Червеното цвекло намалява кръвното и се грижи за черния дроб

Помага в борбата и с хроничните заболявания
15 юли 2017 17:38, Михаела Лазарова
3
Червеното цвекло намалява кръвното и се грижи за черния дроб
Снимка: pixabay

Червеното цвекло е храна, на която малко хора обръщат внимание. То заслужава да бъде включвано в менюто по-често заради невероятните си ползи за здравето. Ето кои са те:

Регулира кръвното налягане

Цвеклото има свойството да понижава кръвното налягане. То е богато на азотен оксид. Това съединение релаксира и разширява кръвоносните съдове, намалявайки налягането по стените им.

Намалява риска от сърдечносъдови заболявания

Червеното цвекло има цялостен положителен ефект върху здравето и функциите на сърдечносъдовата система. Редовната консумация на цвекло понижава риска от възникване на сърдечносъдови заболявания и инциденти.

Подобрява издръжливостта

Много спортисти се доверяват на качествата на червеното цвекло. Изследванията показват, че хранителните вещества в него борят умората и повишават енергийните запаси на тялото. Пигментите, които оцветяват урината при консумация на цвекло са веществата, които отговарят и за повишаване на издръжливостта и силите на организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя не пише статии, а директно копи-пейст.
2
3
 
4
 
! Отговори
Земеделец преди 6 години
И доматите са полезни,защо не пишете и за шопската салата ? Тя е по богата и от най-богатата храна.На Шопска салата може да се живе с месеци,а само с цвекло,неможе.Така че пишете и за доматите,и за краставиците,за лукът ,магданоза и сиренцето отгоре.И една домашна ракия,ама да е от село.Ето това е статия за здраве.А вие като пишете тези статии,като ми заизброявате колко вида рак лекуват,ми то човек и да не иска ще се разболее.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юлиан Вергов е звезден рожденик днес, защо няма статия?