Обрат: Дания върна здравния пропуск

Това стана 2 месеца след отпадането на всички ограничения
12 ное 2021 21:00, Красимир Ангелов
64
Обрат: Дания върна здравния пропуск
Снимка: БГНЕС

Дания върна здравния пропуск от днес – едва два месеца след като бе отменила всички ограничения заради новия коронавирус, предаде ДПА.

Сертификатът вече отново е задължителен за влизане в барове, ресторанти, кафенета и нощни клубове, както и за посещаване на масови прояви. Документът удостоверява, че човек е ваксиниран срещу ковид, прекарал е причиняваното от коронавируса заболяване или е дал наскоро отрицателен тест, съобщава БТА.

Още по темата
Мярката важи за хора, навършили 15 години.

Дания отмени последните останали в сила ограничения заради коронавируса, включително задължението за носене на маска, на 10 септември. Правителството аргументира своето решение с високото равнище на ваксинация и факта, че епидемичната ситуация е под контрол.

В средата на миналия месец обаче новите случаи на коронавирус в Дания отново започнаха да се увеличават. Наскоро страната регистрира рекорден брой новозаразени за денонощие от началото на пандемията.

В  последните дни броят на случаите е твърдо над 2000 на ден.

В Дания, с население от около 5,8 милиона души, са потвърдени общо повече 412 хиляди случая на коронавирус. Над 2700 от заразените са починали.

В Дания 85,9% от населението на страната над 12-годишна възраст е ваксинирано с поне 2 дози ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Не е само Дания е така. И Холандия и Норвегия и Ирландия и Австрия..... Всички, които ги хвалиха медиите че с локдауни и драстични мерки били спряли разпространението на ковид. И повечето от които при това с 80-90% ваксинирани. И квкво стана сега? А шведските епидемиолози ги предупреждаваха, че така само отлагат нещата.Аз си забих иглата само заради привилегиите и сертификата. Както взех навремето партийна книжка по същите причини. Щото съм от тарикатите.
58
0
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
добре че тая шепа са ти виновни
57
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всички ваксинирани държави, шепа антиваксъри саботират и тероризират обществото, и пълнят болниците.
56
3
 
21
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Юначните масово набодени победителки на заразата капят една по една като гнили круши!
55
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато един нефелен тест (който дори не е измислен и предназначен за ковид 19) продължава да бъде и диагноза, и присъда, и последна инстанция, и докато около него се върти и медицината, и икономиката никога - НИКОГА - няма да се прекрати този абсурд. Всяка година, във всяка държава 2-3 пъти- когато преминават стандартните, традиционни вируси, на които доскоро викаме просто грип, и които този проклет PCR тест улавя - ще избухват "вълните" и ще побъркват хората с локдауни, "мерки" и прочие фашизми
54
1
 
17
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Тъпоъгълните игленици до вчера слушаха фарматроловете да тръбят: "В цивилизованите и ваксинирани държави на запад забравиха що е Ковид". Днес ги залъгват с приказки от рода на: "Дания 87 % ваксинирани-вчера само един починал от Ковид". Мигар същия брой починали на ден го нямаше в Дания и Швеция миналата година, когато още нямаше ваксини? Можем ли да сравним спортуващите и слаби скандинавци плюс перфектното им здравеопазване с нашенеца бай Добри който е 120 кг. и крадеца на пътеки Балтов?
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55 "Дания-вчера 1 починал." Е то и ние ако спрем да пишем починалите от катастрофи и кво ли не като починали от ковид, само за да се вземат кинти от здравната каса, и ние ще имаме един починал или пък николко!
52
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дания-вчера 1 починал.
51
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция 87% над 12 години са ваксинирани. Въпроси? Вчера 2 починали.
50
0
 
12
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Шведските лекари и учени им го казваха на датчаните това, ама те искаха потупване по рамото от фарма мафията, ЕС корумпираните и жалките медии.
49
2
 
17
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
А слепците продължават да твърдят (заблуждават ), че ваксините помагат. Но може да не са слепи , а добре платени. Хора мислете !!!
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки шот с ваксина бустер е стрес за имунната система, все едно инфаркт. Да видим колко инфаркта ще издържат.
47
2
 
22
 
! Отговори
ДАНИЯ преди 2 години
"85,9% ВАКСАНИ С ПОНЕ 2 ДОЗИ ВАКСИНА!!!" БЕЗ КОМИНТАР! ДВА МЕСЕЦА БЕЗ МАСКИ - И ПОСТАВЯТ НОВИ РЕКОРДИ! Реално МАСКИТЕ ПОМАГАТ ДОСТА, ДИСТАНЦИЯТА - СЪЩО. Ваксината предпазва за не повече от 4 месеца, но колко пъти може да издържи имунната ти система? И какъв е крайният ефект от многократно ваксиниране? Не е особено добър и не е безвредно.
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любопитен съм на изборите във Франция какво ще стане догодина и дали пак ще изберат баболюбеца или Ерик.
45
1
 
26
 
! Отговори
И преди 2 години
ИмА нещо гнило в Дания
44
8
 
7
 
! Отговори
До44 преди 2 години
Споко и те ще втасат скоро!Явно и там се е напълнило с"мангъропитеци"както се изрази един особено умИн ->***!:))))))
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай ГаньоКаква е статистиката за смъртност в Дания по принцип? Щото за България знаем, че от ГОДИНИ е на челно място в света по смъртност. От ГОДИНИ, от времето когато само ветеринарните лекари знаеха какво са корона вирусите.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остана само един trol във форума, който под всяка статия пише едно и също по няколко пъти. Слуга на мафията. Добре, че си никой. Изпаднал некадърен неудачник.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия, Австрия, Норвегия, а сега и Дания - чакаме другите. Какво става в Бенелюкс, Италия, Испания?
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Топли горещи,бързо ги яжте"става въпрос за новите дози!