6 неща, които всяка снаха иска да каже на свекърва си

Независимо дали гледа философски на нещата
Обновена: 31 окт 2011 11:04 | 12 окт 2011 12:42,
151
6 неща, които всяка снаха иска да каже на свекърва си
Снимка: Reuters

Отношенията между снаха и свекърва са меко казано сложни. Има различни теории как трябва да се държи снахата – да си мълчи, да гледа философски на нещата или да казва какво мисли. Със сигурност ви се е искало да кажете някое от следните изречения:

1. Довери ми се, че знам как да възпитам децата си.
Темата за децата, възпитанието и дисциплината бързо може да се превърне в бойно поле. Ако чуете коментари по този повод, първо се опитайте да подходите неутрално и кажете „Децата така са добре“ или „Ние сме решили да ги възпитаваме така“.

2. Не идвай вкъщи освен ако не се обадиш предварително.
Деликатна ситуация, в която най-добре е мъжът ви да е активен. Нека той да говори с майка си за това – от неговата уста ще бъде като съвет, но от вашата ще звучи като смъртна обида.

3. Не се меси в моето домакинство.
Свекърва ви си мисли, че ви помага, като върши вместо вас някои домакински работи, разбира се, без да ви пита за това. За вас обаче това е знак, че сте лоша домакиня и тя очевидно мисли, че не можете да се справите сама. Просто кажете „На нас така ни харесва у дома“. Ако коментарите станат твърде заядливи, отговорете с „Ще съм ти благодарна, ако не правиш забележки за това“. Последното ще има по-силен ефект, ако го каже синът й.

Още по темата
4. Спри да ме сравняваш с бившата му жена.
Споменаването на предишната му приятелка или съпруга е неприятно, но ако сте сигурна в любовта на мъжа си, би трябвало да ви минава през едното ухо и да излиза през другото. Ако обаче коментарите остават по средата и това ви трови живота, помолете мъжа си да поговори насаме с родителите си и да им каже ясно, че това е неуместно.

5. Не ме карай да се чувствам виновна, че съм работеща майка.
Майките, които работят, се чувстват виновни, че не са до децата си, но когато баба им каже, че това наранява внучетата, вече е прекалено. Може би свекърва ви прави такива коментари, защото самата тя се е чувствала нещастна да си стои с децата вкъщи и ревнува вашата кариера, а може и наистина да мисли, че вашият избор не е добър за децата. Независимо какви подбуди има, е добре да й кажете как се чувствате. Кажете нещо просто като „Уважавам твоя избор, но този е мой“ и акцентирайте върху позитивите от работата си – децата стават по-самостоятелни, а вие можете да заделите пари за частни уроци.

6. Държиш се със сина си като с малко момченце.
Трудно е за модерна и независима съвременна жена да гледа как майката на мъжа й го глези. Оставете я да пърха около него, но с една твърда уговорка – това да се случва само в нейния дом. Във вашия не може да му глади ризите или пък да му готви любимите манджи.

Вижте още новини от az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: свекърва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
abe ne ya ponasiam
129
2
 
5
 
! Отговори
невена преди 12 години
Една свекърва може да опропасти живота и семейството. Особено ако си на по високо ниво в домакинство и начин на живот от нея, пиши се забъркана в скандали и интриги. На любимия си съпруг въобще не разчитай на подкрепа.Как ви се струва картинката: 2 години строиш нова къща и в момента в който влезеш да и се порадваш заварваш свекървата, която вече се е нанесла и прави преустройство както на нея и е удобно, защото и тя ще живее при сина си. За теб остават кредитите и пропиляния труд.
128
2
 
7
 
! Отговори
Зорница преди 12 години
Знам, че ако не са моите свекър и свекърва, е нямало да го има и моя прекрасен съпруг.. Затова ги уважавам и съм им благодарна!
127
0
 
5
 
! Отговори
бивша снаха преди 12 години
Трън до цвят-шарен свят.От кратунка-кратунки;от маймунка-маймунки....
126
2
 
7
 
! Отговори
coment 146 преди 12 години
Вие, сте типичен пример за Свекърва! Това си е тяхна работа вас, какво ви вълнува къде е била едва ли, трябва да дава обяснение именно на вас. Тя и синът ви са добре, какъв е проблема? Явно не искат да излизат точно, когатo казвате вие в събота и неделя двамата и тя не иска да води детето си по кафетa, като може да го заведе в парка, след като е пила по кафе с приятелки. Това си е тяхна работа, какво ще правят, през свободното си време и как ще си уползотворяват времето, когато са заедно.
125
1
 
5
 
! Отговори
coment 143 преди 12 години
Мисля, че това решава сина ви, след, като той няма нищо против, жена му да излиза и да ходи, където и душа пожелае и с който си поиска не виждам какъв е вашия проблем.
124
0
 
8
 
! Отговори
по темата преди 12 години
За, това "всяка жаба да си знае гьола и мястото в него." Бабите и дядовците се радват на внуците не ги гледат. Те се радват на внуците, но не ги възпитават. Грижата за децата е преди всичко от родителите за да не се бъркат в нищо. Не е престъпление снаха ви да пие кафе с приятелки и тя човешко същество социално, при това.
123
2
 
