Легендарната Джана Нанини идва за първи път у нас

Италианската звезда ще пее на 26 април в НДК
10
Легендарната Джана Нанини идва за първи път у нас
Снимка: Key Events

Джана Нанини, за която целият свят научи, когато с Едоардо Бенато изпълниха химна на Мондиала по футбол през 1990 г. – "Un'estate italiana" ("Едно италианско лято"), идва за първи път в България.

Тя ще се срещне с българската публика на 26 април следващата година в зала 1 на НДК, като ще представи на тричасов концерт най-големите хитове от всичките си 26 албума.

Джана Нанини е родена на 14 юни 1956 г. в Сиена, Италия. Учи пиано в Лука, а след това и Композиция в Милано. През 1994 г. завършва Философия в Университета в Сиена. Година по-късно участва в протест, организиран от Грийнпийс пред френското посолство в Рим срещу решението на френското правителство да провежда ядрени опити в Муруроа.

Преживява 2 тежки аборта, но в крайна сметка ражда, когато е на цели 57 години.

"Майчинството е нещо божествено, дава ти невероятни сили, повдига духа ти и предишните проблеми изведнъж ти изглеждат нищожни", споделя Джана.

Въпреки грижите за дъщеричката си, италианската звезда и за миг не спира да работи.

"Имам късмет, че домът ми се намира до студиото и винаги има кой да наглежда Пенелопе, когато работя", обяснява звездата.

Папа Бенедикт XVI признава, че Нанини е любимата му изпълнителка, заедно с Ерос Рамацоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уникален творец и музикант, уникален глас, уникално творчество. Уникална и различна, свободна, независима. Невероятната Gianna пленява и въздейства. Вихър от емоции, който се предава на публиката. Това е кралицата на Рока!
7
0
 
4
 
! Отговори
GG преди 7 години
Gianna Nannini e una donna senza eta. Нестихващата й енергия, емоцията и заряда, които предва на публиката, великолепното й творчество и талант непрестават да струят от нея. Всеки, който иска да се наслади на невероятния й уникален глас и енергия, ще има шанса в НДК през 2017г. Прекрасна новина!
6
0
 
0
 
! Отговори
Нели преди 7 години
Нейният брат е бивш състезател от формула1
5
0
 
0
 
! Отговори
Кайли преди 7 години
Че аз мали идвах бе...
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох тя пееше преди като мъж пушач и имаше доста мъжко поведение!..Иначе да, продължава тенденцията в България да идват пенсионирани изкопаеми от ерата на динозаврите. Не че днешните звезди с нещо ги превъзхождат де, но поканете певци /идоли като Джейсън Донован, Тейк Дат, Кайли Миноуг,.... .... които имат златни хитове, които никога няма да звучат старомодно и песните им се знаят от 2 поколения, а и все още имат активна концертна дейност и актуални албуми. Но те няма да пеят за без пари!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И чак сега ли я викнаха, като стана на 500 години, като дзукеро и саманта фокс...
2
4
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Имам същите маратонки като нейните - Nike air max :)
1
4
 
11
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Ееее тая Е"беше певица...едно време като бяхме млади младиииии