЪДА ИЗВАДЕНА ОТ СРЕЩАТА НА Г20!!!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НЯМА МЯСТО В Г20 И ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДОКАТО РУСИЯ НЕ БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА !!!
13
5
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 8Ей, не свършват пустите му рубли, ама те рублите се обезценяват да знаеш!Или в евро ви плащат?Кажи ми, колко арестувани и осъдени протестиращи има в Германия, после дай да ги сравним с хилядите такива в Русия, пък тогава ела пак да го коментираме!Задържани - това означава че са ги прибрали в полицията, съставили са им предупредителни протоколи (да обещаят "че няма да правят повече така") и са ги пуснали!А Путин ги осъжда на затвор! В затвора ги "превъзпитават"...
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, правилно дядо ми едно време като види по телевизията да дават някъде по света че има размирици ми казваше: "Да знаеш, за да стане всичко това "бучкат" комунистите! Те са причината за всичко това!"И сега вече разбирам, че беше прав! Тогава бях малък още, не го разбирах. Но го запомних!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да избухне гражданска война трябва да има жертви. Малко груба работа е, но точно тя играе ролята на катализатор. Само бой с полицията няма да помогне. Трябва т.нар. жертвени агнета, които да разпалят недоволство сред широки маси от населението. След арабската пролет идват и европейски сезони.....
10
3
 
13
 
! Отговори
от ясно по ясно ! преди 6 години
Вече никой с акъла си не иска този капитализъм (освен капиталистите) Сега от западни ценности свят ще ни се завие !
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво ги жалят тия мърляви пънкари а не заплющят с гумени куршуми и газ. Нека това да е урок и за тъпите руснаци как се мачкат протести, а не да ги галиш и носиш за краката. Млатиш го с палката докато спре да се движи
8
3
 
10
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Трябва да бъдат наложени санкции на Германия. Диктатора Меркел не позволява на хората да протестират :)
7
4
 
18
 
! Отговори
Hasan преди 6 години
Малееее колко демократично ги бият с палки и водни праскалки не като руснаците само да ги бутат. Тва ли са им лицемерните ценности
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези нехранимайковци съм ги виждал на живо в Дженоа преди години като правиха погроми. *** невероятна.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как полицията е успела да направи извода, че ще трябва 900 човека подкрепение??? Щази е още жива.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато в Москва задържаха 5 души демонстранти, начело с Навални, какъв рев нададоха западните медии. При това полицията там не използва нито водни оръдия, нито сълзотворен газ. Що сега не протестират за варварството на немската полиция
3
3
 
9
 
! Отговори
Румен до 3 преди 6 години
Верно, Путин лично е раздавал рубли.Видяли са го.
2
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мирише на рубли
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по най-лявата писта, може да дойде спасението на обикновените, онеправдани и постоянно грабени хора! Няма друг избор!