Волейбол и културни различия – случи се в Рио

Вижте историята зад най-споделяната в социалните мрежи снимка
Обновена: 9 авг 2016 20:46 | 9 авг 2016 19:09,
24

 Снимка: БТА

Плажният волейбол винаги е бил един от по-атрактивните спортове на олимпиадите. Атлетични тела с приятен загар - каква по-красива гледка?

Една снимка, която беше споделена стотици хиляди пъти във Facebook обаче, първо, че разби представите за плажния волейбол какъвто го познавахме, но и показа културните контрасти на Олимпиадата в Рио.

Снимката е от волейболна среща между Египет и Германия, която египтянките губят с 2 на 0 сета (21:12, 21:15). От едната страна с дълъг панталон и дълги ръкави е Доа Елгобаши - египтянката с хиджаб, а от другата е германката Лаура Лудвиг, която е в традиционно облекло за спорта - бански в две части.

Въпреки че Международната волейболна федерация има утвърдени стандарти що се отнася до облеклото, след Олимпиадата в Лондон през 2012 г. изискванията се променят. Вече са позволени дълги ръкави и клинове.

Ричард Бейкър, председател на федерацията, коментира, че тази промяна цели културното отваряне на играта.

От една страна, целта е постигната. Бейкър обяснява, че вече 169 са страните, участващи в квалификациите за Рио 2016. За игрите в Лондон те са били само 143. За Египет това беше първото международно участие извън Африка.

"Нося хиджаб вече 10 години. Не ми пречи да правя нещата, които обичам, а плажният волейбол е едно от тях", разказва Доа Елгобаши. "Горда съм, че развях египетския флаг пред толкова много нации", допълва тя.

Партньорката на Доа, Нада Меуад, остана извън светлините на прожекторите. Нада, за разлика от Доа, не носи хиджаб, но е също с клин и дълги ръкави.

И Германия, и Египет продължават участието си в плажния волейбол днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Мюсюлманите са най гоемите лицемери.Като визират религията си измислят начин как да прикриват грозотата на жените си зад бурки хидьаби и тем подобни глупости. Говорят че религията им проповядва мир а същевременно национален спорт им е рязането на глави.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименчистокръвните араби и евреи имат най-грозните жени, с голяма преднина пред всички останали
8
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този пингвин не се ли задушава с тази забрадка сигурно мирише на вкиснато от далеч
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз се колебая къде съм виждал най-грозни жени. Ереван или Тбилиси. И в двата града видях много малко жени, може би защото трудно ги различавах от мъжете.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете тези глупости. Я кажете днес нашите руски витязи колко златни медала взеха на олимпиадата? Как се движим с графика за медалите? Ще изпреварим ли гадните кравари по медали?
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:10 Тя твоята за това ли е постоянно на със слънчеви очила?
4
1
 
28
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
да се пускат във фехтовката...за плуването явно е проблем този наряд:-)
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми те са толко грозни,че по-добре да носят повечко дрехи.Инак става страшно.Фейсът на едната мумия е достатъчен.Едва ли има някой който истински желае да види тялото и.Най добре следващият път да дойдат с дългите черни пеньоари тъкмо ще са още по комични а и разни религиозни ненормалници дето са още от десети век ще им е спокойно.
2
2
 
26
 
! Отговори
Баба Меркел преди 7 години
Добре, че муслимките не са изпаднали в амок.
1
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво от това ако са облечени,няма да се държите като на другите нали?