Чаша кафе на ден - какви ползи носи за здравето?

Любителите на кафето могат само да се радват
27 авг 2017 13:35, Илияна Николова
6
Чаша кафе на ден - какви ползи носи за здравето?
Снимка: pixabay

Кафето е противоречива напитка. Някои изследвания я сочат като вредна заради наличието на стимуланта  кофеин. Други обаче потвърждават ползите от кафето. Любителите на черната ароматна напитка трябва да се радват, защото има доказани причини да пият кафе всеки ден. 

 
Разбира се, всичко е в количеството, така че за да бъде кафето полезно за вас, не злоупотребявайте с броя чаши за деня. 
 
Пиенето на кафе предотвратява инсулт
 
Изследване, публикувано от Американската асоциация по сърдечносъдови заболявания констатира, че пиещите редовно по 1 чаша кафе на ден имат с до 20% по-нисък риск от инсулт. 
 
Пиенето на кафе предотвратява сърдечносъдови заболявания
 
Пиенето на чаша кафе на ден е полезно за сърцето и кръвоносните съдове, благодарение на кофеина. Той е полезен в малки дози, защото ускорява метаболизма и помага за обработването на холестерола. Когато той не се задържа по стените на съдовете, те и сърцето работят по-добре. 

Пиенето на кафе предотвратява самоубийствата
 
Проучване от 2013 година, проведено в Харвард установява, че има връзка между кафето и по-ниските рискове от самоубийство. 
 
Учените, провели изследването, констатират, че пиещите по 2 чаши кафе на ден имат наполовина по-нисък риск от поява на суицидни мисли от въздържателите. Онези, които пият безкофеиново кафе също са имали по-високи нива на тревожност и вероятна повява на мисли за самоубийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: здравекафеползи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Действа ободряващо в малки количества.К.акто всичко останало в големи дози вреди.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една песен "Пускам си жетончето, едно, две три "...Като гледам по улиците е същото- навсякъде е пълно с машинки и хората като зомбирани, вадят кафе след кафе. Никой не мисли защо, важното е да има кафе с цигарка.. Жалка работа
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кафето разбива централната нервна система и ви прави невротици. При дълга употреба на тази отрова живота ви се скъсява поне с 5 години.
2
2
 
8
 
! Отговори
гост преди 6 години
Рекламни измами с които зарибяват хората.
1
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната серия лъжи финансирани от производителите на кафе. Кафето предотвратявало убийства !!?! Алооо, кофеина така ви пържи нервната система, че ако злоупотребявате сами ще се споминеуте