Дните ни на лукс свършиха – на круиз, но под карантина!

Вече 61 души на борда на Diamond Princess са заразени с коронавирус
7 фев 2020 13:56, Нели Христова
31

Снимка: БГНЕС

Близо 3700 души се намират на борда на Diamond Princess, а случаите на заболели с коронавирус вече са 61 души. Круизът е поставен под карантина от японските власти край пристанището на Йокохама и ще бъде блокиран във водата, заедно с пътниците си, поне две седмици. Причината е, че властите се страхуват от разпространението на 2019-nCoV.

"Пътниците не напускат каютите си“, казва един от пасажерите на Diamond Princess пред РИА Новости, цитирани от БГНЕС. Той разказва и каква е ситуацията на борда.

Според Дейвид Ейбъл комуникацията с екипажа е сведена до минимум и се осъществява само когато персоналът носи храна в каютите. Във всички останали случаи на пасажериете е забранено да излизат или дори да отварят вратите на каютите си.

Единствените, които имат право да излязат на палубата са онези пътници, в малките каюти, които нямат прозорец през който да влиза чист въздух и светлина. Но това се случва при едно условие - всички трябва да стоят на един метър един от друг и да носят маски.

Пасажерите трябва редовно да мерят температурата си. "Дните ни на лукс свършиха - стюардите вече не идват и не оправят леглата ни, оставяйки шоколадче на възглавницата ни. За хигиената трябва да се грижим сами", казва той.

Лайнерът е закотвен в пристанището на Йокохама от 3 февруари 2020 г., когато мъж на 80 години проявява за първи път симптомите. 20 от пътниците, заразени с вируса, са изпратени в болница. Очаква се и останалите да бъдат откарани в медицински заведения, когато има подходящата организация за това.

Коръбът трябва да е под карантина до 19 февруари, но се появиха опасения, че на борда на Diamond Princess започват да свършват и обикновените лекарства. Снимки показват жена, провесила японския флаг, на който пише "Свършват ни лекарствата". Японската национална телевизия и отговаря с друг банер - "Какви лекарства?"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Noname преди 4 години
До номер 27.Вие от кораба ли пишете че знаете.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под карантина ама на круиз
27
1
 
2
 
! Отговори
Готин преди 4 години
На този кораб има и българи!
26
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Ще изградим мрежи по границите и няма да допуснем вируса да се пренесе в ЕС !
25
3
 
5
 
! Отговори
християнин преди 4 години
Божият Гняв е Тук! Оказа се, че Господ е Расист и Нео-нацист!!
24
1
 
13
 
! Отговори
Златната Златка преди 4 години
Мумбай ако пламне тогава не ми се мисли. Много брачед там.
23
2
 
3
 
! Отговори
Тръмп 2020 преди 4 години
Америка Първа! За другите не ме боли!!
22
2
 
17
 
! Отговори
идея преди 4 години
да внесем *** от Китайските Болници на Преференциални цени и да го горим тука! Това ще е голям Бизнес, ще станем много богата държава.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви бяха тези китайци,които си идваха от Китай кацайки на летище София без да бъдат извозени до инфекциозна клиника под карантина,а нашите журналистки им вземаха интервю от незнайни микробуси с които може и храна да разкарват от китайските ресторанти в последствие?
20
11
 
13
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Пътувал съм над 200 пъти с круизи , 38 от които са с Принсес, имам приятели на въпросния Diamond Princess и изнесената инфоирмация е пълна лъжа ! Живота на борда си тече нормално в момента , баровете и ресторантите са пълни , историите с пасажерите в заключените кабини са силно преувеличени. Както и броя на ''заразените''......Много шум за нищо !
19
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
Че те кога са започвали???За българите питам де.Това е един от редките случаи, в които се радвам че съм българин!Като кажат, че "няма сведения на борда да е имало българи" и ми олеква.
18
4
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
няма страшно, ще покашляте Кръв 2 седмици и след това ще сте като нов, а може и да сте в Рая и Аллах да Ви даде 72 девственици за жени!
17
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Хехе, ми супер, де късмет де, на круиз под карантина.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това е най-големия майтап - мислят Олимипидата да отменят, обаче круизи и други където се събират безброй хора без да се знае кой заразен, кой не продължават да се провеждат. Нали уж най-доброто средство за ограничаването на епидемията било избягването на струпването на много хора? Явно, че за пари всичко е позволено. Сега заради простотии и алчност цяла Япония може да пламне.
15
3
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Бил Гейтс няма нищо общо с Военната Лаборатория за Биологично Оръжие в Ухан! Той работи по други проекти за намаляване на плебса.
14
3
 
34
 
! Отговори
гоа уип преди 4 години
ами пък не се спряха бе, не се спряха, круизи, тайланд, дубай, мубай....после реват, че немогат да изкарат месеца...една двойка от щатите събирала 2 години за този меден месец и сега призовават Тръмп да ги спаси с хеликоптер......е, тва нормално ли е????....то живота стана само да бачкаме, за да имаме пари да ходим, за да се снимаме за фейса и да покажем колко сме успели....не, мерси, аз ще се снимам с мотиката за личния архив и ще си пия бирата на двора!
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия туристи си паднаха на късмета, платиха за седмица, а ще изкарат месец безплатна кльопачка!
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 8Ама Червената армия ли я е строила, или както се говори все по-усилено, другарят Бил Г. от Windows я е спретнал?
11
1
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
само по цвят се различават, в Заразно Зло е бяло и червено, а на Червената Армия е бяло и Зелено...
10
6
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
говори се, че Логото на Военната Лаборатория в Ухан е като това в Заразно Зло - като НародоОсвободителната Червена Армия я строяла били Вдъхновени от Филма!!

Спонсорирани публикации