Столипиново се раздвижи: 50 лв., за да хвърляме бюлетина!

Що е то "голотаж" – обясняват ромите от пловдивския квартал
13 ное 2016 14:07,
66

Снимка: Dnes.bg

"Дават между 20 и 50 лева, за да хвърляме бюлетина", призна пред Dnes.bg ромка от махалата в Столипиново, която се беше наредила пред изборна секция в квартала.

Тя твърди, че служителките в комуналната фирма получили също бонус към заплатите си, за да гласуват за правилния кандидат-президент.

"Като дават, ще взимаме, кой е луд да върне", казват още хората.

Полиция следи за евентуални нарушения – агитация или опит за купуване на вот. Въпреки твърденията на жителите, пред секциите изглежда спокойно. Проверяват се обичайните кибици, събрали се в района на училищата. Има и роми, които твърдят, че все още никой не им предложил пари. Те обясняват и по интересен начин какво означава думата "балотаж".

"Балотаж е да се събират всичките големци и да решават какво да стане – това е голотаж, нали?", пита ромка от квартала.

"Балотаж е това, където има пари, има всичко – богати", твърди неин съкварталец.

"Това е първия президент кой ще е и който си иска ще стане първи – това е балотажът", казва друг гласоподавател.

Най-голяма е активността в пловдивския район "Западен". Възрастните гласоподаватели имат визия за това какви качества трябва да притежава следващия президент.

"Държавният глава трябва да бъде знаме за нашия народ, да виждаме в него образец", споделя 70-годишната Елена Тинчева.

Младите също имат отговор на въпроса.

"Да представя България, защото предимно е представителен", казва 26-годишният Димитър Николов от Пловдив.

В града под тепетата избирателната активност е най-ниска от цялата страна. Такива са данните на Централната избирателна активност към 12 часа, а най-висока тя е в Хасково.

209 сигнала за изборни нарушения са подадени в Прокуратурата до момента, като се обхваща времето между двата тура. Това каза пред журналисти в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, който упражни правото си на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
ПродължениеНаПродълж преди 7 години
Но за да изпълни задължението си на член на Научния съвет, съответният *** чака бакшиш /150-250 лв за да се дотътри на съвет и отделно да му платиш да те подкрепи с "да" или да гласува с "не", за да подлее вода на някой, който не ти е симпатичен/. Има право доста месеци изобщо да не се яви на Научен съвет и пак си остава негов член. Така и нашенци - не губят гражданството си, ако не гласуват, а някои пък искат да им се плати, за да идат изобщо да гласуват.Как ще гласуват ли? Ами ако шариш,бате
40
0
 
2
 
! Отговори
Позн.карт.-продълж. преди 7 години
За това, че са членове на Научния съвет на даден научен институт, тези хора получават добавка към заплатата си /както веселият етнос получава соц.помощи, така в БАН взимат скромни заплати; но който се изхитри и успее да се набута в разни съвети и тем подобни, той взима парични добавки така, както ромите си осигуряват детски надбавки; в колкото повече съвети и научни журита се набуташ, толкова повече добавки към заплатата взимаш - както ромите за децата им, според броя на децата/.За да /продълж./
39
0
 
1
 
! Отговори
Позната картинка преди 7 години
До ВНИМАНИЕ ДО БЪЛГАРИТова ни е познато.Подобна ситуация бе описана в онзи материал за БАН, който обясняваше, че ако си заинтересуван на поредния Научен съвет да има кворум, трябва да платиш на ръка на хората, чието присъствие искаш да осигуриш - от 150 до 250 лв вървяло сега, през соца не знам как е било. Така осигуряваш само присъствие. Но за да убедиш всеки поотделно да гласува така, както на теб ти е изгодно, плащаш отделно, по споразумение. За това, че са членове на Научния /продължение
38
0
 
6
 
! Отговори
А бе преди 7 години
До МАЙНАК'во стана,Тотев що се стиска?Отидоха му еврофондовете...
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Триеш ли бе малко ромче
36
0
 
10
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Цецо,не се стискай,продай единия от апартаментите и хвърляй пари на '"хората",чакат!Разликата е голяма и само с комисиите няма да стане!
35
0
 
3
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Отрепките от ге Йрб си раздвижиха основния електорат
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С крадените пари копуват гласове от народа !Е няма такава държава дето да работи против народа си .
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ко 50 лева си една добра надница !Къде са парите от КТБ дето ги раздават сега ?
32
2
 
6
 
! Отговори
Аврам Бакалина преди 7 години
Българина на балотажи не гласува !Затова се оплачете на арменският поп когато индианците от столипиново ва управляватс техният вот !А те имат по 10 деца така че *** е пълна в БГ.
31
1
 
5
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До :-):За учителите е все голотаж,вече 27 г,,че и седянка имаше,затова аз гласуван съзнателно с недействителна бюлетина.Така не ми определят гласа.
30
1
 
4
 
! Отговори
Масовик преди 7 години
Айде, юруш на голотажо!Спазариха цената!
29
1
 
10
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ДО БЪЛГАРИ преди 7 години
Някой схвана ли къде е Анализа от тази Новина ?Ромите не си продават гласа за определен кандидат , те ИСКАТ ПАРИ за да Гласуват .Тоест търсят си правата чрез Референдум . Политическите Партии и МВР и ДАНС имат воля това да се случва и да им дават пари от Субсидията и Бюджета на МВР , само мир да е .
28
1
 
32
 
! Отговори
. преди 7 години
Това , че тия цял живот не могат да научат един език вече не е смешно , купуването на вотове не е ли престъпление ? Тогава какво прави полицията , защо не се правят журналистически разследвания , къде са тези , които предагат по 50 лв на глас , къде са им имената и снимките , кога ще говорите с полицията и накрая какво уважение можем да имаме и какво да очакваме от политици , които подкупват маргинали от гетата с по 50 лв да гласуват за тях ?
27
2
 
18
 
! Отговори
ВАЙ преди 7 години
В много трудна ситуация се намира в момента предизборният щаб на ГЕРБ. Хиляди ромски гласоподаватели са поискали да им се доплати преди да гласуват, защото цената на глас се била увеличила. Както е известно, ГЕРБ усилено изкупуват целия ромски вот в последната седмица и на места достигна до 300 лв. Така се получи, че ромите, вербувани в началото на седмицата, са получили по-малко от събратята им, дето се съгласили да подкрепят Бойко Борисов точно преди изборния ден. Ром обаче трудно се минава Освен всичко друго, има и чисто технически проблеми. В неделя банките не работят, и няма от къде бъ
26
0
 
34
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Да не се е появил Цв.Цв.? - сега с 50-тачките, а довечера - фокусът с чувалите
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА НА ХОД Е ЦЕЦО
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 16 - не мислиш наистина че този ден ще дойде, нали, иначе си егати наивника, не си давай телефонния номер на никого че ало мошенниците ще те довършат
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом модела с раздаване на пари за глас е въведен от БСП,защо тогава ГЕРБ го следват неотлъчно тоз модел бе.Нали са по морални и доблестни,я се вземете в ръце.Цецко вече ги е напечатал,и приготвил куфарите с пари ама тоя път няма да го бъде.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 50219Тогава болшинството избиратели гласуваха СРЕЩУ БКП.Знаеш какви фалшификации се направиха.От купуване на гласове нямаше нужда, до гуша ни беше дошло.

Спонсорирани публикации