Родителски вълнения - първото къпане на бебето

8 стъпки към първото плацикане в банята
Обновена: 9 яну 2018 22:47 | 9 яну 2018 21:47, Eкип на Puls.bg
0
Родителски вълнения - първото къпане на бебето
Източник: Reuters

Колко често трябва да се къпе бебето? 

Повечето специалисти препоръчват изграждане на „ритуал на заспиване”. Посредством ежедневните, повтарящи се действия бебето се успокоява и се настройва за вечерния сън. Така то заспива по-лесно и сънят е по-пълноценен. В това отношение къпането обикновено има ключова роля. Затова и препоръките са то да се случва вечер, като може да се последва от масаж. Така бебето се успокоява, мускулите се релаксират и то се настройва за сън.
 
Други специалисти, предимно тези от Западна Европа и САЩ, считат, че не е необходимо бебето да се къпе всеки ден. Те препоръчват това да става три пъти седмично, докато бебето не започне да пълзи. Тогава хигиенните изисквания са по-големи, тъй като вероятността от среща с патогенни причинители е по-голяма.
 
Къде трябва да се къпе бебето?
 
Важно е помещението да бъде добре затоплено, за да се осигури необходимият температурен комфорт и къпането да се превърне в удоволствие. Самото къпане може да се извърши в мивката или в корито, в зависимост от предпочитанията и условията в жилището.
 
Как да къпете бебето?
 
Ето няколко съвета как да превърнете къпането в приятно преживяване и едно от най-забавните неща, които правите заедно с бебето:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари