Как да прикриете мазната коса?

За да направите мазната коса по-малко забележима можете да я издухате набързо със сешоар
15 юли 2021 02:05, Михаела Лазарова
8
Как да прикриете мазната коса?
Снимка: istock

Мазната коса е проблем, с който се сблъскват много жени. Ужасно е прическата ти да не може да издържи 24 часа. Някои жени имат лошия късмет косата им да се омазни даже до края на деня. За щастие има няколко полезни хитрини, с които да забавите омазняването или да направите мазната коса по-малко забележима. Ето как.

1. Сух шампоан.

Сухият шампоан е добър приятел в моментите, в които нямате време да измиете косата си, а тя е мазна. Той може да ви помогне и през деня, когато сте на работа или сте в движение. В допълнение сухият шампоан придава обем на косата и помага да поддържате прическата си до края на деня.

2. Избистрящ шампоан.

Шампоаните с избистряща формула се грижат за скалпа като намаляват секрецията на себум от него. Това помага за контрола на омазняването и поддържа косата с нормална текстура. Редовната употреба на избистрящ шампоан намалява интензивното омазняване и подхранва кожата на главата.

3. Ябълков оцет.

Ябълковият оцет има свойството също да контролира секрецията на себум. Използвайте го след всяко измиване на косата. Изплаквайте косата с половин чаша оцет, разтворен в една чаша вода.

4. Бебешка пудра.

Ако нямате сух шампоан подръка, можете да използвате бебешка пудра. Тя върши същата работа. Нанесена върху косъма, тя абсорбира излишната мазнина от него, като едновременно с това е безопасна и не дразни кожата. Уверете се, че сте изресали добре пудрата след прилагане, за да не остане видима върху косата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какао за тъмни и червено боядисани коси!
6
1
 
6
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Къпете се и мазната коса ще изчезне.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От сухия шампоан ще ви опада косата. Единствено бебешката пудра може да замаже нещата максимум за ден и то ако е мнооого леко омазнена, но пък блясъка изчезва, още ден вързана и във всички останали случаи си е време за миене.
4
2
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Шапка? Като я пострижете 0 номер? Белкем я измиете?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В повечето случаи жените ги мързи да си мият косата,като се оправдават,че не било хубаво.Рядко е да видиш жена с хубава и чиста коса.Връзват я на опашка да прикрият,че не мита.
2
2
 
7
 
! Отговори
Теди преди 2 години
КАТО Я ИЗМИЕТЕ ДОБРЕ
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пробвате да я измиете?