Никаква пенсия за Scorpions, още хапят!

10 000 фенове пяха с германската рок банда
Обновена: 17 дек 2013 14:06 | 17 дек 2013 09:31, Александър Попов
18

Клаус Майне се обясни в любов на българската публика. Снимка: Dnes.bg

Докато има толкова отдадени фенове, за пенсия на рок легендите от Scorpions не трябва да се говори. Музикантите бяха решили да загърбят турнетата, но след близо двучасов концерт в зала Арена Армеец снощи доказаха, че още им е рано да се оттеглят от голямата сцена.

Още час преди концерта стана ясно, че залата ще бъде пълна. Паркингът на залата се оказа тесен, булевардът пред нея също не стигна за колите за желаещите да видят предколедната изява на групата у нас. В залата се събраха над 10 000 души, дошли да видят от цялата страна "пенсионерите".

Шоуто на Scorpions започна с половин час закъснение, но повече от ударно с парчето от новия им албум Sting in The Tail. Клаус Майне се обърна на български с "Добър вечер, София! Как сте?", което предизвика мощен одобрителен рев сред публиката.

65-годишният китарист Рудолф Шенкер още след първата песен хукна из сцената като тийнейджър, докато колегата му Матиас Ябс се наслаждаваше на всяко соло и се заиграваше с публиката от първите редици. На другия фланг на сцената овациите събираше полякът Павел "Бейби" Мончивода със своята бас китара. Родни флагове "заваляха" към музикантите, които декорираха сцената и своите инструменти.

Eдин от най-емоционалните моменти беше изпълнението на Send Me An Angel, в което с цяло гърло се включи публиката.

Кулминацията пък бе появата за бис на бандата, като Клаус Майне се появи наметнат с българския флаг. Scorpions и Клаус се обясниха в любов на българската публика с баладата Still Loving You, след което прозвуча и класиката Wind of Change. Бандата сложи финалната точка с Rock You Like a Hurricane. И с убеждението, че "скорпионите" още хапят и не са за пенсия.

Цялата галерия от концерта вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: концертScorpions
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Много добър концерт! Бях там, и си беше супер! Много малко рок групи могат да се раздадат на сцената така, както го направиха Скорпиънс!
12
11
 
3
 
! Отговори
чалгар преди 10 години
Кви са тия уе?
11
8
 
8
 
! Отговори
kotarak преди 10 години
След оня концерт на стадиона до сградите на БАН, като ги чуя и сменям станцията. Лепкава кал, ситен дъждец и уредби от който излиза калпав звук. Дано на тоя концерт, са измили срама от предишния, ама аз така и не рискувам още веднъж да слушам гадосттттт.
10
2
 
15
 
! Отговори
Фен преди 10 години
До АнонименМили Анонимен, първо се научи на правопис. После научи думичките, които дори не знаеш как се произнасят, едва ли знаеш какво означават и тогава *** да обясняваш! Ти ако Scorpions наричаш посредствени....Тъжно е за такива като мен, че живеят сред такива като теб. Но вече с две деца е късно да ида там, където са нормалните и ми се налага да живея сред неграмотници. За сметка на това сама ще купя на децата си самолетите биелти!
9
1
 
19
 
! Отговори
рока е жив преди 10 години
супер беше концерта, дано и други групи по-често да идват.
8
3
 
29
 
! Отговори
Асен преди 10 години
До МонархистСнощи бях в залата и мога да ти кажа, че звука беше зверски, а Клаус Майне все още е много голям. Кажи на това момче да не се хаби да ходи на такива събития, щом не ги разбира.
7
19
 
5
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Тука едно момче беше снощи на тоя концерт и каза, че не е бил особено доволен. 1) не е бил хубав звука в залата;2) според него нищо не са пяли. Не знам, аз не съм ходил и не мога да давам мнение, споделям впечатленията на човек, който е бил там.
6
0
 
31
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Много, много, много силни както винаги!!!
5
1
 
39
 
! Отговори
Marie_4 преди 10 години
Страхотен концерт! Скорпионите показаха не само невероятната си класа, но и завидна за годините им форма. Благодарим Ви!!!
4
5
 
35
 
! Отговори
хахха преди 10 години
до авторчето...момченце вземи слушай от 1973 до 1978 някой истински албум на СКОРПИОНИТЕ , с шенкер дето са повлияни от ДЖИМИ ХЕНДРИКС и тогава пиши ....далече си от тия работи ама то и металика станаха продаваеми и лесни за пазара...да не ЗАБРАВЯ ОСТАВКА НА ЧАЛГАДЖИИТЕ ОТ САРАЙТЕ И *** УРКО УРЕШАРСКИ И БАТ САЛИ ОТ САМОКОВ
3
2
 
50
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Като почнат с това "рок динозаври" какво значи рок динозаври,това е истинската музика,а Клаус Майн е един от най-големите вокали на нашето време,рокът е най-великата музика,защото в НЕГО СЕ ПЕЕ,не е поп не е ретро,не е чалга ИЛИ МОЖЕШ ДА ПЕЕШ,ИЛИ НЕМОЖЕШ,А СКОРПИЪНС СА СИ ЛЕГЕНДИ,НЕ ДИНОЗАВРИ,В ЧАЛГАТА ИМА ДИНОЗАВРИ ЗАЩОТО Е ИЗМИРАЩ ВИД МУЗИКА,РОКЪТ Е БЕЗСМЪЕРТЕН !
2
3
 
34
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
РОК ,ХАРД РОК И МЕТЪЛ - ФОРЕВЪР !!!! :) :) :) ............... Така наречените "фенове" на гнусната и простофилска "музика"?!?! , която бива наричана "ЧАЛГИЯ" могат само да си мечтаят за такъв концерт!!!!! Освен "ЧАЛГА" можем със чисто сърце да е наречем и "МУЗИКАТА НА ЗЛАТКИТЕ И БАГИТЕ".......... :) ;) :) ;) !!! На "еНтЕлЕкТуАлЦиТе" ;) !!!!!
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скорпионите не хапят! Това да не ти е улично куче?