Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет

Борисов ще има около 100 депутати, БСП - около 50, изчисли "Галъп"
Обновена: 23 сеп 2014 12:41 | 23 сеп 2014 10:00,
255
Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет
Снимка: архив Булфото

Още около 200 000 гласа ще са нужни на ГЕРБ, за да има шанс да състави самостоятелно правителство след изборите. Това изчисли социологът от „Галъп“ Първан Симеонов пред „Нова телевизия“.

Преди ден агенцията обяви резултатите от новото си проучване за вота на 5 октомври. Според данните за ГЕРБ биха гласували 35,9%, за БСП – 18,3%, за ДПС - 14,2%, за ББЦ - 5,8%, за Реформаторския блок – 5,6%, за Патриотичния фронт - 4,9%, за АБВ - 3,6%, за "Атака" – 3,4%.

Още по темата

При избирателна активност от 3,4 млн. души това означава, че ГЕРБ ще имат 100 депутати, изчисли Симеонов. БСП ще вкарат около и над 50, около 40 ще са народните представители на ДПС. Малките партии, които влязат, ще имат около 15-ина депутати, каза още социологът.

Според Симеонов има и друг вариант ГЕРБ да събере гласове за самостоятелно правителство  - ако някоя от малките партии не влезе. Той прогнозира, че не е изключено до края на изборите партията на Борисов да успее да мобилизира още от симпатизантите си да гласуват за нея. За БСП това е малко вероятно, защото нейните избиратели са твърдо ядро. Ръст в процентите е възможен и за ДПС, смята Симеонов, защото за движението ще има масиран вот от чужбина.

ББЦ и Реформаторският блок се движат в пакет с еднаква подкрепа, коментира още социологът. При Патриотичния фронт пък се наблюдавало нарастване.

Първан Симеонов коментира и данните на проучването, според които въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, лидерът й Борисов не е желан за премиер. Това се дължи на факта, че резултатът на въпроса за бъдещия премиер е на база на 100% от избирателите, а за подкрепата за ГЕРБ – на базата на 3,4 млн. души, които според социолозите ще гласуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
5
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Който иска градът му да заприлича на Видин нека да гласува за БСП.Улиците ни изглеждат като че ли сме били във война с Русия,Китай и САЩ едновременно.На места има дупки и по метър дълбоки.Безработицата е най високата в страната ни.Младите хора са се разбягали по чужбина или по други градове където има работа.Работещи предприятия останаха 3-4.Другите ги затвориха.Направо градът ни е като за назидание на феновете на БСП.ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП!ИНАЧЕ ЩЕ ВИ СПОЛЕТИ НАШАТА СЪДБА!
205
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стабилността май е най-голяма на дъното.и още нещо - има ли журналист да проконтролира как зависими общинари ходят на митинги в събота под страх от уволнение?и още нещо - стабилността ще се изрази в това и само в това, че организатора на протестите БМБ като е с кокал в устата ще спре да ги организира и да се бори със "задкулисието"
204
0
 
3
 
! Отговори
до 236 преди 9 години
Защо не се разкрие банковата тайна на каква лихва са милиончетата на главния мултак Веждичката в КТБ? Да не се окаже 20% преференциално като на политик? Пък тогава да гледаме развятите *** *** на политиците...
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правите проучване с 1000 човека /от 3 милиона избиратели/ ;) а колко конкретно изчислихте , че не достигат точно 200 000. Толкова сте жалки в желанието си да внушавате....
202
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
твърдо БСП
201
6
 
7
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"1. ТОЙ Е ЗА ШИСТОВ ГАЗ 2.ТОЙ ХОДИ ПРЕЗ СЕДМИЦА В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ЗА ИНСТРУКТАЖ. 3.ТОЙ Е С ДПС ,САМО ТОЙ ЦЕЛУВАШЕ РЪКА НА ДОГАН. 4.ТОЙ Е ЗА ДИГАНЕ НА ТОКА, ЗА ДА УГОДИ НА ОЛИГАРСИТЕ В БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО."5. Когато не ходи в американското посолство, ходи директно до Фашингтон да си взима заповедите, и да се снима с баба цуцулана Нюланд. Кой знае, може ид а и го е турил, да види баба Нюланд един български член."*** me, Boyko! *** me and I'll *** the EU!!!"Никога вече ГЕРБ!!!
200
3
 
