Здравословните храни, които топят килограми

Как по-лесно да загубим излишното тегло? Вижте!
21 авг 2016 20:10,
4
Здравословните храни, които топят килограми
Източник: Reuters, архив

Терминът „чисто хранене“ е често използван. Какво означава? Най-общо, става дума за консумация на най-здравословния вид от всяка група храни, като част от естественото и природосъобразно хранене. 

Хората, които имат „чиста“ диета, консумират големи количества зеленчуци, плодове, ядки, семена, пълнозърнести храни, леща и боб, както и здравословни мазнини, протеини. Чистото хранене означава да се избягва консумацията на преработени и пакетирани храни, които са създадени по изкуствен път. Освен това, се ограничава и консумацията на сол и добавена захар. 

Освен загубата на излишни килограми, има и много други ползи от консумацията на естествени храни. Подобряване на цялостното здраве и повишаване чувството на щастие, вследствие на природосъобразния хранителен режим, води до удължаване продължителността на живота. Подпомага се още умът и се подобрява тонуса. 

Ако сме решили да преминем на такъв хранителен режим, е важно да имаме предвид някои важни насоки. Трябва да се храним 5 – 6 пъти на ден, като консумираме малки порции. Препоръчително е да ядем на всеки 2 – 3 часа, като някои специалисти по хранене препоръчват последното хранене да бъде не по-късно от 20:30 часа. Важно е също така да не се пропуска хранене. 

За още по-голямо улеснение, специалистите изреждат някои от най-здравословните храни за отслабване...

  • Зърнени култури: кафяв ориз, овес, тортила, бадемово брашно, кокосово брашно.
  • Ядки: шамфъстък, орехи.
  • Постни протеини: пилешко месо, пуешко, риба, черен боб, яйчен белтък.
  • Зеленчуци: авокадо, карфиол, спанак, къдраво зеле, патладжан.
  • Плодове: ананас, диня, портокали, лимони, горски плодове, домати.
  • Здравословни мазнини: маслини, сусам, кокос.
  • Млечни продукти: обезмаслено кисело мляко, извара.

От основно значение е също така и да консумираме адекватни количества вода.

Още ценна информация, свързана с храненето, може да откриете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се яде с мярка всичко е полезно.Когато има движение се изгарят калории.Няма храни и таблетки да топят мазнини, това е рекламен трик да си продаваш нещата.Но е много лесно да излъжеш жените, защото те все си мислят, че са дебели.Яжте, пийте с мярка, движете се, спортувайте и се радвайтена живота.Не бройте калории ами бройте хубавите моменти.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости са това, някой пак се прави на голям спец по хранене.Свинското и телешкото не са убили никой до сега.Свинската мас съдържа незаменими витамини и минерали, стига да не прекаляваш си е много здравословна.Стига сте яли само трева и ядки.Сготвената храна се усвоява по-пълно, престанете да рупате сурово.Без сол се умира, затова и животните ходят да ядат солена пръст.Заменяш захар с мед и готово.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постни протеини: пилешко месо, пуешко, риба, яйчен белтък.WTF???????...и авокадото е плод!