Продадоха забравено в гараж Lamborghini Miura за $1,6 млн.

Автомобилът е една от първите суперколи
4 ное 2019 12:38, Нели Христова
11
Продадоха забравено в гараж Lamborghini Miura за $1,6 млн.
Снимка: Sotheby's

Едно от легендарните Lamborghini Miura P400 S на Бертоне Груп бе продадено на аукцион за 1,6 милиона долара.
Miura е един от най-значимите спортни автомобили, които поставят името на Lamborghini наравно с това на Ferrari и Porsche.

Произведена през 1974 година, колата е имала само двама собственика, преди да бъде продадена на търга в Лондон. Тя първо е поръчана от рекламен експерт от Нюрнберг, Германия. След това е купена от състезателя аматьор Ханс-Питър Уебър. Красивият автомобил е негова собственост до смъртта му през 2015 година. След това е попада в гараж в Германия и стои недокосвана близо 4 години.

Това, което прави колата толкова ценна, е фактът, че нищо по нея не е докосвано – тя все още е с оригиналната си ярко жълта боя и син интериор.

Според организаторите на търга състоянието й за толкова години е повече от перфектно. Колата дори все още се движи благодарение на оригиналния си двигател. Единственото нещо, добавено от предишния собственик са предни мигачи и колани.

Miura носи името на испанският борец с бикове Дон Едуардо Миура Фернандез. Тя е дело на италианският дизайнер, работещ за Бертоне, Марчело Гандини. След излизането й на пазара, тя бързо се превръща в любимия автомобил на рок звездите, плейбоите и богатите ексцентрици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кратка справка в уики: Lamborghini Miura е една от първите суперколи. P400S се произвежда в периода 1968 -1971г. има 3.9 V12 с максимални 365 к.с. при 7700 об. и 388Nm при 5500об. От 0 до 100км вдига за 6.7сек
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тенеке
6
0
 
1
 
! Отговори
aa преди 4 години
Газ има ли ?
5
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ей, сетих се че съм забравил едно Ламборджини в гаража!
4
0
 
11
 
! Отговори
Чудак преди 4 години
Трябва да се разровя и аз какво имам в гаража.
3
2
 
6
 
! Отговори
аида преди 4 години
това е единствения сайт който не качва снимки в подобни статии а слага по една картинка отпред, която доста често дори не отговаря на написаното. Когато евентуално ще трябва да се разглеждат снимки задължително те прехвърлят към останалите си дъщерни сайтчета на инвестгруп които имат почти нулева посещаемост. Горките.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Женско Ламборджини с мигли...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красавица.