ДОСТ с Цачева докрай. Даже и да им откажат подкрепата

Подкрепяли не ГЕРБ, не личността, а евроатлантизма
8 ное 2016 17:15,
164
ДОСТ с Цачева докрай. Даже и да им откажат подкрепата
Снимка: архив Булфото

Подкрепата на ДОСТ на втория тур в президентските избори отива за Цецка Цачева, но не персонално, нито е конкретно за ГЕРБ. Тя била за евроатлантизма.

Още по темата

"Подкрепата не е поискана, но дори да е отказана, ще изпълним своя граждански дълг", заяви на пресконференция в парламента лидерът на партията Лютви Местан.

По думите му първият тур на президентските избори е бил "елементарно мерене на партийни мускули".

Според Местан вотът е разбил три мита за ДПС и Движението вече не било свръх сила в българската политика.

По думите на Лютви Местан с вота в неделя ДПС било наказано за "безпрецедентните експерименти на гърба на избирателите".

От ДОСТ подкрепиха Цецка Цачева и на първи тур. Тогава лидерът на партията Лютви Местан посочи, че нито един друг кандидат не покрива високите изисквания на ДОСТ, а именно - ясна евроатлантическа насоченост, президентът да е убеден евроатлантик и ясно да каже, че "Русия трябва да се оттегли от Крим, а след това санкциите срещу Русия да паднат".

ГЕРБ обаче реагираха остро на подкрепата, която ДОСТ дадоха на Цецка Цачева.

"Бих се обърнал към г-н Местан така: А ако той утре сутринта, ставайки, види, че аз копая в двора му и ме попита - "Какво правиш тука, в моя двор?  Защо копаеш?" и аз му кажа: "Айде бе, не стига, че дойдох да копая, ами питаш и защо копая", описа тогава ситуацията зам.-шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева
109
1
 
7
 
! Отговори
56 преди 7 години
Голямата любов между Местан и Б.Б. продължава да дава плодове, защото за тях да живеят с евроатлантическите ценности е най-важно.То при тези ценности половете не са от значение.Между Радев и ДПС същата любов пламти.Важна е за всички тях власта и унищожаването на българския народ и държавата му. Но за техен ужас българския народ е сред най-древните на Земята и ще се събуди много скоро въпреки тяхното старание.България над всичко!
108
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е за евроатлантизам, значи е за Радев, който е подкрепя този статегически избор. Който милее за България, никога няма да тръгне срещу Русия, никога няма да допусне да ни мачкат и унижават и значи е за Радев. Леля Цецка е за Партията - дали БКП, дали ГЕРБ - абе Партия да има и Вожд. Вождът е много важен фактор за леля Цецка - влияе й мобилизиращо на нейната взъраст.
107
1
 
3
 
! Отговори
Не четеш преди 7 години
До Генерал под чехъл или езици не знаеш. По СНН дадоха изказването на бившия американски посланик който се изказа със суперлативи за генерал Радев-и като летец, и като лидер и като човек с богата обща култура.И не може да е под чехъл Радев след като има почти двоен резултат от този на БСП-по скоро Нинова и Йотова са му под...не знам под какво:) Лично аз ако съм на мястото на комунистите хич не бих го "харчил" за президент- Да го приемат в партията и да му я дадът
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я се скрий
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей колко си *** Агент Павеле,просто Доган те изпързаля и сега като се гледат гласовете от Турция се оказва ,че ДПС е българска паргия ,а твоя ДОСТ -турска .
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да гласувам за Цачева партийната секретарка-БКП предпочитам генерал Радев без партийния.
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е заради този Джихат отивам в неделя да гласувам за Генерал Радев
101
1
 
6
 
! Отговори
Избори 2015 преди 7 години
Г - жо Цачева, познавате ли Методи Петков от с. Буковлък!!!!!!!
100
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Сега ясно ли е на всички, че Цачева обра ци-гЪнскиЪ и турррскиЪ вот. И подкрепящите я българи да схванат най-накрая тя на кого ще слугува.
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явната протурска партия ДОСТ ще подкрепи Цецка Цачева. Очаквам патриотичните формации, които подкрепиха Красимир Каракачанов да подкпрепят ген. Румен Радев. Ако и те подкрепят Цачева, ще означава, че са напълно безпринципни и ще паднат изключително ниско в очите на всички българи. Искрено се надявам патриотите да подкрепят ген. Радев.
98
1
 
8
 
! Отговори
Юсуф преди 7 години
Този е изгърмян фишек. Друго няма
97
6
 
10
 
! Отговори
Генчлербирлиги -сити преди 7 години
Аз съм председателят на избирателната секция в гр.Генчлербирлиги, името ми е Селлахадин Кочмустафа Фатмагюл и слава на Аллах, при нас победата е за МАГАРЕТАТА на ГЕРБ / Тетка Цацева и некакъф ***/ със 92,18% от гласовете.Призовавам "патриотите" Каракачанов и Марешки да призоват своите избиратели да гласуват на балотажа за гореупоменатите МАГАРЕТА, за да победиме омразния на всички правоверни мюсулмани ГЕНЕРАЛ Радев!!! Ашколсун!!!!
96
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
в неделя ще избирате османски президент да ви е честито бьлгари
95
3
 
13
 
! Отговори
Какво Излезе преди 7 години
Бойко да не би да управлява с турците ? Вместо с лошия Доган , с добрия Местан дето прегръщаше Станишев на Орлов мост ? Парите не миришат , нали Бойко ? А и няма нищо лошо в турските гласове щом са в наша подкрепа ?
94
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздрави от Карадайъ за булгаристанския генерал дезертьор и къртица
93
4
 
13
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Аз съм западноевропеец от Горно Чукундурово и не си мислете че съм *** само защото обичам другарката Цачева и другара Борисов
92
4
 
6
 
! Отговори
До 117 преди 7 години
А твоите са толкова дълбоки, че и сам едва ли разбра какво искаш да кажеш.Я опитай пак!
91
4
 
25
 
! Отговори
Су35 преди 7 години
Абе кво стана с мишо бирата. За едно тефтерче питам...