"Мичиган", "Хонконг" и "Ямагата" регистрираха в Русе

Броят на болните не налага обявяване на грипна епидемия
11 яну 2018 16:52,
4
"Мичиган", "Хонконг" и "Ямагата" регистрираха в Русе
Снимка: Pixabay

От началото на грипния сезон в Русе са регистрирани болни, заразени с три различни грипни щама - "Мичиган", "Хонконг" и "Ямагата", съобщиха от пресцентъра на Университетската болница "Канев" в града.

Преди дни е регистриран щамът "Хонконг" в крайдунавския град, а "Мичиган" - още в началото на миналия месец, предаде БТА. Като и двата щама са от група "А". На 8 януари в УМБАЛ "Канев" е приета 78-годишна жена с висока температура, хрема, кашлица, а ферологичната проба от Националния център по заразни и паразитни болести, е показала грип от група "B" - щам "Ямагата".

Жената е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на болницата и се третира с антивирусни средства. Пациентката вече е в стабилно състояние и изписването й зависи от стабилизирането на общото й здравословно състояние.

От РЗИ информираха, че заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в областта е ниска. Данните за миналата седмица показват, че тя е 106,94 на 10 000 души при средна за страната от 114,76 на 10 000 души. Грипна епидемия се обявява, ако заболеваемостта достигне стойности от 250 на 10 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: грипепидемиящам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАКСИНИТЕ СА МЕНТЕТА НО ПЪК СТРУВАТ ДОБРИ МАНГИЗИ. ТАКА СЕ ЗАБОГАТЯВА С МЕНТЕТА.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се ваксинирах с Ваксигрип-четиривалентната,нямам хронични заболявания до сега изкарах 2грипа,последният с температура повръщане и разстройство,първият завърши със синузит и двата започват внезапно,с отпадналост,болки в ставите,втрисане,първият път пих и Тамифлу и все едно ,че нито ваксина,нито противовирусни препарат съм взела!
2
0
 
6
 
! Отговори
www преди 6 години
ТОЗИ ПЪТ ИМА СЪРЕВНОВАНИЕ - КОЯ ВАКСИНА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ - И ДОГОДИНА САМО НЕЙНИЯТ ВИРУС ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ...
1
0
 
10
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Тази година за по-сигурно са пуснали три щама от лабораториите, предполагам има и тривалентна ваксина ;)