Алкохол и марихуана - какво причиняват на организма?

Опасна ли е комбинацията им?
19 дек 2016 07:52,
5
Алкохол и марихуана - какво причиняват на организма?
Източник: Reuters, архив

Марихуаната е едно от популярните наркотични вещества. Често към употребата ѝ се прибягва след консумация на алкохол. Какви са рисковете за здравето от едновременната им употреба? 

Алкохолът засяга централната нервна система, като променя начина, по който невроните комуникират помежду си. Той потиска възбудителения невротрансмитер глутамат и повишава инхибирорния невротрансмитер GABA. Това води до забавяне на потока информация, вследствие на което възприемаме, чувстваме и помним по-малко. 
 
В марихуаната се съдържа THC – съединение, което влияе на канабиноидните рецептори в мозъка и води до продължителна активност на някои неврони. В резултат, мислите и въображението ни се „увеличават“. 
 
Тъй като комбинацията от алкохол и марихуана инхибират невротрансмитера глутамат, който има ключова роля в процесите, свързани с научаването на нова информация, това води до
 
От данните на проучване става ясно, че нивата на THC в кръвната плазма се удвояват, в сравнение с тези на участниците, приемащи плацебо в комбинация с марихуана. Това означава, че алкохолът повишава чувството на еуфория, предизвикано от марихуаната. В допълнение, участниците съобщават, че ефектите от марихуаната настъпват по-бързо, а настроението ми е подобрено. 
 
Според изследователите това се дължи на вазодилатацията. Алкохолът води до отпускането на гладките мускули, като разширява кръвоносните съдове и увеличава протока на кръв. Всичко това позволява по-голямо количество THC да достигне до алвеолите. По този начин алкохолът увеличава усвояването на веществото. 
 
Важно е да се има предвид, че употребата на марихуана може да ускори сърдечната дейност до два пъти. Този ефект е бърз и настъпва минути или още по време на пушенето. Ето защо, има известна опасност от сърдечносъдови инциденти веднага след попадането на СВТ и ТНС в кръвта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пушенето на каквото и да е е вредно. правете си я на кексчета хахахах
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете поне марихуаната ! От време на време пафкам и не се чувствам пристрастен-напротив добре ми е !
3
1
 
5
 
! Отговори
Легализация!!! преди 7 години
Защо гледате само от едната страна?"Важно е да се има предвид, че употребата на марихуана можела (а може и да не може) да ускори сърдечната дейност до два пъти."--.>Това само ако се напафкаш като смок.Пък ако се напиеш като *** може черния ти дроб да откаже или да се удавиш във собственото си повръщано (като Бон Скот!)-->Апропо, марихуаната помага на черния дроб!Легализация!!!!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Песен от време оно:Тоз който,пие вино и ракия,той не остарява,щото млад умира!
1
2
 
4
 
! Отговори
пропаганда преди 7 години
По - голяма глупост не бях чел. "Често към употребата ѝ се прибягва след консумация на алкохол." хахахахахахаххахахаха. ХАхахахахаххахаха. ХАхахахХАхахаХАхаАХ смях в залата.