4
 
! Отговори
Бареков преди 9 години
А Костинброд не се ли оказа печатница на ***?
199
7
 
8
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 9 години
НИКОГА ГЕРБ ..ТАЯ МУТРА бИЙКО ЩЕ БЪДЕ МНОГО СКОРО СЪДЕН ОТ НАРОДА...ТОЯ ПРОДАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, 1. ТОЙ Е ЗА ШИСТОВ ГАЗ 2.ТОЙ ХОДИ ПРЕЗ СЕДМИЦА В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ЗА ИНСТРУКТАЖ. 3.ТОЙ Е С ДПС ,САМО ТОЙ ЦЕЛУВАШЕ РЪКА НА ДОГАН. 4.ТОЙ Е ЗА ДИГАНЕ НА ТОКА, ЗА ДА УГОДИ НА ОЛИГАРСИТЕ В БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО. И ТН. И ТН. И ТН.....КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ Е ПЪЛЕН ***...ПЪЛНО ЗОМБИ .. 11 Е ИСТИНАТА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АТАКА ЗА ДА Е има БЪЛГАРИЯ
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статистика е за да могат *** да си сметнат цената на един глас и да пазаруват.
197
4
 
7
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет"амнезия кецова:"колко бяха на брой бюлетините от аферата в клостин бродче не помня"Пак толко -- 200 000, ако не ме лъже паметта.
196
12
 
10
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Ще ги съберат! Всички масово ще излезем да гшасуваме! Не искаме вече БсП и ДПС в управлението!
195
3
 
4
 
! Отговори
амнезия кецова преди 9 години
колко бяха на брой бюлетините от аферата в клостин бродче не помня
194
12
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
ГЕРБ ще ги имат тези гласове. Всички вярваме в това!
193
5
 
6
 
! Отговори
До G преди 9 години
***, по ***, най *** или просто "G" 225! Стига си плюл по червените!. Какъв ти е келепира сега, едно време можеше да се пие водата от кранчето, а сега я купуваш. Няма ден в който да не се спира водата в София, бетер Африка! Със черните очила не можеш да гледаш. Децата в трети клас учат стихове от рода "две кебапчета крилати ... " Това ли което искаш за България! Червените не бяха много свестни ама налагаха (опитваха) интересите на БГ. А сега!_
192
4
 
6
 
! Отговори
G преди 9 години
Е това е червения комунистически мазохизъм. Цял живот *** ви надупват и е очевидно че ви харесва, защото пак сте в наведена поза. С разликата че Станишев ви доведе Догам Местан Ибрям.
191
14
 
8
 
! Отговори
nox преди 9 години
Единственият шанс Герб да дойдат пак на власт е пак е да пробутат камьони с фалшиви бюлетини, както опитаха на миналите избори! Дори да дойдат на власт, зимата на 2013та ще се повтори. До януари или февруари 2015та ще са почнали пак протести и масови безредици, и пак ще ги свалим от власт.Надявам се хората този път вместо да се палят себе си, да почнат да палят гербери.Бог да пази България и дано убие американските *** Герб! Да пукнат, един да не остане!!!
190
5
 
5
 
! Отговори
Димо преди 9 години
ВСИЧКО ЗА ФРОНТА ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА!!!! С БЮЛЕТИНА 24 !!! ЗА ПО- ДОБЪР И ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!
189
5
 
3
 
! Отговори
бисер преди 9 години
До КАЛоян 23КАЛояне, каквото ти е името, такава ти е и душата. Пропуснал си името на Путин до Сталин и Хитлер.
188
3
 
2
 
! Отговори
кирил преди 9 години
щЕ СЕ ВИДИ НА 5-ТИ КОЙ КОГО И С КОЛКО, ХУБАВО ЩЕ Е ГЛАСОВЕТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ В ЕДНА ПАРТИЯ, А НЕ ДА СЕ РАЗПОКЪСАТ
187
3
 
12
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Простите хора у нас все повече ме впечатляват. Освен, че масово ще гласуват за човека тиква, тъй като в него припознават себе си, те са на път и да измислят нов език. За тях всички, които не харесват винету са червени, ***, куманисти, путинисти, ***, платени от моника и т.н. Тук чета, че и галъп били "червени шамани" :)! Ако галъп са червени, не знам какви са другите....направо трябва да са пурпурни :)! Галъп са най-яките *** на сащ у нас и затова "дават" на тиквите цели 100 мандата

Спонсорирани публикации