Тюркоаз - какви са мистичните му свойства?

Наричат го камък на щастието
20 дек 2019 06:38, Иванка Гъркова
3
Тюркоаз - какви са мистичните му свойства?
Pixabay

Няколко дни преди Коледа обикалянето за подаръци продължава. Дали заради липса на време или средства, доста хора чакат последния момент за пазаруване.

Бижута, амулети и други изделия от естествени камъни са едно от нещата, на които някои се спират, когато се чудят какво да подарят. Подходящи са за онези, които обичат подобни накити или се интересуват от древното изкуство фъншуй. Освен това имат магически свойства.

Синьо, златно и черно са цветовете, които се преплитат в тюркоаза – камък, който е доста популярен у нас. Още от древни времена той се е използвал за амулети и се е разменял за други ценности, защото имал голяма стойност.

Тюркоазът се нарича още камък на щастието. Той носи вътрешен мир и премахва негативната енергия.

Астрология

Както всеки друг естествен камък, тюркоазът може да се носи от всеки, но има най-силна енергия за представителите на знаците Везни, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби, както и хората, родени с такива асценденти.

Фъншуй

Синият камък носи на притежателите си онова, към което всеки се стреми – щастие. Според фъншуй, дали като бижу или амулет, той може да привлече любовта и да допринесе за хармонията в дома и семейството.

Тюркоазът вдъхновява и развива творческия потенциал.

В миналото племето апачи използвали минерала за свой духовен лечител, защото вярвали, че в него се сливат небето и морето.

Още за мистичните свойства на тюркоаза четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Gerb преди 4 години
Слагам го когато ме боли корем или нещо друго. Действително помага за оздравяване .Усеща се някакво боцкане и прилив на енергия .А и не знаех ,че повечето бижута от камъни се изработват от хора в неравностойно положение .
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свойствата му са, че като те прасне по кухата кратуна ти се появява голяма цицина.
1
0
 
6
 
! Отговори
man преди 4 години
Абсолютно никакви не са му свойствата. Всичко е в главата.