7
 
! Отговори
по темата преди 12 години
Ако свекърва ти има кофти брак, но снахa и се държи супер със сина и тя ревнува, завижда, не знам как да го нарека, това майка, син едипoв комплекс, какво е? Удоволствието от това, децата да са зле, защото ти никога не си била добре, дълбокия и закостенел егоизъм силно изразен спрямо собствените си деца. Не може, тази младата да е по- добра от мен, във всичко и да постига всичко с лекота аз, след толкова години брак не съм постигнала такова уважение и обич! Защо да не е това?!
122
0
 
4
 
! Отговори
?!?!?!???? преди 12 години
Защо не се пише никъде за свекър, как тайничко гледа снаха си гола в банята и я дебне за да и види деколтето, ако може. Че и върти мръсни номера, като леко сплашване примесено със сексуален тормоз по тънката лайсна. Че ,хич не им харесва децата, още повече тяхното възпитание / не че той е много възпитан / за образование изобщо да не става и дума. Но в ежедневното си дунене / едва се / търпи. " Говори си Пенкеле, кой ли ми те слуша" Ако, трябва младите да се вслушват и в него.
121
2
 
8
 
! Отговори
Гдняре, преди 12 години
Ако,един мъж държи на жена си и децата си и семейството по никакъв повод за нищо не света няма да допусне неговите родители и роднини да се карат с жената ,която обича и уважава и родила децата му. Явно, някъде нещо не е разбрал или не наясно за нещата от живота отношението и уважението. Мъжа живее с жена не неговите родители!
120
0
 
3
 
! Отговори
по темата преди 12 години
Темата е за свекърви но пишат за снахата не пишат за тъщи. Защо не се пише за свекър?
119
2
 
2
 
! Отговори
Гадняра преди 12 години
Ей,много е лошо,две жени като се скарат коя да командува....мъжа,ами ако той не иска да го командуват?Тогава се карате коя е виновна,че ви е теглил една ,и се е махнал от тормоза.И е отишъл при третата.Тогава и снахи и свекърви губите.И не се карайте,защото синът и съпругът,когото делите,НЕ ПОНАСЯ ТОВА-да се карат най-близките жени в живота му,заради БОЛНИ АМБИЦИИ!Ами ако себе си не уважавате,уважавайте мъжа,когото обичате,за да ви уважава и той!Трябва взаимно уважение,за да има спокойствие..
118
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що не си е...те мамата,***!а ваштаМАМА като идва и ми опъва нервите-нищо....айде у левооо,и защо не се пише тука за тъщите,а а?
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, сапунки от коментари под блудкава статия. В крайна сметка и да сте директни и да ви се обидят светът няма да свърши. Деликатностите и тактичността са за съобразителни хора и хора които ги възприемат. С повече искрени разговори всичко се постига, вместо някакви скрити мисли и действия уж за добро.
116
3
 
11
 
! Отговори
до г-жа МиФката преди 12 години
да го постигнеш, особено ако се държиш като мащеха). 3. Никой не е длъжен да ти слугува нито на теб, нито на недорасляка ти, като ти е толкоз скъп, дръж си го още 25 години до полата. 4.Няма нищо по-досадно от мамини синчета и от свекърви-орлици. С такова отношение като твоето, да не останеш на стари години сама и да няма кой една чаша вода да ти подаде. И последно Всеки получава такова отношение, каквото е заслужил. Както ти се отнасяш към снахата, така и тя ще се отнася към теб. Запомни го, защото колелото на живота се върти и ако сега си отгоре и си много важна, все някога ще си долу и ще си получиш заслуженото!
115
2
 
10
 
! Отговори
до г-жа МиФката преди 12 години
Чешмеджиева, май прекаляваш с турските сериали или пък живееш в някакъв си твой свят. Въпреки, че съм сигурна, че си само един дразнител във форума (поне се надявам да не си такава личност и в живота), ще напиша нещо и за теб - 1. Това за липсата на първите 7 години при нас, момичетата, важи най-вече за теб, защото дори едно изречение без грешка не можеш да напишеш. 2.Няма ти да определяш как ще ти казват. Всеки човек има само по една майка и обръщението "МАМО" трябва да го заслужиш (ти няма да
114
0
 
9
 
! Отговори
по темата преди 12 години
В предишната статия за свекървата, един беше написал, че майка му т.e свекървата, че жена му мие чинийте с цяло шише веро на едно миене. И щяла да го докара до просешка тояга.Извинявай, но ако вие сте 10 и повече човека и жената мие, толкова чинии на едно хранене, първо я съжелявам дълбоко, горките и ръце и това подгъзуване, никому не е длъжна.Ако, беше и купил миялна машина, *** нямаше да ти каже, такова нещо.
113
0
 
4
 
! Отговори
desi преди 12 години
Дори да живеят заедно ,не ми е ясно ,какво трябва да делят? Защо свекървата да не се радва,че снахата готви? Обратното също е в сила.Още в началото ги предупредих ,че съм избухлива .Не правя разлика между син,зет,дъщеря и снаха.
112
3
 
8
 
! Отговори
Macbeth преди 12 години
Не, на свекурвите!
111
0
 
9
 
! Отговори
СВЕКЪРВАТА преди 12 години
До г-жа Чешмеджиева. Оставете децата сами да си решават съдбата. Аз имам 2сина и 2снахи .Живеят отделно и е чудесно и за мен и за тях на времето едяха от моите манджи сега ядат от на девойките няма лошо в това И двете ме дариха с по едно прекрасно внуче и мога да кажа че съм щастлива и двете се справят чудесно въпреки че за едната имах съмнение но тя се представи блестящо затова предварително не давайте мнение не е хубаво оснавете вашито мнение във вас