Видове детоксикиращи режими

Съществуват редица бързи детокс режими
13 сеп 2016 10:22, Михаела Лазарова
1
Видове детоксикиращи режими
Снимка: Reuters

Детоксикирането е важно за здравето. За някои хора детоксикиране е да се откажеш от цигарите и алкохола. Но много от нас не се замислят с какви вредни вещества се тъпчем всеки ден без да си даваме сметка. В това число влизат всички рафинирани захари в готовите десерти, добавките, подобрителите, стабилизаторите, консервантите, подсладителите.

Можем да изброяваме още, но по-важното е да осъзнаем колко важно е да детоксикираме тялото си редовно.

Какво трябва да знаем за възможните варианти за детокс?

Детоксикацията е един от най-добрите начини за поддържане на тялото и ума здрави и свежи. Тя може да намали главоболието, проблемите с паметта и концентрацията, работата на храносмилателния тракт, ефективността на метаболизма, дори чупливостта на ноктите и слабостта на косата!

При някои хора алергичните реакции намаляват при редовно освобождаване от токсините в организма. Хормоналните нива се подобряват, а бъбреците и черният дроб започват да работят значително по-добре.

При редовна детоксикация се намалява нуждата от кофеин, тютюнопушене, алкохол и големи количества захари, приети чрез десертите. Това се налага поради пълното им изключване по време на детокс. Така тялото свиква с отсъствието на тези вещества и човек се отказва от вредните навици бавно, но сигурно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
до Михаела преди 7 години
Най-добре детоксикират големи количества юнашко мляко перорално и във вид на клизми, но ти това си го знаеш.