Повече от 30 българи са блокирани в Германия

Спрени са заради липса на PCR тестове
31 яну 2021 23:00, Анисия Иванова
37
Повече от 30 българи са блокирани в Германия
Снимка: БГНЕС

Повече от 30 българи са блокирани в Германия. Сред тях има и малки деца. Това съобщиха пред Нова тв част от пътуващите.

По думите им те са пътували с автобус от София за Франция, но на влизане в страната, те са спрени заради липса на PCR тестове.

Блокираните разказаха, че преди пътуването от транспортната фирма няколко пъти им е било казано, че не им трябва тест. Полицията пък им е съобщила, че това е било ново изискване отпреди няколко часа и тези, които нямат тест не могат да продължат. Тези, които пък имат, чакат останалите и е възможно скоро да им изтекат нужните часове.

„Вече 6 часа сме тук и чакаме. Идваме, за да работим, никой от нас не идва на екскурзия”, каза една от блокираните българи.

„Ситуацията действително е комплицирана. Нотата от външно министерство, е публикувана след като автобусът е отпътувал. Опитваме се да разрешим случая", заяви Георги Атанасов – изп. директор на „Юнион Ивкони”.

„В момента ситуацията на място не може да бъде разрешена, затова сме организирали автобус, който да ги върне до България. Той е изпратен от най-близкото място и ще е при тях след около 6-7 часа”, каза още той.

По думите му има вариант и за осигуряване на хотел за блокираните.

„Не намирам вина нито в пътниците, нито във фирмата”, каза още Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
От електората са явно, щом се дига такъв вой, миналата година пратиха правителствения за електоралния етнос да пренесе заразата тук, видяхме резултатите, да чакаме същото пак ;) !!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам другия път да знаят де се информират.
28
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 33"Кога Бог иска да накаже някого, му взема акъла." Бог е наказал отдавна балканските комплексари, да не могат да видят своето място и дередже, но да гледат другите и да им се възхищават, дори когато плюят върху тях.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога им дойдоха над милион тарамбуки от Азия и Африка ги посрещнаха с прегръдки и целувки. Охулиха всеки, който дръзна да спомене, че такъв наплив от хора от далечни държави може да доведе до пренасяне на непривични за Европа зарази.Сега им откъм Франция им дошъл един автобус европейци, те ревът колко са опасни за здравето им!Кога Бог иска да накаже някого, му взема акъла.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия де са се юрнали бре? По новините казват какви са изискванията на Германия, тия били питали шАфьора на рейса. Що питаш шАфьора ***, що не пита във външно министерство кат си решила да пътуваш? И ся вика "Ко ша прайм?" Ми ко ша прайш - на другия рейс и обратно в котурката, маскирана и заключена. Няма да береш праз. Обратно.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия си има разпоредби които трябва да се спазватт и се спазват. Не мога да разбера защо са тези "ноти" и др. глупости.
24
1
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До От АфганистанЕми, метежника не е вдигнал юмрука си още !
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия селяни за къде без тест ,хората требят от една седмица ,че имат строги мерки
22
6
 
12
 
! Отговори
От Афганистан преди 3 години
Твърдо осъждаме действията на полицията в ЕС и частност Германия. Призоваваме за незабавно спазване и следване на основните принципи на демокрацията. Готови сме да предприемем бързи и адекватни мерки, включително и ембарго на стоки и интелектуален потенциал спрямо всички самозабравели се диктатури в Европа!
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай сега държавата да ги спасява а ?! Тръгнали да се развяват ... щом са с автобус значи са ***
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази измислена фирмичка, съществува само защото пълни с евраци и кюлчета, на бойко шкафчинциту. Никой нормален уважаващ себе си човек, не пътува с тях.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията била комплицирана!!! Родна реч омайна сладка...!
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захариева осъди задържането на мирно протестиращи в РусияПриоритети - без коментар!
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия *** от юнион ивкони трябваше отдавна да ги забранят да съществуват..
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещастието на хората от автобуса е, че са пътували с шепа измeт, която им е предрешила съдбата.
15
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То си пише всичко черно на бяло, но който живее в маалата и не може да чете, как да го прочете.И после тези ги броят за хора.Неам думи...
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е било с мюмюни и сега заради тях, хората не могат да стигнат навреме.Защо не ги изритват обратно за тяхна сметка, а който не плаща, да си ги отработи като санитар?И това не е изолиран случай, заради банда кpaтyнкoвиц от маалата, хората си объркват целия график. Защо няма споразумение за връщане на такива екземпляри обратно за тяхна сметка? Докога! АМАН!
13
1
 
11
 
! Отговори
От 30 януари преди 3 години
Премиерът на Франция съобщи също, че ще се изисква отрицателен Пи Си Ар тест при всяко влизане във Франция от страна членка на ЕС, с изключение на трансграничните работници.Тази мярка, която вече е в сила от миналата неделя за морския и въздушния транспорт, трябва да бъде разширена и към сухопътния транспорт.
12
2
 
30
 
! Отговори
Уф преди 3 години
Пак от боята и помъкнали малки деца, пак не разбрали, пак реват, пак са мислили да минат метър, навсякъде пише, че Франция не приема без тест, ама трябва да си грамотен, сега какво очакват да им пратим самолет с лаборатория ли?
11
8
 
2
 
! Отговори
Асен преди 3 години
До Др. АкулаФакт е това, създателя изрично подчертава, че ПСР не е диагностичен тест и нищо не показва.