ЕС свиква среща за руския петрол

Разговорите ще са със страните, които са против единно решение
10 май 2022 14:06, Росен Стойчев
60
ЕС свиква среща за руския петрол
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС планира да свика среща на страните, които се противопоставят на спирането на руски енергийни доставки, съобщи Политико.

Срещата ще бъде оглавявана от председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Планира се да се проведе дистанционно.

На нея ще присъстват ръководителите на страните, които се противопоставят на забраната за внос на руски петрол. Това вероятно ще са Унгария, Чехия и България.

Самата Фон дер Лайен разговаря лично с унгарския премиер Виктор Орбан. Тя обяви, че има известен напредък по темата.

Унгария и Словакия получиха обещание за отсрочка по замразяването на доставките. Двете държави обаче не са убедени, че решението е правилно.

Предстои нова среща на постоянните представители на страните в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урса е просто женче! Ами ако утре лошият Путин спре газа, нефта, житото, ечемика, въглищата, никела, титана, редките земи, урановите пръти за АЕЦ, престане да рециклира европейския и американския уран, да прибира отработения....Без газа - душ по веднъж седмично, без жито - няма хляб, без ечемик - какво ще пият бюргерите, без никел - няма нито една марка неръждавейка, без титан - самолети! Русия ще ги смачка икономически за половин година! $=67 Р, еврото - на 71! А преди два месеца -115 и 130 Р!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая dyrta pacha не е правила в живота нищо друго освен да си вири краката какво е работила със 7 деца ....сменяла е памперси сега ходи в америка и сменя памперса на димеционния осиращ се бидон
38
2
 
26
 
! Отговори
УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО преди 2 години
Защо се бъхтите за лудо ? В петък Русия спира износа на газ ,нефт , храни , метели , уран .... за неприятелските държави . Свърши се с търпението на Путин и заплахите на байдънчо.
37
1
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
свалете санкциите и всичко да си върви както преди спрете оръжието за украинаапелираите за преговори и мир
36
0
 
18
 
! Отговори
Бачо преди 2 години
Урса каза, че всички държави от ЕС поемаме колективен дълг и започваме да изплащаме помощи на Украйна по 5 млрд евро месечно (5 000 000 000)! Всеки месец! От 18-ти май нататък.
35
0
 
12
 
! Отговори
един преди 2 години
Мда..привикват ги да им чукат по канчетата.
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си представим:Бензиностанция на която пише "Бензин от петрол с Евро-атлантически ценности" - 4 лв. иБензиностанция на която пише "Бензин от петрол от Русия" - 2,50 лв....от тия дето се напъват за ониямити ценности, нормалните хора няма да могат да се наредят на опашката за бензин от 2,50 лв.Разбрахте ли какво ви написах?А сега днес ще го изтрияг!
33
2
 
16
 
! Отговори
Стенли преди 2 години
Тъкмо форум някой българин с топки да ултиматира поведението ни в създадената от европейските лидери ситуация. Българския народ не желае да плаща за войната в Украйна и ако единствения вариант това да стане е да излезем от ЕС - така да бъде. Ама няма българи с топки. Всичките са елджибити радетели, върли фенове на Грета Тунинг...
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли, оставете всяка страна да се оправя както желае, какво само командвате, то на нас от командири до гуша ни е дошло, я най добре направете по един референдум народа да се изкаже какво иска, без това ние ви пращаме заплатите, значи ние трябва да решаваме
31
0
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
аз не мога да разбера:..-Как една АКУШЕРКА би могла да бъде НА ЧЕЛО на един такъв ОГРОМЕН съюз,в който битуват,произвеждат и търгуват съвременни технологични и "класически" ГИГАНТИ ?!?!?!...От какво разбира тая?!?!.....Ей това ще ликвидира Съюза :-Защото се набутват АБСОЛЮТНО НЕКОМПЕТЕНТНИ елементи да "дърпат конците" на стотиците милиони граждани..Разбира се те /"елементите"/ са просто "МАШИ" в ръцете на Недостойните,но все пак е ОБИДНО !!!
30
0
 
17
 
! Отговори
L. преди 2 години
Все едно комшиите на етажа да се срещнем по повод ракията на комшията на горния етаж.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От толкова много Барековци , толкова в ЕС !Това не са лидери , а престъпни евро-г-еЙо-ве
28
1
 
8
 
! Отговори
г-жа Лайнен преди 2 години
Мишките освен да цвърчат в мишините си,друго не могат.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще ни обясняват , колко проспериращ е ЕС ?Ами то с евижда бре , госпожо Лай..нен !Защо ЕС няма и армия , къде сме тръгНАЛЕ на сватба без долно бельо ?
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула е мноОого умна , разбрахме , защо не си я вземат в САЩ , за да им бистри там политиката , като е такъв ''капацитет'' !
25
0
 
10
 
! Отговори
Гогич преди 2 години
До НА практика Така е- най-слабото и беззидейно управлемие на ЕС, евър. Затова ЕС непрекъснато цел ува дъто на УСА. ТО и тази война в укр е затова (освен преразпределение на ресурси).
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , Унгария показа какъв е правилният път ... не можеш да затвориш очите и уШИТЕ на хародите , ТЕ ВИЖДАТ ВСИЧКО ВЕЧЕ ... Царят е гол , та гол !
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов. И какво е казал Боко
22
0
 
20
 
! Отговори
Гогич преди 2 години
Тая вУйна не разбра ли, че ЕС НЕ Е конфедарация или държава, че да иска единно решение. правото си на съществуване . Не може да фалираш цял континент заради една държава, която се прави на интересна и дори не е част от ЕС!!! Не може единно решение, когато милиои ще загубят работа (и живот дори) без да има реално война в района или нужда от такива проблеми.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това е някаква трагикомедия. Такива решения трябва да са плод на разчети, договаряния с евентуални заместващи доставчици и всичко това през призмата интересите на ЕС като цяло и страните членки в частност. И едва когато поне 90% от страните и ат решение, без загуба в икономиките си, идва реда да се убеждават останалите, че ще им помогнат в преходния период. Нещо нещата от краката през главата стават в момента.