Как да се грижим правилно за татуировката?

В няколко стъпки
7 юни 2016 20:08,
6
Как да се грижим правилно за татуировката?
Източник: Reuters, архив

 Най-накрая сме получили дълго чаканата татуировка. Най-важни тогава са грижите, които полагаме за нея. В действителност оздравителният процес е от решаващо значение за определяне на цвета ѝ. Кое е основното по отношение на грижите за новата татуировка?

Като за начало е важно да бъдем търпеливи, тъй като отнема поне месец преди мастилото да се „погълне“ изцяло и татуировката да се излекува. В зависимост от мястото, на което се намира, и големината ѝ, отнема от 7 до 14 дни, за да се обели и изсъхне. Докато оздравее напълно, трябва да запазим търпение и да полагаме грижи за нея. 

 
След като получим татуировката, татуистът почиства областта, нанася антибактериален мехлем и я покрива с бинт. Той следва да се остави за период от 2 часа. Важно е да устоим на изкушението да погледнем татуировката веднага след като напуснем студиото. 
 
Превръзката е нужна, за да предпази от бактериите във въздуха, които могат да проникнат през наранената кожа. Тя не бива да се оставя за повече от 2 часа, за да може кожата да диша. 
 
След отстраняване на превръзката, татуировката следва да се измие с хладка вода и меко антибактериално или антимикробно почистващо средство, за да се отстранят мехлемът и кръвта.
 
Върху татуировката не бива да се използва нищо абразивно, а само ръка. Подсушаването трябва да бъде с мека и чиста кърпа.
 
След като татуировката е подсушена, следва да се нанесе тънък слой антибактериален мехлем. Препоръчително е да се избягва употребата на вазелин или антибактериален прах. Това е необходимо, за да се предотврати изсушаването и сърбежа.
 
Няколко дни по-късно кожата започва да се бели, това е напълно нормално и е знак, че татуировката се лекува. Тя не бива да се бели и драска. Областта трябва да бъде хидратирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
32
 
! Отговори
НТ преди 7 години
Най-добрата грижа: пране на 90 оС, с предпране и омекотител.
3
0
 
31
 
! Отговори
ПР преди 7 години
Статия за рекламните агенти на фабриката за мушами .
2
1
 
31
 
! Отговори
инфо инк преди 7 години
За близо 20 години носене не избеляла татуировката правена е стуш черен , за цветните татуси не знам май избеляват на слънце.
1
7
 
39
 
! Отговори
Против преди 7 години
Защо въобще си загрозявате телата с тези жигосвания?