Неточен мерник? 6 гола от 7 удара за Кристиано в ШЛ

Вижте още интересни статистики от снощните мачове в турнира
27 сеп 2017 15:52, Веселин Коларов
5
Неточен мерник? 6 гола от 7 удара за Кристиано в ШЛ
Снимка: Reuters

Мегазвездата на европейския клубен първенец Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, продължава да изумява света с представянето си в Шампионска лига.

Португалският  национал вчера реализира два гола за успеха на "белия балет" с 3:1 над Борусия Дортмунд на стадион "Сигнал Идуна Парк". Така носителят на Златната топка вече има четири попадения в турнира, след като се разписа два пъти и срещу АПОЕЛ Никозия на Живко Миланов. Opta изчисли, че от последните седем точни удара на Кристиано към противниковата врата, шест са голови. 

През изминалата нощ пък бразилските футболисти са доминирали в турнира на богатите. 23 кариоки са играли в осемте мача, а след тях са испанците (16). Французите и германците са били 13 на брой, англичаните и холандците по 9, португалците 8, а аржентинците 6.
 
Звездата на Тотнъм Хари Кейн пък е седмият англичанин, който забива хеттрик в Шампионска лига. С подобно постижение могат да се похвалят Майкъл Оуен, Алън Шиърър, Уейн Руни и др. От началото на 2017 г. Кейн общо шест пъти е вкарвал поне по три гола в един мач, а в 30 срещи за "шпорите" има 32 попадения.
 
Ливърпул спази традицията и отново допусна гол в Шампионска лига. За последно "мърсисайдци" запазиха мрежата си суха през 2009 г., срещу унгарския Дебрецен. Освен това "червените" нямат победа в турнира вече шест поредни двубоя – три равенства и три загуби, което е най-дългата серия на отбора.  
 
Още футболни и спортни новини - четете в Gol.bg
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато почнар да правят роботи спортисти какви изпълнения ще има..То ще са ножици,финтове,пасове.Тия сега ще изглеждат като парализирани инвалиди.Жалко че хората се страхуват от това бъдеще и го забавят максимално.Вече могат да направят робот щангист.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мани го тоя балетист от лебедово езеро
1
9
 
11
 
! Отговори
Един преди 6 години
Спор няма - велик футболист е. Щеше да е най-великият на своето време, ако не се беше засякал с Меси.