Pinterest е първата социална мрежа, блокираща рекламите за отслабване

Новата забрана е в сила от 1 юли
5 юли 2021 22:50, Ния Христова
10
Pinterest е първата социална мрежа, блокираща рекламите за отслабване
Снимка: Pixabay
Социалната мрежа Pinterest обяви, че забранява публикуването на реклами за отслабване от 1 юли. Новата политика също забранява рекламирането на "всякаква информация или фотографии, които идеализират или очерняват определени типове тяло", предаде БГНЕС.
 
Компанията заяви, че рекламите, които популяризират здравословния начин на живот и фитнес услугите и продуктите, все още са разрешени "стига да не са фокусирани върху загубата на тегло".
 
"Pinterest е място, където хората идват за вдъхновение. Независимо от формата или размера на тялото", се казва в изявлението.
 
Те промениха политиката си въз основа на насоките на Националната асоциация за хранителни разстройства (NEDA), която в началото на пандемията от Covid-19 започна да наблюдава повишена активност на линията им за помощ.
 
"Националната асоциация на хранителните разстройства приветства хода на Pinterest. Те се превърнаха в първата платформа за забрана на всички реклами, които популяризират и/или насърчават загубата на тегло", каза Елизабет Томпсън, временен изпълнителен директор на Националната асоциация за хранителни разстройства.
 
"Това е необходима стъпка, за да се даде приоритет на психичното здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дебели *** които слагат по 10 ковид ваксини на месец ще е новата генерация
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече дебели хора, толкова по-рано ще ***, а преди това ще пълните джоба на лекари за сърдечно-съдови операции. Плюскайте и поркайте като ви е толкова акъла. Не забравяйте също, че от спорт се изтъркват ставите и се износва сърцето. В допълнение, захарните изделия са много полезни, но трябва да се консумират в големи количества. Зеленчуците са за козите, а плодовете за прасетата. Аз имах леля, която спортуваше и умря на 30 години, а дядо ми пушеше и пиеше по 1л ракия на ден до 100г.
6
3
 
1
 
! Отговори
Скара-Бира преди 2 години
Лапайте кюфтаци, кебапчета, друсан кебап, чирпански кюфтета, пийте ракии, замезвайте яко, ручайте вина и си живейте живота. Твай.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Не ползвай пинтерест, госпожо. Някой кара ли те насила? Или ти си като политиците, които плюят по фейсбук и искат да го ограничават, но с охота го ползват за своите политически кампании, защото е единствената масмедия (всички медии скоро ще станат част от фейсбук без дори да се налага да ги купува, защото ако не са там, никой няма да знае за тяхното съществуване) чрез която техните послания могат да достигнат до всички хора?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това е необходима стъпка, за да се даде приоритет на психичното здраве". А физическото здраве? Явно за него няма приоритет. Наднорменото тегло е вредно и е свързано с редица заболявания, сред които диабет, сърдечно-съдови заболявания и дори рак. Ама дайте сега да не се обиди някой, по-добре е да умре от наднормено тегло. Толерантността вече е взела връх над разума.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Pinterest е място, където хората идват за вдъхновение. Независимо от формата или размера на тялото' ---- като е 'независимо', защо поставяте условия и зависимости? Това е типично болно либерално мислене. Либералите просто не са способни на мисъл!
2
8
 
10
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Поздравявам ги. Сега освен с маска на зурлата, ще са и добре угоени. Сигурно целта е сплотяване на семействата и намаляване на разводите. Като си дебел и грозен, няма как да изневериш с друг дебел и грозен. Просто трябва да те привлича външно. Само не знам обаче, как ще се женят младите, защото ми е малко смешно едно прасе да се влюби в друго прасе и да иска да има прасенца.
1
1
 
5
 
! Отговори
ОК преди 2 години
А за комара кога?